Jméno pro chlapečka
Ahoj 🙂 Prosím Vás poraďte nějake pěkne klučičí jméno. Nemusí byt úplne typicky. Mne se líbi jméno Patrik ale manžel je proti.
😉 Děkuji za nápady 🙂
U nás se říká, Kubu do každé rodiny. 😀 Všichni mí kolegové ho mají. A v poslední době je to zase samý Matyáš. Nebylo by dobré vymýšlet taky jiná jména?
Syn se jmenuje Ivo (nar. 2015) a zatím je široko daleko jediný, ten rok se jich narodilo pouze 25 po celé ČR 🙂 a není po tatínkovi ;)
Ještě me napadl Michael 😉 sice by mu říkali všichni Michal ale napsané to vypadá krásně 😇
Ja mam doma Lexika (Alexej) a Tobika ( Tobiáš).
Prosím, proč je ted tak populární mit Mathiase a ne Matyáše, to same Tobias, Sophie atp....
Nechápu to...
Díky moc za vysvetleni. 😊
My budeme mít Jonáška a první varianta byla Teodor
To jsem zvědavá, jestli se k tomu dotazu někdo přihlásí🙂. Protože je potřeba být originální a v klasické podobě už je to jméno dost známé, dle mého názoru.
@juliemichal jé holčička, všichni okolo ji mají ale mně asi obejde oblouckem. Tolik chlapů na závislých na jedné ženě (mamince) to te musí zahřát 😍 Počkej jak se k tobě budou jednou vracet a obskakovat te a co třeba takový víkendový oběd u maminky to je bezkonkurenční 😉
@misar91 jojo to je muj chlapeček archanděl Michael i když on je to spíš maličko 😈
@josefina79 ja třeba nemam uplne v oblibě ty ceska jména typu František, Václav ,Stanislav,Bořivoj a jim podobna. Tchán se švagrem jsou Václavové a tchán dokonce nabízel úplatek když bude malý další Václav. Já ale chtěla aby měl iniciály M.M. Navíc třeba zrovna Michael nebo Mathias zni celosvětove takže by neměli problém v cizině s výslovnosti. A ještě jeden důvod, oni děcka ve škole jsou všelijací a zazila jsem pár ne vyložene zlých posmesků na jména na ty typicka ceska jmena Vasek a Pepa
@popelka1984 deti jsou vynalezava a dokazou vymyslet posmesek na vsechny jmena 😀
Btw. Michaelu je ted taky hodne 🙂
@dzogobela to je fakt, my jsme třeba říkali Michal píchal (nevím co, čím, koho) ale říkalo se to asi jen tak ze se to rymuje 😝
Jinak ještě pribuzna má chlapce Arona a Adriana
No, tak zrovna my mame Františka 😛. Ja mam teda celosvetove 😊 dost netypické jméno a zila jsem vic nez 2 roky v US, pratele mam díky praci po cele Evropě a nějak jsem nezaznamenala problem.... Mathias je fajn třeba pro nemecky mluvící zeme, ale v UK z něj stejne bude Mathew, stejne jako by byl z Mateje...
A k posmeskum... Ony si ty deti vzdyck neco najdou, když "vyciti" slabost - jméno, bryle, zuby, postavu, vlasy....
Ja se nechci nikoho atakovat, ale opravdu uprimne mne tenhle trend "světových" jmen zajímá...
Patrik se mi líbí. Poslední dobou jsem nadšená z Vavřince. Chytlo mě to, jak se objevil Vavřinec Hradílek s filmem V ráji (nebo tak nějak🙂)
Já jsem někde na pomezí, nechci ani "staroceska" ani moc světova,když zustanu u kluků tak třeba jména Kevin, Brian, Jack, Charles Christopher atd. pekna jména, v cizině bych je dala ale tady mi přijdou trošku moc. U některých maminek je třeba důvod i to ze pro okolí to bude zajimave ze mají takového jméno
Naše vnučka má normální jméno z českého kalendáře a stejně to způsobilo v rodině poprask,jak je divné,jak na to přišli ... dneska bych si dala,co se mi líbí a kašlala na okolí. Zvyknou si,nic jiného nezbude. Tak bych dala třeba Bartoměje.
My s mužem vytvořili předvýběr, kde byla jména František, Hynek a Norbert. A pak jsem se jednoho dne vzbudila a řekla manželovi úplně jiné jméno (zatím nepovím) a muž byl nadšen, tak snad se bude líbit i našemu chlapečkovi 😊
Moje dcera taky měla takové vnuknutí. Chtěla dát Theodora, zdál se jí živý sen
,že volá na svého syna Mikuláši. Ale...narodila se jí dcera.😀
Máme Alexandra, Viktora a čekáme asi Alfréda nebo Olivera, to se ještě musí poresit 😀

@popelka1984 jé tak to je fakt krásné 🙂 🙂 a Mathiasek je taky moc krásné jméno,ale pro kluky mám české tak jsme dali malému Matyášek 🙂 🙂 a neboj určitě přijde ještě jedno miminko anebo třebas dokonce se povede i holčička? 🙂 🙂 my to štěstí na holčičky nemáme 😀