Jsem v koncích. Jak oznámit těhotenství svému přiteli?

lluciinkaaa
8. říj 2019

Holky prosím vás mam takový problém. Předem prosím kdo mě chce odsuzovat ať raději nekomentuje je to pro mě dost těžké. Trpím rakovinou, jsem čerstvě rozvedená a žiju s dětmi a ex manželem zatím v jedné domácnosti než si najdu něco nového. Do toho všeho mám nového přítele se terým teď řešíme dost vážnou krizi a teď k problému. Jsem z přítelem těhotná ale nevím jak mu to říct. On na jednu stranu tvrdí že děti nechce na druhou stranu o mých dětech mluví jako o svych. Jeho ex přítelkyně se kterou čekal své první dítě kvůli drogám porodila mrtvé miminko které teď odpočívá v pokoji. Prosím Vás poradtě mi co mám dělat a jak mu to mám říct, jestli vůbec.

zuzangel
8. říj 2019

Ahoj, jistě je to těžká situace. Přítel se jistě boji po takové zkušenosti jít do dalšího ditete. Ono záleží taky jak jsi na tom zdravotně i ty, doporučuje ti lékař si dítě nechat? Pokud by tě těhotenství neohrozilo a chceš si dítě nechat, neboj se mu to říct, třeba až po kritických 3m. Pokud ne, tak bych mu to asi nerikala. Držím pěsti 💐

guinea
8. říj 2019

@lluciinkaaa Ahoj, mrzí mě, že jsi v tak těžké situaci. Myslím ale, že vzhledem ke tvému zdravotnímu stavu je to v první řadě otázka na lékaře.

lluciinkaaa
autor
8. říj 2019

@zuzangel ja jsem po operaci, lekar mi dite nedoporučuje protože mam maligni agresivni nador mozku z metastazemi a do 5 let umru a vuci tomu drobečkovi to není fer ho porodit a nechat ho tady ale ja na interupci jit nedokazu.... uz jsem samovolne prodelala nekolik potratu a hrozně to bolelo. Svědomí se semnou pere

janapetrvalska
8. říj 2019

tu bych asi neresila pritele, ale sebe, zvladne to telo tehotenstvi kdyz mas rakovinu? nebo neohrozi to mimi nejak jestli podstupujes chemo.

zelenaesmolda
8. říj 2019

@lluciinkaaa
ja bych to hlavne resila s doktorem protoze lecbu rakoviny by taky plod nemusel prezit...pokud vis,ze je to vazne tak bych si dite nenechala,neni to vuci nemu fer porodit ho kdyz vis,ze tu za par let nebudes.

lluciinkaaa
autor
8. říj 2019

holky doktor rekl ze kdybych mela jistotu ze se uzdravim tak ano mohla bych si dite nechat ale doktor se me zeptal zda li je eticke porodit dite kdyz vim ze proste umru a to dite tady zustane samotne

zelenaesmolda
8. říj 2019

@lluciinkaaa
neni to eticke a je to vuci diteti dost sobecke

lluciinkaaa
autor
8. říj 2019

@zelenaesmolda je jenze ja porad nekde verim ze se z toho dostanu nebo ze tady proste budu dele jak tech 5 let... ja proste chci bojobat

zelenaesmolda
8. říj 2019

@lluciinkaaa
a i kdybys tu byla treba deset let tak porad po sobe zanechas dite,kteremu tohle necha dozivotni trauma.nebo si myslis,ze bude v pohode kdyz bude sledovat umirani vlastni matky a nakonec zustane v takhle malem veku bez mamy?nepremyslej nad tim co chces ty ale co je nejlepsi pro to dite...

vineta
8. říj 2019

@lluciinkaaa Tohle je ale otázka i na tvého přítele... bude se - kdyby došlo na nejhorší- ochoten a schopen se o dítě postarat sám? Rozhodnutí byste měli udělat společně, a především s ohledem na to dítě. S takovou prognózou je sice dobré neztrácet naději, ale zároveň se snažit mít věci uspořádané. Je mi moc líto, že jsi v takové těžké situaci.

vineta
8. říj 2019

@zelenaesmolda Víš, spousta věcí se dá napsat citlivě a s ohledem na něčí city. Já už na ty tvé reakce opravdu kolikrát nemám slov.

zelenaesmolda
8. říj 2019

@vineta
a ona bere snad ohled na to dite?zatim je to jenom pristup ve stylu "ja chci" a ze dite bude sirotek ji nezajima...
Ja zase nemam slov nad uvazovanim nekterych uzivatelek tady...

caverina
8. říj 2019

@vineta taky me obcas odpoved od
@zelenaesmolda prekvapi....ale tentokrat ji musim dat za pravdu...tohle je doopravdy sobecke a nefer k tomu jeste nenarozenemu diteti...

