icon

Jméno pro holčičku?

maruskateruska
2. pro 2016

Ahoj holky,už mi jde hlava kolem vůbec nevim jaké jméno dát pro holčičku,když se mi začne něco líbit tak druhý den si to zas rozmyslim..uvazovala jsem o těchto.. nejdříve to měla být Marie po babičce ,to jsem si rozmyslela,,jinak se mi líbí Viktorie,Adriana,Anastazie,Rozalie,tak snad do května něco vymyslím..jinak klidně poraďte i jiné jména.. mám typicky české jméno..ale myslím si že na tom zas tak nezáleží,jeste se určitě vdám snad 😀

Strana
z2
clear301
3. pro 2016

Adriana je nádherné! A není tak časté.. Pokud se hodí k příjmení, dala bych 🙂

maruskateruska
autor
4. pro 2016

Tak už třetí den di pořád rikam jedno jmeno ,nevim proc nejak mi uvizlo v hlavě jako by mě někdo naseptaval,Jmeno je Meredith ,aco na to říkáte? A mohlo by to jmeno vubec bejt v čr a jak by se postupovalo?

bledulka84
4. pro 2016

@maruskateruska podle kdejsme.cz v cr neni nikdo s timto jmenem, takze bys asi musela resit nejak pres matriku

maruskateruska
autor
4. pro 2016

No právě to asi jo ,vim ze by to prošlo ale nevim zda se něco platí.

lenajelena
4. pro 2016

Jména, která nejsou zaregistrovaná v ČR musí schválit na Akademii Věd nebo se na to specializuje PhDr. Knappová. A platí se za to. Myslím, že jsme platili před dvěma lety 1000 Kč plus nějaké poštovné. Doporučuji si předtím, než ji kontaktujete zavolat na matriku, jestli je jméno schválené. Pokud ano, stačí ho potom už jenom zapsat do papírů. Ale Meredith mi nepřijde nijak extra exotické.

mrskato
4. pro 2016

Mě se moc líbí Johanka, kdyby se mi ted nenarodil syn, dali bychom Johanku. Jinak doma máme ještě Zuzanku❤

maruskateruska
autor
4. pro 2016

Exoticke být nemá ,ale jen se mi libi..navic nikdo ho v čr nemá.jinak jmeno ai myslim ze schválené je.

valeri10
4. pro 2016

@niky89 taky mám termin v březnu a x let jsem byla rozhodnuta pro Karolínu a v posledních dvou letech pro Valerii.Tu Valerii jsem všude prozradila a pár lidí mi to jméno otrávilo.Takže další možné jména už nikomu říkat nebudu a ani nemám teď chuť se o tom s někým bavit.

lenusaak
4. pro 2016

@valeri10 nad Valerii by me nenapadlo uvažovat( pri vyberu jsem ji musela letmo projet), ale ted když ju tady vidím napsanou, je to šmrncovní jméno pod kterým vidím šmrncovní holčičku/ ženskou. Moc pěkný. My ješte nevíme co čekáme, ale pokud to bude holčička, jeji jméno neprozradíme. Mame vybranou Stelu a jsem si jista, že by se to bez kritiky neobešlo a poslouchat fráze typu- jste si jistý? A opravdu? Rozmyslete si to jestě!!! Takže taky nepovíme, je to lepši. Někteři lidi si do pusy nevidí..

valeri10
4. pro 2016

@lenusaak tak to děláš dobře.nikomu to neříkat.Nevěřila bych,že i malá negativní zmínka člověka ovlivní.Možná všechny preockuju at mi otravi jiné jméno🙂

niky89
4. pro 2016

@valeri10 zrovna nad Karolínou teď přemýšlíme. Nebo jeste Markétka 😉

valeri10
4. pro 2016

@niky89 mě fascinuje jak každý komu řeknu nějaký jméno "a jak jí budeme říkat"?Copak se musí každý jméno komolit?Na to jsem vyloženě alergická.😠

maruskateruska
autor
4. pro 2016

To je jasný,je lepší to jmeno neříkat , protože každému se libi něco jiného tudíž,řekne že je lepsi to a tohle,ale az se miminko narodí tak to bude jasne ze se bude nejak jmenovat a okolí uz si zvykne,a nebude mít tendenci radit neco jineho ...😊

maruskateruska
autor
4. pro 2016

@lenajelena a když je tedy schválené tak se neplatí?

lenajelena
4. pro 2016

Když je schválené, tak se neplatí. Normálně ho uvedete do těch papírů na matriku a je klid. Myslím, že při koncentraci cizinců v ČR , už tady nějaká Meredith určitě bude.

nikuska2106
4. pro 2016

ja chcem Elišku a moja mamka mi to skritizovala a to isté aj u mena Lily :D miesto toho mi povedala Eliza a Liliana čo sa mi absolútne nepáčia a je to skoro to isté ale pre mňa chladnejšie ... ešte mám v zálohe Klára a Emily ....no za 15 - 21 dní by mala byť na svete a priateľ mi povedal akurát jedno meno Pavlína a to mám zafixované na niekoho a nechcem :D za to jeho rodina proste Pavlínku chce jeho ocko je Pavel on je Pavel má dvoch synov nemohol dať kvoli žene Pavlíka a tak si to chce kompenzovať na malej :D :D a to musíme na matriku lebo nie sme svoji a musíme čím skor niečo vymyslieť inak bude mať moje priezvisko v živote som si nemyslela že to bude boj

jx
5. pro 2016

My jsme vybrali Adrianu...

raffaelo
Odpověď byla odstraněná
nikuska2106
14. pro 2016

tak máme konečne jasno :D Emily Kaňová a je mi jedno že mamka zase mala nejaké komentáre :D vraj ju bude vola Ema :D ale ono to je od Emílie nie od Emy ale je to jedno proste Emily...Ejmy...Mily...miláčik

maruskateruska
autor
15. pro 2016

@raffaelo k příjmení by se možná hodilo nějaký kratší jmeno.

nikuska2106
15. pro 2016

jj kratšie by bolo lepšie ..ale ono málo kedy niekoho človek volá súčasne menom aj priezviskom plus je možnosť svadby a zmeny 🙂 ono je to proste jedno hlavne aby sa vám páčilo obom 🙂 a hlavne vám ako maminke :D vezmite si zoznam napíšte každé jedno ktoré vás nejako zaujalo hoc len trochu a z tých si vyberte ktoré vás osloví najviac 🙂 ja som celý čas chcela Elišku a nakoniec Emily vyhrala 🙂 je menej používané a páči sa nám obom 🙂 🙂 Viktórie je krásne meno hlavne po výzame víťazstvo 🙂 Viky ...prečo nie

baleale
15. pro 2016

Tea🙂

lidadv
16. pro 2016

Hrozně moc bych chtěla Adrianku, jenže prý tři mimísové jsou moc... Přitom já vím, že teď by to byla konečně holčička... 😈 😈

maruskateruska
autor
17. pro 2016

Ja už už absolutně nevim,moje prvni volba padla,. Takže už fakt neviiiim ..

maruskateruska
autor
17. pro 2016

Klaudie libi se vám?

vanilkacka
17. pro 2016

@maruskateruska My máme Klaudii a jsem moc ráda,že jsme vybrali zrovna toto jméno.

clear301
2. led 2017

Klaudie se mi líbí! Super šmrncovní jméno 🙂

raffaelo
3. led 2017

Ženský a co jméno Simona?

finie
4. led 2017

Vždycky se mi líbila Anička. Snad jí jednou použiju 😀

78marcela
4. led 2017

@raffaelo simonu jsem mela ted vybranou. Ale je to kluk.

Strana
z2