Jméno Uljana pro holčičku. Líbí se vám?
Maminky, poraďte prosím. Líbí se nám s manželem jméno Uljana. V Česku je skoro neznámé. Líbí se vám nebo vůbec? Děkuji za názory.
@oklementieva jsem si zase odpověděla, tohle mne zničí
@kafr do toho bych taky nešla. Jedno jméno a stačí. Tk už potom mic americké.
Uprimne vymysliet nejake prisernosti vedia deti i dospely ku kazdemu menu, teda neviem ci to je presne ten dovod, ktory by mal od mena odradit.
Neviem o ziadnom ceskom, ktore by nemalo, nemohlo mat nejaky negativny konotat.
a k Uljane, za mna nie - nepaci sa mi, ale bude to Vase babatko teda otazka znie why not?
co vas zneistilo , to ako to budu predskolaci vyslovovat?
Alexandra im tiez nepojde cez pusu, najma ak budu rackovat ale to uz zlahcujem velmi - toto je pre mna krasna i ked jo ruska varianta.
Myslim ze by to malo byt najma Vase, bude to Vase babatko, ty vies i priezvisko, ktore k menu moze a nemusi pasovat a potom pravdaze vzdy je dolezity i nositel, su deti ktore maju z dobu sebavedomie kludne i na HUga Alexandra a rovnako tak deti, ktore su z domu vedene tak, ze ztezi zvladnu Honzika..je to relativne, neodhadnutelne - pri Uljane mas takmer 100% istotu ze bude jedina v kazdom kolektive, pomer to tym, aka extrovertna si ty i manzel, ako velmi by si chcela byt jedina, takto ''vynimocna'' a hned budes moct kus tusit ci to bude pre nu vyhoda alebo nevyhoda.
Vsetky 3 dolezite faktory su najma na vas Doma - vychova styl taky aby vedela meno nosit, ak je meno vyrazne, aby ste to to dite naucili nosit, Temperament a vobec osobnost vas dvoch vcelku dost hovori o Tom ako budu vyzerat Vase deti - teda ci by si ty sama pre seba cosi take chcela + ako velmi ladi ci neladi priezvisko k ostatnemu menu, sice sa vzdy manipuluje tym za koho sa vyda a kedy.....ale kym sa vyda tak musi zit i s menom Alexandra Zara Vomackova - co niekomu pasovat moze a niekomu to moze spravit peklo zo zivota.
Inak uplne za okraj co Anna, Anna je krasna na Slovensku, v Cechach a myslim ze i v Rusku by bola uplne okejko ak by ste sa tam stahovali 😉
Mne osobne to prijde do Cech desne,ale o to to neni,dulezite je,abyste byli spokojeni vy.Ja bych to ale svemu diteti urcite neudelala,myslim,ze s takovym jmenem dite dost zkusi
@oklementieva dobra nevim,bylo to prvni co me napadlo. Tatjana je krasne,takove oriskove
@atinkaa Děkuji za názor. Pěkně jsi to napsala. Určitě máš pravdu. Jenže nevím jaká malá bude. Geny neovlivníš vychovou. Prestože jsme s manželem silné osobnosti (aspoň si to myslím), tak dcera může byt skromná a xranitelná
Mate vyhodu pekneho prijmeni. Kdyz vyslovim Maluskova, usmivam se.
Mozna bych si na vasem miste vsechna jmena i s prijmenim napsala kazde na jiny papirek a na cas odlozila. Az ziskate odstup,tak si je muzete znova projit, to prave jmeno na sebe upozorni samo- proste budes vedet, ze je to jmeno tve holcicky.
Jak uz taky bylo napsano mockrat:
- kazde jmeno je hezke, kdyz se hezky vyslovi
- hulvati a posmevacci se najdou vzdy
Myslím že jsem uslyšela co jsem chtěla uslyšet nebo co jsem si myslela že uslyším od většiny. Nebyla jsem si jistá s tím jménem, teď už vím proč. A zněpřijemñovat život malé fakt bych nechtěla. Taky nejsem zástancem netradičních jmen. Maminky, všem děkuji. Jste zlaté.
@oklementieva nie geny neovplyvnis vychovou ale po Byte ti nebehaju geny ale ditko 😉 a ano v psychologii sa vzdy vedu debaty o Tom, ci mozes vychovat aj kriminalnika a vraha alebo geny nepustia ...a odpovede su neiste...lebo vzdy je to to, co uvadzam na konikovi najradsej :
- jedno konk. dieta - konk. rodicov, vychadzajuce z konk. prostredia - kde je bud milovane podporovane a potom bude dostatocne iste aby mu nik v triede nepovedal to, co pisala napr. barulina ....alebo to sebavedomie tam nebude
a to aj v pripade ak bude na rozdiel od vas skromna a zranitelna, lebo bude vediet, ze za nou stoji silna rodina a rodicia ktory jej to meno vybrali z lasky....ktory obvykle k tomu budu mat nejaky pribeh...nieco silne....najma ak ide o silne meno, tak by som si tipla ze tym pribehom by malo byt cosi ine ako lajky na konikovi pre to ktore meno.....to nijak nezhadzujem ze sa radis zde....ja len ze fakt ak moze byt Uljana ochcana tak moze byt i akekolvek meno obasnickovane....akurat kazdy kto chodil do skoly vie, ze su typy ktorym takto prebasnis a znicis zivot a su typy ktorym to neskusis urobit ani raz....a k tomu si myslim ditko viest lze....len je otazka ci je to prave vasa cesta, ked to meno este ani nie je pouzite a uz si neista....aku istotu bude moct mat mala Uljana, ked ju nemas ty . Osobnost je multifaktorialna ale socialna skupina sa furt sprava rovnako, 😉
Kazdopadne nech dobre vyberiete a nech ste spokojni vy Doma.
@atinkaa Děkuji, zlatá slova
@oklementieva a este teraz citam ze tu priezvisko je - pridala som si Uljanu a je to za mna lepsie ako Alexandra.
Annu v danom pripade beriem spat a lubit by sa mi zacali mena na M
Marina 😉 zum Beispiel je tiez krasna
Marina Maluskova
Uljana Maluskova
za mna krasne oboje 😉
@oklementieva a Alinka jak rekl syn? 🙂 Alina Maluskova je taky pekny. https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Alina
@atinkaa Marina Maluskova se mi libi min nez Ujana Maluskova -N
Nelibi se mi. Jak tu nekdo psal - napiste si jmena tiskacim i psacim s pprijmenim....a dejte si cas 😉
@oklementieva Ujlana se mi nelibi, Jana Uljana jak tady padlo je pri me úplně zverstvo. Julia je pěkné jméno, ale nevím proč by to nemohla být klasicky Julie. Přijde mi, ze v dnešní době rodiče mnohdy ve snaze být originální, zapomínají na to, ze s vybraným jménem bude žít jejich dítě 🙂.
Já bych s tím jménem u dítěte taky byla opatrná. Velmi neobvyklé.
Přijde mi to jako pojmenovat dítě "Adolfa", ale tak samozřejmě jméno nemůže za své nositele. Nedávala bych ho, pokud bych k tomu neměla nějaký důvod typu rodinná tradice.
Kdybych si pred sve obcanske jmeno dala Ul-, tak jsem Ulhana 😀 pardon, ale to byla prvni vec, ktera me napadla... za me: nedala bych jmeno Uljana, pokud by tam nebyla rodinna tradice nebo citova vazba na nejakou nositelku toho jména.
@oklementieva dala bych takové jméno, které je v českém kalendáři (nebo aspoň se podobá) a zní rusky 🙂
Taky inklinuju k ruským jménům, jsou krásná - máme Taťánu - ještě jsme uvažovali nad Ninou.
Máte delší příjmení, ale takové ladné, tak můžete klidně použít i tvrdší formu jména (myslím tím s "r").
@oklementieva ahoj, můj názor je asi takový: Uljana spíš ne, pokud by manželovi neklapl kšeft v Rusku, bála bych se, že jí to bude pořád někdo předhazovat (mám na mysli děti ve škole) a že jí to bude tady v Čechách komplikovat život. Já jsem totiž Soňa a celkem mi to stačí 😉 (na základce Saša, Simona atd.), nebyla to tragédie, ale občas jsem taky slýchala Soňa Sloňa apod. a dokud se člověk nedostane do věku kdy se dokáže povznést, není to příjemný. Hned jak jsem si přečetla cco řešíte, napadla mě Taťána - Táňa, Tánička. Já to měla vybrané pro druhou dceru ale bohužel už nemohu mít děti, to sem ale nepatří. To jméno je v Rusku běžné, což víš ty líp než já a tady by taky nebyla za "exota" - promin, píšu narovinu. Nícméně je to samozřejmě na vás!
@ilonne V kalendáři jmen jsou uvedené obě dvě varianty. Julia se nám líbí více. Myslela jsem že to je jako s Tánou. Nebo Aneta a Anita. Komu se co líbí.
@sonia79 Táňa se mě líbí taky, ale manželovi ne, což mě mrzí. :(
Dneska mě teda řekl že buď Alexandra anebo Julia. Žádná jiná jmena nechce. Nemyslela jsem že z toho bude taková dilema. :(
@oklementieva Alex je krásný až do doby, než se jí začne říkat Sašo :oD Dost dlouho jsme jí měli na seznamu a z tohoto důvodu jí vyškrtli :oD Ale jméno to je pěkný, o tom žádná.
@oklementieva dívám se že u syna máte klasiku české jméno, já bych dala dceři taky tak, ve vašem případě bych asi dala tu Janu. Co Rozálie, Emily? A pokud bych měla vybrat z těch jmen co ti dal tvůj muz, sla bych do Julinky.🙂
@oklementieva z tech dvou bych dala Alexandru, ale v kratsi verzi Alex/a
Mně se moc líbí Nina 🙂
Nina je krásné. Trochu mě překvapuje, že tu jako rusko-české jméno nepadlo Káťa a z těch dvou vybraných bych šla určitě do Julie. Ale ve finále je to stejně na Vás.
já bych s tím jménem problém neměla pokud nejste oba čistí češi a pokud by to bylo první dítě nebo se jmenovalo cizokrajně i druhé. nějak nechápu, proč syn je jareček a u dcery teď vymýšlíte něco "originálního" 😅 záleží i jaké máte příjmení. jméno samotné se mi vlastně docela i líbí, ale také patřím k těm, kteří nechápou, proč čeští rodiče s českých příjmením dávají cizí jména. jinak si nemyslím, že by měli mít ostatní problém. dospělí už snad uljana vyslovit dokážou a blízké okolí, děti ve škola by jí stejně říkali asi jana nebo ula
@blahova_andrea já jsem ruská a manžel je čech. Syn dostal Jareček jelikož Jaroslav je zároveñ i ruské jméno.

@magdalenax libi se mi tvuj napad dat 2 jmena, ale ne Jana Uljana. Jak je to jednou v rodnem liste, tak se to pise furt vsude cele, teda v dnesni digitalni dobe uz ani nepise, proste to vsude je.