lluciinkaaa
autor
8. říj 2019

holky prosím nehádejte se. ja prostě jsem v rozpoložení kdy se ve mě bouří všechny city a ja jsem fakt v koncich. Prostě vim že přítel by se dokazal postarat a jednou proste vsichni umřeme o to dítě by se měl kdo postarat neříkam že by skonrilo nekde v ustavu nebo domově ja jen nevím prostě jestli do toho jít nebo ne a říct to přiteli nebo ne! Je fakt že kdyby děti nechtěl da si na to pozor no prostě stat se stalo a ted predemnou stoji tahle otazka

pink_unicorn
8. říj 2019

Je to strašné co píšeš. Tohle se nemělo stát, když jsi věděla, že nesmíš mít dítě, měla jsi tomu všemi silami zabránit. Teď už nefňukej, že nechceš na potrat, snaž se zůstat co nejdéle na živu kvůli svým třem dětem. Nevím jaké jsou v současné době možnosti léčby, ale udělej všechno proto, aby ses vyléčila a nezatěžuj svoje nemocné tělo těhotenstvím.

zelenaesmolda
8. říj 2019

@lluciinkaaa
ano,vsichni jednou zemreme ale je rozdil poridit si dite a pak nahle zemrit nebo onemocnet a nebo si poridit dite s tim,ze bude za par let sirotek protoze ja umiram.Zeptej se sama sebe jak by tobe bylo v pozici ditete,ktere matka privedla na svet ackoliv vedela,ze mu tim zpusobi celozivotni trauma...

pavlusak
8. říj 2019

@lluciinkaaa tehotenstvi je i pro zdravou zenu velka zatez, pro takoveto nemoci je velice rizikove pro matku i dite, nehlede na to ze rakovinove bunky v akutnim stadiu muzes prenest i na dite, taky jsem znala jednu takovou co za kazdou cenu chtela donosit treti dite, v tehotenstvi se nemohla lecit, porodila z poslednih sil a nedozila se ani 2 let ditete. Kdyby se soustredila v prvni rade na sebe a na to jak se co nejdriv a vylecit nebo se aspon o to pokusit, mohla tady zustat aspon pro ty 2 deti...porad se s lekarem, ale zadny rozumny doktor ti toto tehotenstvi nedoporuci a mysli predevsim na deti ktere uz mas, potrebuji mamu🍀 hodne stesti

antoinet
8. říj 2019

Ty brdo a nepotrebuji te ted nahodou ty deti, co jsi uz na svet privedla? Neni pro tebe cenny kazdy den s nimi?
Nikdy nikomu neradim potrat, je to nefer vuci tvoreckovi, co za nic nemuze, ale nejak nechapu, jak pri 3 detech (taky mam tri), nemoci a rozvodu, mas cas jeste resit pritele a tehotenstvi.
Vuci tomu miminku by byla fer prima adopce. Vedela bys, ze bude mit mamu a tatu, co jsou si na 100% jisti, ze ho chteji, miluji a budou tu pro nej.
Drzim palce s lecbou a tem tvym detem preji maminku, co jim venuje kazdickou chvilku, co ma.

vineta
8. říj 2019

@zelenaesmolda Je neskonale jednodušší napsat svůj názor tak, jak ti prolítne hlavou, není na tom nic hrdinského, nic upřímného, jen neomaleného. Myslíš, že to, jak to tu kosíš, má nějaký oči otvírající následky? Přijde mi prostě dost přes čáru ten styl, jakým komunikuješ, a v tomhle případě ještě s holkou, která řeší problém, kterej pravděpodobně přesahuje tvoje životní zkušenosti- a i kdyby ne, stejně je to jen a pouze hrubost. Ten názor se dá napsat i jinak. Taky jsem ti ho mohla napsat jinak, protože věř mi, že mi hlavou prolítla různá slova. Ale mám nějakej autokorekt.

somalicats
8. říj 2019

Už se stalo, takže nebudu psát coby kdyby. Příteli to řekni, protože pokud on nebude dítě chtít, tak kdo se o něj bude starat, až tu Ty nebudeš? Ano, může se stát zázrak a Ty zůstaneš naživu, ale chceš na tohle spoléhat? Tvé děti, které už máš, mají aspoň tátu, který se o ně postará, a ty děti taky potřebujou mámu, aspoň dokud je naživu. Tak přemejšlej.

martiniquest
8. říj 2019

Ridila bych se srdcem a ne tim, co je a neni podle okoli eticke. To dite si te vybralo jako mamu. Mam hlubokou viru v to, ze si deti sve rodice vybiraji a vedi, do ceho jdou. A deuha vec je diagnoza. Neverim soudum lekarum. Nemuzu. Jsouto lide, kteri te neznaji. Vidi te par minut a na zaklade nejakych vysledku soudi. Osobne bych si dite nechala a udelala vse pro sve uzdraveni. Mne osobne je velmi blizka alternativni cesta lecby. Dohledam pro inspiraci video, ktere me v tomto ohledu velmi oslovilo.

