Prosím o pomoc s výběrem jména. Co myslíte?

88maru
1. srp 2020

Jsem z ciziny. Termín porodu mám 4.8. A pořád nevíme s manželem jak raději pojmenovat holčičku. Nějakou chvilku určitě budeme v Čechách, ale pak se směrujeme do Německa. Ale kdo ví, možná zůstaneme tady napořád.
Vybírali jsme dlouho... Chtěli jsme aby to bylo mezinárodní. Uvažovali jsme se o tyto jména: Lucie (nelíbí se mi zkratka Lucka), Veronika  (nelíbí se zkrátka Verča), Kristyna (tvrdé y, pro nás složitě vyslovit), Elizabeth (řekli nám že se moc v ČR nepoužívá, i když by se nám hodilo nejvíc protože manžel chce Lizu, a mně se líbí Eliza. Taky Alžběta pro nás zní divně, musím říct). Luiza (řekli, že je to staré malo pouzivane v Čechách jméno), Dominika (líbí se, ale zkratka Domča....), Alisa (bojím se, že ji budou říkat Alice), Eva (moc hezké jméno, ale v Německu to bude Efa...brr)
Takže ted´ jsme zůstali v těchto jménech:
Evelina
Viktoria
Julia
Co si myslíte o Evelině? Je dost malo používané. Snadně se píše. Krásná charakteristika jména. My Bychom ji říkali Evo, ale spíš Evelinko
Viktorie hoě používané, taky hezké i když v USA se spíš píše ViCtorie, ale to by snad nevadilo.
Julie. Použivá se jak v Česku, tak i v Německu. Trošku mi zní divně zkratka Julča, ale dá se to přežít.

Takže prosím o radu. Které jméno se Vám líbí nejvíc. Ted´ spíš vybíráme mezi Viktorie, Julie, Evelina
Děkuji za Váš názor

michaela1990xx
1. srp 2020

Mně se líbí Evelina

aselluska
1. srp 2020

Zkratky se dají upravit mnoha způsoby. A jak ji budete říkat, bude se i představovat. Třeba zrovna u té Kristýny je i cizích jmen alternativa, že píší měkké i.

janapetrvalska
1. srp 2020

z toho vyberu se mi libi Viki, ale zalezu na prijmeni ...znami co ziji v Nemecku a v Anglii maji Lindu a Lauru , jen napad k dalsim moznym jmenum..

sumitra
1. srp 2020

Viktoria 👍

letalnica
1. srp 2020

Mně by se líbila Kristina...

sudylichozrout
1. srp 2020

Kristina. Je to svedska forma jmena a takto se pouziva i v Nemecku.

malytlustyhroch
1. srp 2020

Evelina mi do ceskeho prostredi prijde opravdu vystredni a zajimalo by me, jestli s tim jmenem nebude v Nemecku stejny problem jako s Evou... Viktorie a Julie mi prijdou jako docela normalni pekna jmena. Co se tyka zdrobnelin - ke kazdemu jmenu se najde nejaka, ktera je priserna.

herminka
2. srp 2020

Mně se Evelina výstřední nezdá, je to nádherné jméno a klidně bych ho dala.
Ty zkráceniny Verča, Domča, Julča se mi taky nelíbí, ale mám pocit, že nejvíc przní jména ve školce, tak pokud už v té době budete v Německu, nemusíš se bát 😀

lenkajan
2. srp 2020

Mně se z těch tří nejvíc líbí Viktorie. Z toho širšího výběru Elizabeth. Kamarádky dcera se tak jmenuje. Ačkoliv to není v ČR časté jméno, mně se moc líbí a pokud se Vám líbí oběma, klidně bych ho dala😊

gruyerre
2. srp 2020

@88maru Elizabeth i Luiza byste mohli úplně klidně dát, když se vám tolik líbí. Všechna ta jména jsou moc pěkná. Proč vám vadí, že jsou ta jména málo používaná? Měli byste se při tak důležité věci, kterou je výběr jména, řídit vlastním vkusem a ne žebříčkem četnosti jmen (tzn. preferencemi cizích lidí)

lv
2. srp 2020

Evelína mám, hlasuji pro ni 😛

codal
2. srp 2020

Všechna ta jména jsou moc krásná. Akorat blbý tvar jména ti můžou někdo udělat i z té Evelinky, Viktorky, i té někdo může začít říkat Evčo nebo Vikčo, takže já bych se kvůli jednomu nehezkému tvaru jména, neomezovala, prostě bych ji tím tvarem neříkala.

