Jméno Lucie 2021?
Ahoj,
jak je to s jménem Lucie dnes?
Všechny stránky s četností jmen jsou do roku 2016.
Tak by mě zajímalo kolik znáte nebo neznáte Lucinek teď?
Přijde mi že je toto jméno docela na ústup že se dávalo nejvíc tak 70.-80.-90. a teď je po něm docela ticho, je to moc krásné české jméno❤️
Zajímal by mě názor ostatních co si myslí o množství dětí s tímto jménem.👼🏼
Znam dve male Lucinky. Jsem Lucie a jmeno se mi opravdu libi, nevadilo by mi pojmenovat tak svoji dceru. Co nesnasim do ted je kdyz mi nekdo rekne Lucino. Na stredni jsme byli 4 Lucie 🙂 v praci bylo taky docela dost Lucii, driv se davalo asi hodne. Dneska uz nejspis ne 🙂
My máme Lucinku, akorát jí bude už 10 🙂 a neznáme žádnou jinou. Ve školce byla jediná, ve škole se jich pár potká v družině ale myslím že max 3.. tenkrát měla být Emma a jak jsem strašně ráda že není. To jméno se v roce 2011 dávalo hodně 🙂 ale my jsme jiní. Kluka máme Františka. Chtěli jsme návrat je klasice 😁 máme to naopak a třeba Sebastian a Laura a podobná módní jména nám trhají uši 😂
Znám Lucinku, je ji 5 let a ještě jednu a te je 12 let. Je to moc hezké jméno, taky jsem ho zvažovala.
Lucie mi prijde neutralni jmeno,dneska se od nej upousti,ale pokud se nekomu libi,proc ne...Urcite bude min Lucii nez Emicek apod.
Dospelych Lucii znam docela dost. Jinak u nas na skole byla jedna ve druhe tride. A moje dcera ma v prvni tride spoluzacku Lucinku 🙂
Jinak zadna z kamaradek ani ze znamych Lucii nema.
Ja mam dceru Emu, ale ta uz byla za me ve slabikari-Ema ma misu haha - jmenovalo se tak docela dost nemek (zijeme v meste, kde zilo dost nemcu)- takze to jmeno je za me dost vzite a nase 🙂)
Jednu holcicku asi rok a pul znam. A rozhodovala jsem se pred trema rokama jestli Lucinku nebo Martinku. Dala jsem Martinku. Ale Lucinka se mi libi moc.
@oveckaluky Lucino jsem v životě dceři neřekla , buď Luci ,Lucinko anebo klasicky Lucie ... Kamarádka jí občas říká Lu ,sice taky se mi to líbí ale u nás doma se to nikdy nechytlo .
My máme 3 letou Lucii, já znám víc Lucií v mém věku, ale z dětí znám v okolí jen jednu další, mnohem víc tu máme Emičky, Nelinky, Amálky... 🙂
Syn má ve čtvrté třídě dvě spolužačky Lucinky, jinak o žádné menší v okolí nevím. Jak byla výše jmenovaná Edita, tak jen ve městě vím o třech Editkách, ale jinak skoro samé Aničky, Emičky, Sofinky, Nely, Ely.
@dendy88 Ani já ne, nesnášela jsem jako malá, když tak někdo řekl mně.
Tak můj poznatek...syn Martin je jediný v celé školce a tímto jménem. Což je cca 110 dětí. Myslím, že je to oblíbené jméno a u nás jich zrovna moc není...
Ahoj, my za 2 měsíce čekáme Lucinku. ❤️ V okolí mám akorát dvě dospělé kamarádky se jménem Lucie, děti žádné.
My máme skoro roční Lucii. Je to podle mě krásné jméno a jsem moc ráda, že jsme ho vybrali.
Starší dcera je Ema. Máme dlouhé příjmení, tak nám k němu sedla jak zadek na hrnec 🙂 Sranda je, že jsem za ty 3 roky ještě žádnou další Emu nepotkala a všude se pořád řeší jak je častá.
Já mám Lucinku je jí 7 ale žádnou jinou neznám
@codal Že jo?😁😁😁 Je jich tak málo v poslední době, že si za chvíli budu připadat jako exot 🤣🤣 Sama Ela,Ema,Viktorie..Lucka nikde. Já mám tak ráda ty naše pěkné jména! My teď máme Anežku, kolem nás nejvíce Eliška, Anička,Terezka .Aspoň co jsem vypozorovala.Anežka taky žádná. Tak jsme i rádi ,že jsme si stáli za svým i když se to rodině moc nelíbilo. Ale Lucka je v pohodě, nikdy jsem s tím neměla problém.
Lucie chodí se synem do třídy, je jí 7,dalsi má kolegyně, té je taky 7,znama má dvouletou, dalsi tak desetiletou, v okolí jich mám dost. Pro mne je to jméno neutrální, jsem vysazena na Elišku, to je jak mor.
@hermanka88 já mám ségru Lucii a to jméno je krásný❤️.. kdyby manžel neměl bývalou přítelkyní Lucku, tak by to určitě byla varianta pro naše dcery.
Jsem Lucie a jméno se mi začlo líbit až teď v dospělosti 🙂 na základce nás byly 3 Lucie a na střední snad 4.
Jinak oslovení mám nejradši Luci, Lůco, Lucko...Lucino nesnáším.
my máme doma dcerku Lucku 15tiletou....
máme v okolí (bydlím v Brně) spoustku holčiček a znám jen jednu Lucku
Určitě dejte, je fakt hezké a neznám Lucii, které by se nelíbilo 😉
@jarla ano pochází z latiny ale je dost počeštělé stejně jako třeba Pepa 🙂 není to něco jako třeba Jessica nebo Lily, tak jsem to myslela.
A ano kdyby ste se zeptala mládeže pod 18 let, málokdo by vám řekl rok založení ČR a že jsou pyšní na svojí vlast a chtějí tu žít.
A nevím jaké musíte mít mindraky aby ste opravovala lidí na fórech kde se ptají pouze na jméno..
Lucie je pěkné jmeno mě se líbí a sama mám dceru Lucii i sestru Lucii

@oveckaluky Ano tak s tím souhlasím, to je hned druhé v pořadí. Prostě nemám svoje jméno ráda, ale to má asi hodně lidí