icon

Jméno pro holčičku

marka128
8. srp 2018

Ahoj,
čekáme miminko holčičku a s manželem vybíráme jméno. Mně se líbí Olívie, Elen, Mia, Liliana, Anna, Eliška. Manžel chce Lauru.
Prosíme o radu i Vás. Pište prosím návrhy jmén co se Vám líbí, můžou být česká i cizí 🙂

Strana
z6
klea81
9. srp 2018

Mariana

marka128
autor
9. srp 2018

@klea81 taky moc krásné 🙂

victress
9. srp 2018

@chrystyanna jako jasně, že se mohou používat nejrůznější zdrobněliny, ale v úřednickém styku musí diktovat Alžběta....

laja64
9. srp 2018

@marka128 máme dceru jménem Nella a druhá bude Lea.

tofife
9. srp 2018

Nečetla jsem celou diskuzi, ale máme Laru a další jméno se mi líbí Julie 🙂

mmarce
9. srp 2018

Máme Sofii A Julii. Taky se mi hodně líbí Adina a Olívie je super, akorát jsme si neuměla představit, že jí budu říkat třeba Olivko 🙂

makrela17
9. srp 2018

My máme holčičku a jmenuje se Vanessa Viktorie 🙂

pratensis
9. srp 2018

@lenkas1982 Jj,Hana se mi taky moc libi. ☺

bah
9. srp 2018

Máme Beátu a každý je vždycky nadšený - není to úplně časté (většina lidí si jméno hned zapamatovala) a jde to říct na milion způsobů 😉

vita_
9. srp 2018

@bah Můžu se zeptat, jak jí říkáte? Taky bych ji chtěla, ale chlap je docela proti, že se na ni nedá normálně zavolat ... mě napadá jen "Beo", "Beáto", "Beátko" ...

victress
9. srp 2018

@vita_ máme v rodině Beátu a říkáme jí různě podle toho jak zlobí Beji, Bejinko, Beáto, Beátko, Beušo....

kaaaczenka7
9. srp 2018

Karolína 🙂 ...u nás neprošla ani jednou 😊 ...ale i tak jsem spokojená-máme Veroniku a Danielu 💕

mikulilinka
9. srp 2018

Ahojky, máme Ellen a ted budeme mit Lilien 🙂

frndafrrr
9. srp 2018

Máme Adinu, líbí se mi Lada, Elen, Magda, Viola..

lucienejedla
9. srp 2018

@marka128 Elišku bych nedávala. Ted se tak jmenuje každá druhá holčička. 😊 Nejvíc se mi líbí asi Mia a Elen. Laura taky není špatná. Já bych chtěla Emu. 😊

bah
9. srp 2018

@vita_ my jí říkáme snad milionem jmen 😂 Beátko, Beuško, Beinko, Bei, Beo, Beiško, když zlobí tak Beantýno, Beáne atd. Já jsem Barbora a manžel mi začal říkat Beiško starší 😂😂😂

vita_
9. srp 2018

@bah hm, chlap má asi pravdu, že to není pro dospělého, všechny zkráceniny jsou jen pro dítě :/ děkuji 🙂 já škrtám

marka128
autor
9. srp 2018

Co říkáte na Noemi nebo Michaelu?

jaja01k
9. srp 2018

@marka128 Michaela je krasne jmeno 🙂

vita_
9. srp 2018

@marka128 Noemi ... záleží na příjmení, ale mě to evokuje černošku (nic rasistického), kolega třeba zná Noemi Sklenářovou, no divné ... Michaela je krásné, taky jsem chtěla, ale chceme, aby bylo jasné, zda se jedná o holku nebo kluka ... Míša je obojetné :/

marka128
autor
9. srp 2018

Místo toho aby se mi seznam jmén zmenšoval se pořád zvětšuje a já vážně nevím. Těch krásných jmén je fakt moc... :/ :D

eliesch1
9. srp 2018

@lucienejedla Elišku?vzdyt se každá druhá jmenuje Mia,Sofie,Liliana,Ema,Ella..

zelenaesmolda
9. srp 2018

@vita_ chudak neomi sklenarova,to je fakt divne.michaela je celkem ohrana...

vita_
9. srp 2018

@zelenaesmolda Je ohraná, ale lepší než současné Ellen, Sofie, Emma, Anna atd. No nám už zůstala jen Soňa (chce chlap) a Gabriela (chci já) a teď kdo z koho :D

zelenaesmolda
9. srp 2018

@vita_ no tak chtela jsem rict at date obe ale tahle kombinace by znela dost desne :D
me osobne se Sona nelibi,predstavim si pod tim nejakou sprtku a rektalni horolezkyni,nevim proc,zadnou sonu neznam
zalezi na prijmeni at se to k nemu hodi

marka128
autor
9. srp 2018

My bydlíme na vesnici a žádné cizí jména tu nejsou. Je tu hodně Verunek, Klárek, Adélek, Natálek. Tím jak jsme vesnice malá a zapadlá by tu skoro každé jméno bylo "originální" :D takže my moc na jedinečnost nehrajem, spiš chceme, aby se nám jméno líbilo a aby se dalo holčičce říkat více způsoby =)

irena1111
9. srp 2018

Záleží na příjmení ale my máme Renatu a když jsem čekala druhé tak byla v plánu Andrea. Jinak se mi líbí Nikola.

vita_
9. srp 2018

@zelenaesmolda Ježiš tak takovou asociaci nemám 🙂) Mě to připominá Sony a oslovení "Soni" mi zní zas strašně měkce. Ale "Gábi" je taky strašný .

lucienejedla
9. srp 2018

@eliesch1 jen můj názor. Eliška je nejvíc dávané jméno v Česku.

prcekverunka
9. srp 2018

@marka128 My máme tři dcerky - Lauru, Sandru a Adrianu 🙂

Strana
z6