krupka3
2. srp 2020

Elizabeth bych klidne nechala, v poslednich letech ma stoupajici trend v CR. A co treba Evelin? Kdyz uz s kratkym teda 🙂

95newmommy2020
2. srp 2020

Evelína je dobrý jméno, a nebude ho mít každý.
Victoria je super mezinárodní, jenže teď je to sama Viktorka. To by mi osobně vadilo, a chtěla bych jméno, které se vyskytuje fakt minimálně. A pro mezinárodnost bych dala Evelin.

martiniquest
2. srp 2020

Evelina

majulkaa
2. srp 2020

Jako cecho-cizi jmeno bych se nebala jmena Elenka, Julinka, Linda. Tato jmena mi prijdou takova hezka, i kdyz by je vyslovil cizinec 😉

pellullinka
2. srp 2020

@88maru moje kolegyne ma Luisu a je to nadherny!! Jinak taky se mi zda super Elen, jak v cechach, tak v nemecku.

zelenaesmolda
2. srp 2020

@janapetrvalska
Laura je super
@pellullinka
u Luisy se mi vzdycky vybavi ta protivna baba z Divokeho Andela a taky Luisa a Lotka

jjasmina
2. srp 2020

@88maru Za mě Viktoria asi nejvíc, Evelína mám trochu v souvislosti asi s takovým pohádkovým seriálem Kačenka a strašidla. A julie, no přesně jak tu zaznělo Julča( A asi také proto, že jsem svou kočičku pojmenovala Julie a říkám jí Julčo 😀.

izz76
2. srp 2020

Mě se jména líbí v tomto pořadí Evelina, Viktorie, Julie.. Elizabeth je taky moc krásne jméno a klidne tak dceru pojmenujte, v Čr ji budou říkat Eli, nic neobvyklého.

kristousenecek
2. srp 2020

Dala bych Elisabeth ;),znám jen jednu holčičku co to jméno nosí ,od kamarádky malá ;),..nebo Kristýna ;)

luciina
2. srp 2020

Luisa/Luiza se mi líbí

ariadna12
2. srp 2020

@88maru Viktorie nebo Julie

kaja2016
2. srp 2020

@88maru Pises, ze jsi cizinka, budete zit v CR nebo v Nemecku. Timpadem bych volila jmeno, ktere je mezinarodni a idealne existuje u Vas, v CR i v Nemecku ( i kdyz tam je to asi jedno, pac tam se narozdil od CR nikdo nebude zadnemu jmenu smat - jsou nad veci). Ale dala bych si pozor na problematicky spelling - aby bylo snadne jmeno napsat, pote co ho v Nemecku vyslovis a nemusela dcera pokazde rikat napr. Jmenuje se Viktorie s K a podobne. To je docela otrava ( vlastni zkusenost). Jinak je to asi z hlediska tveho puvodu a mista pobytu jedno.-) Jinak ja nemam rada, kdyz se dite jmenuje napr.Evelina a rika se ji Evo. To uz rovnou se muze jmenovat Eva, ne? Nebo napriklad nechapu smysl, aby Ema mela dve m ve jmene a podobne. Ale to jsou moje preference. Zbytek je na vas.

zmrzlinka
2. srp 2020

Victoria nebo Kristýna 👍

obchudekprovas
2. srp 2020

Elizabeth (Laura, jak již někdo navrhl) 🙂

monita0806
2. srp 2020

Mě se líbí Viktoria.

alexandra1625
2. srp 2020

No ja mám niekoľko dievčat v rodine ktoré sa volajú Alexandra a žijú v Nemecku aj v Česku (tým veľa myslím 6 v Česku a 3 v Nemecku)

iren_nmu
2. srp 2020

V Německu zas bude Efelina, Fiktoria....

antoinet
2. srp 2020

Všechna jsou krásná, ještě mě napadá Helena, Marie, Anna.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru