Jméno pro holčičku
Ahoj,
čekáme miminko holčičku a s manželem vybíráme jméno. Mně se líbí Olívie, Elen, Mia, Liliana, Anna, Eliška. Manžel chce Lauru.
Prosíme o radu i Vás. Pište prosím návrhy jmén co se Vám líbí, můžou být česká i cizí 🙂
My máme Anežku.. Jmen se mi líbí hodně ale teď jsme potkali holčičku Luisu a to jméno mě nadchlo 🙂
Jeste se mi libi jmeno Vilemina a Heda...
u doktorů, na hřištich a ve školkách kolem nás - samá Mia, Laura, Sofií nepočítaně, Elišky tam jsou asi 4, Elena je moje sestřenice nyní malá půlroční...Já bych si to sepsala vedle příjmení, jak to sedí a souhlasím, že taková Mia je hezká, ale skloňování je už pofidérní, to samé Laura - ještě s vadou řeči je to pecka (osobní zkušenost)...
Mame Marketu, ale ty v okolí fakt ted neznám, jinak se mi z cizich líbí moc Zoe Mia
Máme Elen, to jméno milujeme. Je krásně tvárné podle příležitosti. Jen mě mrzí, že jich teď začalo být strašně moc. Chtěla jsem jsem jméno, kde se nesejdou ve třídě tři a to se teda asi nestalo 😑 hroznej boom teď.
Mela jsem vybrano hrozně jmen,nakonec to bylo mezi Lilianou ( nebo jsem chtěla Lilly Anna,Lilien),Emmou a Viktorií. Nakonec jsem se rozhodla pro Emmu,protože mám delší příjmení.🙃
Magdalena, Jana, Lenka - u malych holcicek dnes paradoxne originalnejsi nez lecktere cizi jmeno 😀
Dobrý den, my máme Dianu. Oslovujeme Dianka, Dia, Dioušek, Dianinka, a když zlobí Dianice🙂 . Má dva roky a zatím jsme se s jinou Diankou u nás nesetkali. Přijde mi hezké a ne tak časté.
@marka128 ahojky, my mame doma Anicku - jmeno krásné💕 zdali budeme mit druhou holcicku, bude to Amalka. Jmena, ktera obsahuji pismeno R - jako treba Laura - asi bych se bala, par znamych ma vadu reci, pri vyslovovani pismene R,Ř - pak jsou tyhle jmena fakt trochu problem😕
Na velke přání meho manžela mame Elišku. Ja jsme chtela Kristýnku nebo Bereniku. Kámoška ma Lauru a to je taky moc hezky.
@marka128 tak dejte dve jmena,jedno vyber ty a jedno manzel 🙂
@eliesch1 https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php
dobra stranka na zjisteni kolik ktereho jmena je 🙂
Vypada to,ze moje dcera je jedina v cele republice se svoji kombinaci jmen,jeste jedna je v Praze ale ta se pise jinak trosku,ale i tak,rekneme ze jsou dve,to je slusne :D
@pratensis Jj, máme Hanu, žádnou jinou jsem za ty skoro tři roky nepotkala. V mé generaci to bylo zcela běžné jméno, dnes unikát.
Liliana se jmenuje naše kočka 😸Dala bych Olívii, jinak ty ostatní jména má každá druhá holka v okolí.
Líbí se mi z nich všechny, jenom Elišku bych nedávala, protože je to i v základním tvaru zdrobnělina 🙂
Ráno mě ještě napadla Alžběta a manžel přišel s Andreou, co na to říkáte?
@hope09 me se libilo jak ji rikali v Ranci U Zelene sedmy,Elis 🙂
@victress betka, betuska, může se i zkrácení od Elišky, která je zdrobelina dane Alžběty, 🙂

@malinkaelinka Oli, Olinko, Olčo, Liv 🙂