icon

Jméno Matěj, Daniel nebo Jakub 🙂

terezapetrova
31. kvě 2015

Jake z uvedených jmen by jste vybrali k příjmení Petr a křestnímu jménu staršího brachy Vojty? Dekuji 🙂

Strana
z3
terezapetrova
autor
31. kvě 2015

Nebo by měl někdo ještě uplne jiný typ? 🙂

nuali
31. kvě 2015

Jakub se mi líbí nejvíc jako celkově, ale k příjmení mi jde naopak nejméně 😀 Asi bych volila Matěje. Ladí pěkně i s Vojtěchem 🙂

bubbligum
31. kvě 2015

Za mě:
A) Matěj už je snad každý druhý chlapeček.
B) Jakub se s příjmením Petr bude špatně vyslovovat (setkají se dvě souhlásky -p p-).
C) Příjmení Petr je velmi krátké (jednoslabičné), bude vhodné k němu vybrat delší křestní jméno (ideálně tří a víceslabičné).
Vyslovte si všechny každou z variant několikrát rychle za sebou (takto se bude váš syn představovat celý život - v rychlosti i několika lidem po sobě) a z čeho se nejméně zakoktáte, to je vhodné 🙂 Daniel Petr je z uvedených podle mě jasně nejlepší volba 🙂

schotja
31. kvě 2015

Ahoj, Jakub je moc krásné jméno a v poslední době se s "Kubíky" roztrh pytel. Za sebe bych volila delší křestní, příjmení má dvě slabiky. Přeju ať jste zdraví a ať se máte rádi 🙂

bubbligum
31. kvě 2015

Sorry, příjmení Petr je samozřejmě dvojslabičné 😕

ladyhacek
31. kvě 2015

no to nevím, ale nejméně mi sedí Daniel. Tyhle jmenné příjmení jsou blbé 🙂 Petr Jakub zní lépe než Jakub Petr . máš to složité. Já měla spolužáka Pavel Petr nebo Petr Pavel už nevím co bylo jméno a co příjmení 🙂

scruffy
31. kvě 2015

Kubu bych nevolila, je to krásné jméno, ale mně osobně vadí, že jich je opravdu moc, taky je to už několik let nejoblíbenější chlapecké jméno u nás, a taky by tam u sebe s příjmením byly písmena B a P. Matýsků je taky hodně, ale zase by to hezky ladilo s Vojtěchem. Volila bych vzhledem k délce příjmení nějaké delší křestní jméno.

jasekd
31. kvě 2015

Jakub Petr se hur vyslovuje. Volila bych mezi Danielem a Matejem, co se vam vic libi. K Vojtovi se asi vic hodi Matej. Mne se libi, kdyz jmena sourozencu ladi, nemam rada dvojice typu prvni dite Pepicek a druhe treba Sebastien apod., na druhou stranu dite je samostatna jednotka a nebude se sourozencem porad. A Daniel i Matej jsou obycejna jmena, takze bych vybrala mezi temito dvema.

marton
31. kvě 2015

@terezapetrova Jan? 🙂 Ale to není co bys ráda,viď?Máme to podobně.Mrkni na jména našich kluků..příjmení mají Ondřej 🙂 .

bubbligum
31. kvě 2015

Taky bych se zkusila poohlédnout po delším křestním jménu. I vzhledem k bráškovi by se možná hodilo jméno Vladimír. Nebo prostě jít tímto směrem - Miroslav, Jaromír, Dalibor, Ladislav apod.

78marcela
31. kvě 2015

Jakub Petr k sobe nejde kvuli b a p vedle sebe. matej nebo Matyas je kazdej druhej. Daniel je super jmeno, k prijmeni se hodi, k Vojtovi taktez, ma spoustu variant, Dan, Danik, Danek, Danny..je delsi, hodi se k prijmeni lepe nez kratka jmena. A neni jich tolik. Takze bych volila toto a nic jineho bych ani nehledala.
@terezapetrova

ludva
31. kvě 2015

Jakub k příjmení moc nejde, špatně se vyslovuje.. Daniel je krásné jméno. My máme Matěje a musí říct, že se tak jmenuje i každý kocour 😀 Ale já nelituju 🙂 Jen občas říkám, že to není jméno, ale diagnóza 😀 Je to prostě MATĚJ!

evavanda
31. kvě 2015

Daniel 🙂

sal80
31. kvě 2015

A co Lukáš? 🙂

karcoolkap1
31. kvě 2015

@ludva ahoj,toho se presne obavam,tatinek chce Mateje,ale jak rikas,diagnoza je jasna! 😀

gepe
31. kvě 2015

Matěj Petr, hezky cele jmeno zmekcuje.

fidlin
31. kvě 2015

Jakuba bych nevolila, máte to těžké.já jsem si zkusila několik jmen říci rychleji za sebou s příjmením Petr,všechny Vámi vybrané a pak jiné,já bych dala Janek Petr,nejsnadneji se mi toto spojení vyslovilo 🙂 mám pocit,že Ty Vámi vybrané patří mezi nejčastější, držím palce s výběrem 🙂

weri1
31. kvě 2015

Daniel

morgaine
31. kvě 2015

A co Dominik Petr? 🙂 Nebo Lukáš Petr...? Jakub k příjmení určitě nejde,Matěj a Daniel to je tak na stejno,ale nějak to nezní a je jich jako máku.Taky přeju ať vyberete to nejlepší. 🙂

weri1
31. kvě 2015

holky a proč nejde k příjmení Petr jméno Jakub ?

