Jméno pro holčičku?
Ahoj holky,už mi jde hlava kolem vůbec nevim jaké jméno dát pro holčičku,když se mi začne něco líbit tak druhý den si to zas rozmyslim..uvazovala jsem o těchto.. nejdříve to měla být Marie po babičce ,to jsem si rozmyslela,,jinak se mi líbí Viktorie,Adriana,Anastazie,Rozalie,tak snad do května něco vymyslím..jinak klidně poraďte i jiné jména.. mám typicky české jméno..ale myslím si že na tom zas tak nezáleží,jeste se určitě vdám snad 😀
Tak už třetí den di pořád rikam jedno jmeno ,nevim proc nejak mi uvizlo v hlavě jako by mě někdo naseptaval,Jmeno je Meredith ,aco na to říkáte? A mohlo by to jmeno vubec bejt v čr a jak by se postupovalo?
@maruskateruska podle kdejsme.cz v cr neni nikdo s timto jmenem, takze bys asi musela resit nejak pres matriku
No právě to asi jo ,vim ze by to prošlo ale nevim zda se něco platí.
Jména, která nejsou zaregistrovaná v ČR musí schválit na Akademii Věd nebo se na to specializuje PhDr. Knappová. A platí se za to. Myslím, že jsme platili před dvěma lety 1000 Kč plus nějaké poštovné. Doporučuji si předtím, než ji kontaktujete zavolat na matriku, jestli je jméno schválené. Pokud ano, stačí ho potom už jenom zapsat do papírů. Ale Meredith mi nepřijde nijak extra exotické.
Mě se moc líbí Johanka, kdyby se mi ted nenarodil syn, dali bychom Johanku. Jinak doma máme ještě Zuzanku❤
Exoticke být nemá ,ale jen se mi libi..navic nikdo ho v čr nemá.jinak jmeno ai myslim ze schválené je.
@valeri10 nad Valerii by me nenapadlo uvažovat( pri vyberu jsem ji musela letmo projet), ale ted když ju tady vidím napsanou, je to šmrncovní jméno pod kterým vidím šmrncovní holčičku/ ženskou. Moc pěkný. My ješte nevíme co čekáme, ale pokud to bude holčička, jeji jméno neprozradíme. Mame vybranou Stelu a jsem si jista, že by se to bez kritiky neobešlo a poslouchat fráze typu- jste si jistý? A opravdu? Rozmyslete si to jestě!!! Takže taky nepovíme, je to lepši. Někteři lidi si do pusy nevidí..
To je jasný,je lepší to jmeno neříkat , protože každému se libi něco jiného tudíž,řekne že je lepsi to a tohle,ale az se miminko narodí tak to bude jasne ze se bude nejak jmenovat a okolí uz si zvykne,a nebude mít tendenci radit neco jineho ...😊
@lenajelena a když je tedy schválené tak se neplatí?
Když je schválené, tak se neplatí. Normálně ho uvedete do těch papírů na matriku a je klid. Myslím, že při koncentraci cizinců v ČR , už tady nějaká Meredith určitě bude.
ja chcem Elišku a moja mamka mi to skritizovala a to isté aj u mena Lily :D miesto toho mi povedala Eliza a Liliana čo sa mi absolútne nepáčia a je to skoro to isté ale pre mňa chladnejšie ... ešte mám v zálohe Klára a Emily ....no za 15 - 21 dní by mala byť na svete a priateľ mi povedal akurát jedno meno Pavlína a to mám zafixované na niekoho a nechcem :D za to jeho rodina proste Pavlínku chce jeho ocko je Pavel on je Pavel má dvoch synov nemohol dať kvoli žene Pavlíka a tak si to chce kompenzovať na malej :D :D a to musíme na matriku lebo nie sme svoji a musíme čím skor niečo vymyslieť inak bude mať moje priezvisko v živote som si nemyslela že to bude boj
My jsme vybrali Adrianu...
tak máme konečne jasno :D Emily Kaňová a je mi jedno že mamka zase mala nejaké komentáre :D vraj ju bude vola Ema :D ale ono to je od Emílie nie od Emy ale je to jedno proste Emily...Ejmy...Mily...miláčik
@raffaelo k příjmení by se možná hodilo nějaký kratší jmeno.
jj kratšie by bolo lepšie ..ale ono málo kedy niekoho človek volá súčasne menom aj priezviskom plus je možnosť svadby a zmeny 🙂 ono je to proste jedno hlavne aby sa vám páčilo obom 🙂 a hlavne vám ako maminke :D vezmite si zoznam napíšte každé jedno ktoré vás nejako zaujalo hoc len trochu a z tých si vyberte ktoré vás osloví najviac 🙂 ja som celý čas chcela Elišku a nakoniec Emily vyhrala 🙂 je menej používané a páči sa nám obom 🙂 🙂 Viktórie je krásne meno hlavne po výzame víťazstvo 🙂 Viky ...prečo nie
Tea🙂
Hrozně moc bych chtěla Adrianku, jenže prý tři mimísové jsou moc... Přitom já vím, že teď by to byla konečně holčička... 😈 😈
Ja už už absolutně nevim,moje prvni volba padla,. Takže už fakt neviiiim ..
Klaudie libi se vám?
@maruskateruska My máme Klaudii a jsem moc ráda,že jsme vybrali zrovna toto jméno.
Klaudie se mi líbí! Super šmrncovní jméno 🙂
Ženský a co jméno Simona?
Vždycky se mi líbila Anička. Snad jí jednou použiju 😀

Adriana je nádherné! A není tak časté.. Pokud se hodí k příjmení, dala bych 🙂