Jméno pro chlapečka, máte nějakou inspiraci? 🙂
Ahojky , jsem v sedmém měsíci těhotenství a zatím jsme se s přítelem neshodli na jménu pro chlapečka.Přítel pracuje v zahraničí , tak je tím dost ovlivněn.Nejsem proti zahraničním jménům , ale přece jen bych brala něco s čím nebudou mít děti problém to později vyslovit , nebo napsat 🙂 A chceme se vyhnout mnohočetným jménům , jako jsou Jakub , Jan , Tomáš... i když jsou krásné , je jich opravdu moc.Máte pro nás a další takové jako jsme my prosím nějakou inspiraci?? 😀 😀
@petrabaks Máme hodně podobný "problém" 🙂 Na holčičku jsme měli jasno za několik minut, to by byla Laura, ale jelikož si v bříšku hoví chlapeček, tak s tím klučičím jsme teď narazili.... Nic nás neoslovilo tak, že bychom jasně řekli - to je ono! U manžela vede Dominik, mě se líbí ještě Matyas a Filip....Tak uvidíme, ještě je chvilka čas 🙂
my máme Toníka a líbí se mi Albert🙂
Chtěla jsem české jméno a máme problém,že příjmení začíná na Š..nemohli jsme nic,kde je š na konci u křestního jména. Máme Martina a jsem stále hodně spokojená....
Ale uvažovali jsme právě i o Matyášovi. Líbil se mi i Sam, Max (jen u nás se tak jmenuje hodně psů a nějak jsem si to nedovedla až tak představit)....
Nejsem pro zahraniční jména u nás, ale kamarádka si vzala Španěla a dali španělské jméno - Natanael a to se mi teda hrozně moc líbí. Zvlášť, když se mu říká Naty, Nael...... Docela bych si to k některým jménům u nás uměla i představit.
@petapetruska známí mají Alberta a já si pořád vybavuju ten supermarket 😒 Nejde mi to z hlavy.
@pavly Natanael je krásné jméno!!! A hodil by se nám k příjmení 😀
@petrabaks díky za založení diskuse. jsem na tom úplně stejně, taky čekáme prcka v červenci, taky nemáme jméno a taky chceme něco originálnějšího než jakub a spol.
@slecnajohanna až chlapečka pojmenujete, tak dej určitě vědět, hořím zvědavostí 😎
@pavly @asa2 Natanael je sice pěkné, netradiční, ale troufám si tvrdit, že by mu to všude komolili, na úřadech, ve školce, škole atd. někteří lidi jsou natvrdlí 😠
@victress zatím uvažujeme o jménech david, benjamin a jonáš. s tím, že david se mi líbí nejvíc, ale je to právě dost častý jméno :/ příjmení je gregor.
jinak mě se líbí ještě jména albert, kristian, jonatan, damian, dorian... ale neprošlo to přes manžela :( ten občas navrhuje jméno karel (už by to byl čtvrtý karel v řadě), ale mě se za prvé jméno karel moc nelíbí, nelíbí se mi ani kája pro dospělýho chlapa a za druhý se mi nelíbí dávat jména po rodičích - to by byl furt malej kája, i kdyby mu bylo čtyřicet.
My máme doma Radimka. Kdyby byl druhé miminko taky chlapeček, tak nejspíš Vojtíšek. Ale líbí se mi i Ondřej, Tomáš, Jakub, Adam (klasika, ty, co se hodně dávají 🙂).
@misickajerry kryštof jsme taky zvažovali. jenomže pak převládnul strach, že by mu spolužáci říkali kryso (sama jsem měla spolužáka kryštofa, kterýmu se tak říkalo), tak jsme od toho upustili...
My máme Richarda a Robeta, sestra ma Adama, ja sem chtěla dát meno Teodor - Teo
S prvim menem pro kluka smě malí problém, ale vyřešili sme to tak, že smr koukli do kalendáře na datum narození mého manžela byl tam Richard 😉
Taky teď začínám pomalu přemýšlet nad jménem. Na jménu jsme se už kdysi ze srandy shodli na Tadeášovi,ale teď mám kolem jeho svátku TP,tak začínám uvažovat o jiném. Ještě se mi líbí Matouš - Matyášu je teď plno, nebo Jáchym a jak už tu zaznělo Timotej nebo Eliáš.
@slecnajohanna ano, souhlasím, dávat jméno po rodičích není nejšťastnější, příjmení Gregor je tvrdé, tak jestli chceš dodržet tvrdost nebo spíše změkčit, Jonáš nebo Benjamin by to změkčili, David je takové neutrální, kdy máš termín porodu aby to nebylo u svátku? za mě asi ten David je nejlepší 🙂
Na kazde jmeno se najde prezdivka nebo rym, na to nemyslet. Ja mam spis u nekterych jmen problem si predstavit, jak bych malemu rikala zdrobnele, nebo narychlo zkracene (kriknout treba u silnice). U spousty, hlavne cizich to fakt nejde pres pusu. 🙂
My chceme Vašíka ;)
@victress termín porodu mám v červenci, ale termín svátku k tomu neřeším. chci hlavně hezké jméno. je mi jedno, jestli to bude u sebe.
Richard
@slecnajohanna tak přeju ať dobře vyberete🙂 přijde mi ,že u holčičich jmen je na výběr více a u nás se klucici jména volí pořád ty samé. Ano ,jsou sice pěkné,ale až se sejde 10 Kubicku ve školce,to si moc nedovedu představit🙂) ale holky jsem dávají dobré tipy ,tak vybrat něco musíme:D
@slecnajohanna Benjamin je super jméno. A k vašemu příjmení se fakt hodí. O tom bych uvažovala🙂
My mame Vašíka a Filípka
Záleží na vkusu. My kluka nemáme, ale kdyby byli, tak by se jmenovali Dalibor a Jiří. Původně se mi líbil i Vít, ale segra dala dřív, tak nám odpadnul. Znám i Alberta a Kajetána. Jsou to jména o zvyku. Napřed jsem se s tím nemohla nějak smířit, ale jak se kluci narodili, tak mi to přestalo vadit a přišlo mi to normální. A uvažovala jsem i nad Zoltánem. Jmen je spousta, jen najít to pravé ořechové. 🙂

No když si dám to jméno ke příjmení tak mi to nesedí 🙂 Asi záleží i na příjmení a co se komu líbí 🙂