martiniquest
8. říj 2019
sudylichozrout
8. říj 2019

@lluciinkaaa Ty brdo, drsne ti osud nalozil. Je mi to moc lito. Co se tyce tehotenstvi, konzultuj s lekari, urcite o tom rekni priteli. A rozhodnete se srdcem. Ja osobne bych do toho sla, pokud bych mela jistotu, ze dite prezije mou lecbu. Chtela bych, aby po mne na tom svete zustalo neco krasneho. A to dite bezesporu je.
Moc ti drzim palce.

dora13
8. říj 2019

Ja vubec nechapu, proc vubec spekulujes nad tim, zda to priteli rict nebo ne, tim spis ne ve tve situaci, kdy mas vaznou nemoc a spatnou prognozu -- kdo jiny by se o ne postaral, pokud by byly lekarske prognozy pravdive?

zvedavec2
8. říj 2019

@lluciinkaaa predne - uprimne je mi lito, cim prochazis. Prala bych ti zdravi ze vseho nejvic.
Ale k veci.
Zvazila bych nekolik veci:
1) ciste zdravotne - tvoje lecba - jake bude mit dopady na dite? Muze se treba narodit postizenr? Nizsi imunita? Jake bude mit dite zdravotni nasledky z tve lecby?
--- jestli je velke riziko trvaleho zdravotniho postizeni pro dite, snizeni jeho kvality zivota, je to velky faktor pro ukonceni
2) otec - podle meho nazoru ma otec VZDY pravo vedet, ze ceka dite a rozhodovani neni jen o a na zene. Rodice jsou vzdy dva. At je mezi vami jakykoliv problem, dite je i jeho. Nerict mu to a jit na potrat ja povazuji za podraz. Kdyz se nastve, rozejde s tebou, atd - to je problem vas dvou. Ne toho ditete. A otec ma stejne pravo rozhodnout co bude dal. Zvlast, kdyby v pripade tve smrti on byl ten, kdo se bude starat. Za me - Rict co nejdriv.

3) co bude s tvymi detmi po tve smrti? Exmanzel se postara? Vzal by si i to nove dite? Zvaz taky to, co by bylo, kdyby se dite narodilo, par let zivota ma dva sourozence a nemocnou matku, pak matka zemre a sourozenci jdou k biootci a ono k jinemu. Prijde nejen o matku, ale o celou rodinu. Stejne tak ti sourozenci - prijdou o mamu a jeste o sourozence. Nefer. Nefer le vsem, hluboke trauma, ktere se nemuze zcelit.

4) a naposled jiz zminovane - mit dite kdyz vis ze za par let umres a i tech par let bude bolestivych.. Opet - nerikam neeticke, ale traumatizujici natolik, ze dopredu zvaz pro deti odbornou pomoc, nejakou skupinu, psychologa, atd.

Podivej, ja mam 2 zdrave deti, za sebou ale 4 tehotenstvi, dve zamkla. Bolelo a dodnes na dusi boli. Potrat ja uznavam jako volbu, sama bych ho ale asi neumela.

Nicmene u tebe hraje roli tolik faktoru, ze nemuzu rict - nech si dite, nejak to dopadne, coz rikam obvykle. Tady jecto fakt tezke na rovinu priznavam, asi bych zvazovala ukonceni, ackoliv i napsat to me drasa srdce.

areh
8. říj 2019

@lluciinkaaa v první řadě by si to měla probrat s přítelem. To on tu s dítětem zůstane, popřípadě mu najít jiného opatrovníka. Je dobré věřít. Nikdo neví, co bude zítra. Ty na to můžeš alespoň trochu připravit sebe a okolí. Ale opravdu bych to co nejdříve probrala s přítelem. Přeju hodně štěstí 🍀

zuzangel
8. říj 2019

@lluciinkaaa tezko se hledají slova, ano není to vůči dítěti fér, ale záleží na celkové situaci, pokud víš že se o něj přítel dokáže postarat a bude pro nej skvělý táta i bez tebe, tak do toho jdi a užívej si každou chvíli se všemi dětmi. Pokud máš sebemenší pochybnost, že by to nezvládl, že nemá kolem sebe třeba dobre prostředí, tak zatni zuby a věř že bude nejlepší, když tu dítě nebude. Kolik máš času na rozhodnutí?
Sobecké mi přijde rozhodnutí mít dítě, když to sebou nese vysokou moznost zdravotních komplikací ci úmrtí při těhotenství/porodu. Drž se.

pink_unicorn
8. říj 2019

@vineta A co napsala tak strašného? Paní lituji, je to strašná situace, ale lítost jí je teď k ničemu, musí se k tomu naopak postavit co nejrozuměji a bez emocí. Neřešit chlapa a neopájet se svou touhou porodit ještě naposledy miminko, protože její smrtí nic nekončí, děti tu budou dál...

vineta
8. říj 2019

@pink_unicorn Forma. Reagovala tu spousta holek, všechny jsou víceméně stejného názoru, ale nikdo to nenapsal tak drsně jak esmolda.

caverina
8. říj 2019

@vineta no ostatni spis chodi kolem horke kase...co kdyby a tak....