morgaine
31. kvě 2015

@weri1 je to příliš krkolomné-vyslovuje se dvakrát P za sebou.

evulina77
31. kvě 2015

@terezapetrova Ondřej a Vojtěch Petrovi, za mě dobrá kombinace

peroli
31. kvě 2015

@terezapetrova já Daniela mám takže za mě jasná volba 😀 jinak si umím ještě představit třeba i Marka (?)
a mmch - co se týče četnosti jmen na to se vyprdni.. 😉 dej to co se ti opravdu líbí 😉 já mám třeba kromě Danýska ještě Filípka a Lukáška (jedny z nejčastějších jmen) a je mi to šumák... 😎 vybírala jsem prostě jen to co se mi/nám líbilo, do jakého jména jsem se zamilovala a neřešila jsem kolik dětí se tak jmenuje... to bych taky nakonec mohla skončit u jména které mi nic neříká, na které bych si možná musela hodně dlouho zvykat a to by přece byla škoda, ne? 😢 😉
a sranda je, že u Fifíška nebyl v porodnici ani jeden chlapeček s tímhle jménem a ve školce je jeden a u Lukýska byl v porodnici jeden a ve školce není žádný.. 😉
a mmch - já jsem Petra, ve třídě nás bylo 5 a všechny jsme to úplně v pohodě přežily 😉 😎 takže vybírej jen podle svého a nedbej na to kolik dětí se tak jmenuje.. 😉

misisule
31. kvě 2015

Mě se líbí David Petr 🙂 Pak i Tomáš, Lukáš, Michal...Z nabízených bych asi zvolila Matěje.

strawberr
31. kvě 2015

Danielů je za poslední roky hodně... ale je to překrásné jméno (jen můj chlap s tím nesouhlasí... jinak bych zapadla do party kamarádek, co mají Danečky :D ) . Ale asi bych volila Matěje... k Vojtěchovi to pěkně sedí - obě jména jsou prostě česká a mají "ě" 🙂 . Navíc co jsem znala kluky jménem Matěj, tak byli hodní, veselí a v pohodě 🙂 a vždycky měli nějaký způsob, jak druhého rozesmát :D

Co se týče Jakuba... nevím, no, k tomuto jménu jsem vnitřně skeptická, především jsem během studií, praxí, brigád atp. poznala mnoho Jakubů a nikdy jsem si s nimi moc nerozuměla, 90% z nich měla nadváhu (50% byli rovnou obézní ☹ ) .

Jinak nad tím jménem moc nepřemýšlej a nevybírej, nebo přebereš 😉 . Dej tomu čas a pojmenujte mrňouse tak, jak vám to jméno k němu bude nejlépe pasovat 🙂 . Ne k příjmení, nebo ke jménu sourozence (či rodičů), ale vezměte si fotku z UTZ a prostě podle citu se rozhodněte... 🙂 Já jsem to tak u prvního měla... Nemohli jsme se s partnerem shodnout na jméně pro dívku. Já nebyla schopna vybrat jméno pro kluka (co se líbilo mne, nechtěl on - a naopak) . Až to prostě pocitově přišlo a souhlasil s tím i on. Od té doby jsme bříšku neřekli jinak - i když jsme nevěděli, jestli to náhodou nebude holka 🙂

zo_ja
31. kvě 2015

Matěj je každej druhej a kdo není Matěj, je Jakub. Takže jednoznačně Daniel.

mercedesse
31. kvě 2015

Taky jsem pro Daniela. Mám ráda jména, která mají hodně tvarů. A že je jich hodně? No a co já mám Michala a Terezku a ničemu to nevadí. Prostě se mi ta jména líbí. I když teda Michal je po tátovi a tam jsem na výběr prostě neměla 😉

bunny123
31. kvě 2015

Chtela jsem napsat to same co @zo_ja 😀 Jakub je na 1. miste v CR a Matej hned v zavesu. Pripadne Matyas, Tadeas a Tobias 😀 S takovou nebudeme za par let potrebovat kalendare se jmeny 😀 😀 😀

majkoz
1. čer 2015

Máme Daniela...Já takové jméno nechtěla(bylo v té době dost moderní), ale ustoupila jsem tatínkovi(já vybrala pro prvního Štěpán, tak on mohl zvolit pro druhého..) Bříšku jsem říkala Daník(ačkoli jsme nevěděli, že čekáme kluka-mnoo já to tušila, tak proto🙂 V porodnici jsme ten den měli třetího Daniela!!!ale osobně z našeho okolí neznám žádného dalšího. A to ten náš chodí na fotbal, do školky atd..a nikde žádný druhý Daneček!! Zato Matýsků(Matěj, Matyáš) a Kubů a Adámků,Vojtíků a Honzíčků.... 😕 Daniel je krásné jméno a má nespočet variant( Daník, Danda, Danýsek,Dandánek, Dandý, Dandulka,-Andulka🙂, Danýsek, Dáňa-Áňa,takže slyší i na Andulu, nebo Anděli!, říkáme mu nejčastěji Danku(Danek-až někdy lituji, že jsme mu to nenechali zapsat na matrice, teď už je pozdě) A nemám ráda, když mu lidi říkaj Dane, to mi přijde takové tvrdé...ale zas je to takové mezinárodní jméno, že se s ním ani v Zanzibaru neztratí 😀

majkoz
1. čer 2015

Jóó, hlavně nééé Pavel 😀 😀 Pavel Petr, těch jee 😀 A Petr Pavel.... 😉 😀

Strana
z3