Kam se přestěhovat z Chebu? Ideální města s přírodou a prací
Ahoj holky, mám dotaz.Jsem z Chebu, bydlím tu už 15 let a ani za tu dobu, mi to tu nepřirostlo k srdci.Město se mi nelíbí,za přírodou člověk musí jet dál...Nic mě tu nedrží, přátelé a rodina bydlí v Praze,Plzni.. já tu zůstala sama.Přítele nemám a chtěla bych už konečně změnu.Ráda bych město kde je příroda,památky,aby tam byli nabídky práce abych měla jistotu že něco najdu když se starám o sebe já sama a vhodné do budoucna až budu chtít rodinu - až teda potkám nějakýho fajn kluka.Mám auto takže jsem pojízdná.Máte nějaké typy?
Praha?
Olomouc je krásné město 🙂
Olomouc ❤️💪
Jdi do Prahy, možností uplatnění mnoho, památek mnoho, přírody - parky, lesy- mnoho. Náplav taky mnoho😃 A není na placce, ale svažuje se k Vltavě. a tím je atraktivní, mnoho výhledů atd .
Hezká otázka a v podstatě i závidím.Také nejsem spokojená s místem bydliště, ale jako vůbec, ale mám tady závazky, takze nemůžu takhle přemýšlet, jako ty. Píšou o ČB a Říčanech u Prahy jako o dobrým místě na žití.Praha je asi top na všechno, ale zase draho.Mě se třeba líbí hory, sever Čech, tam je spousta přírody, ale zase není práce.Je to těžký.
Mně přijde ideální bydlet v dojezdu od Prahy.tam pouze pracovat,ale žít mimo. A v tom mi naprosto vyhovuje Kokořínsko.
Pardubice, Kutná Hora, v obou hezké centrum, dost zaměstnavatelů, je to na trati, Pardubice i na dálnici, za chvilku jsi z obou v Praze..
@ninibystrous jezdím tam teď pracovně a je to tam fakt super. Centrum, lidi, práce taky dost. Moc ráda se tam vracím.
Praha je klasika 🙂 ale za mě je super Liberec (velké město, blízko hor) nebo České Budějovice ze stejného důvodu. Plno jiných menších měst jako Jičín, Kutná Hora, Písek apod jsou asi super na žití, jen s tou prací to může být horší. Záleží na tvé kvalifikaci.
Přestěhuj se tam, kde ti pomohou s hlídáním budoucích dětí. Takže Praha nebo Plzeň. A také ať ani ty to nemáš daleko, až tě budou tví rodiče na stáří častěji potřebovat.
Tak ja bych asi prvni hledala praci, a pak podle toho to bydleni.... Samozrejme zahrnout i dalsi aspekty. Chces blizko pribuznych? Hledej kolem Berouna ci Rokycan, chces se trhnout... zkus Moravu... nebo te lakaji hory, tak podhuri sumavy treba....
a ještě dodám, že já bych se nikde necítila doma, kde bych neměla někoho blízkého. Ať už rodinu nebo staré přátele.
Já jsem teda naprosto spokojená v ústí nad labem. Za památkami je dojezd do hodiny (Dresden, litoměřice, teplice, praha), hezčí okolí má málokteré město. Pracovní nabídky odpovídají 100 000 městu. Hlídací možnosti jsou, nejsou teda neomezené, ale je tu několik skupinek, soukromá školka, jesle. Pořád říkám, že v ústí sednu v půl čtvrtý v nemocnici do auta a ve čtyřu vystupuju ve stáli uprostřed českého středohoří a koukám na tu krásu okolo. Pracuju na největší klinice svého druhu, nastupují k nám kolegové odjinud, několik jich přišlo i z prahy, spokojení jsou tu ti, co mají rádi sport a přírodu, naopak kulturní typy se spíš po čase přesunou jinam.
Rodině blízko být nechci,jsem ráda že jsem od nich dál.Mám je ráda ale stačí mi je vidět jednou za čas, bohužel v rodině nadělali dluhy,hráli bedny atd... takže jsem utekla dokud byl čas a posílala aspoň nějaký peníze ať to splatí.Jak říkáte, nejdřív ta práce pak bydlení.Mám vyuční list ale dělala jsem recepční v hotelu.Mluvím plynule 3 jazyky tak chci nejvíce asi ten hotel nebo obchod.
Tábor,Beroun 😉
@rozitta tak spousta mých kamarádů včetně mě jsme šli do většího města za studiem a zůstali jsme. Přátele si najdeš.
Pokud jsi pracovala jako recepční, tak bych zkusila nějaký hotel na horách. Tam je krásně 😍
A jít do zahraničí tě neláká, když mluvíš 3 jazyky? Kousek to máte přece do Německa. Kamarádi žijí ve Freisingu u Mnichova, krásné sympatické město - pěkné centrum i příroda. Vidíš a já byla ve Fr. Lázních a moc se mi ta oblast líbila.
Žiju v Praze, jsem ze Slovácka, ale klidně bych volila Plzeň. Líbí se mi moc Hradec Králové, České Budějovice, Olomouc, Liberec i Zlín. A miluju Pálavu a Mikulov. Držím palce!
Ahoj, pokud jsi mlada urcite bych z profesniho hlediska volila Prahu nebo zahranici, spis bych se soustredila na karieru 🙂 do prirody muzes o vikendech..no az bude nejaky vztah, tak pak resila to “uhnizdeni” ..ale samozrejme zalezi na preferencich, nekdo treba nesnese hukot velkomesta a chce radeji klid ;) i ja jsem nakonec dala prednost Praze pred Istanbulem😆ale nabrala jsem tam par let zkusenosti do CVcka 🙂 tak vsem rikam, ze nelenit a myslet na karieru, protoze s detmi to pak pujde hur ;)
České Budějovice, Plzeň
Centrum Staré Prahy - stranou od hlavních turistických proudů. Být na Tvém místě, pronajmu si nějaký boží byt na Pohořelci, Klárově, Strahově. Miluji to zde.
I Strašnice mají hezké ulice, Ořechovka, Vinohrady...
@orchidis 😂 myslíš, že mladá holka pracující v horeca segmentu si může dovolit podnájem v této oblasti? Dost o tom pochybuji. I když možná nějaká plesniva špeluňka v pátém patře bez výtahu se za levný peníz najde. Jinak jasně, bydlet v těchto částech Prahy je krása, ale za mě pro single průměrně vydělavajícího nereálné.
@20190418 A co je tobě do toho? 🙂
Tak si najde skvěle placenou práci, zvýší si kvalifikaci, najde si schopného muže. Je mladá, jistě schopná a krásná, má budoucnost před sebou.
Takové hloupé příspěvky svědčí o tobě a o tom, kde bydlíš ty 🙂. Ne o budoucnosti pisatelky. Není nic, co by nemohla mít. Záleží jen na ní. Ne na Tobě 🙂.
Tak asi Praha bude pro tyto pripady idealni. Nejvetsi orisek bude najit si bydleni. (Drahe).Praci a zname si najdes. A mozna i novou znamost. Podle me je to dobry odrazovy mustek. Ziju na malem meste na Morave a jsem 100% spokojena.
Jestli nemas zavazky tak vyjed do sveta. Tady te nic nedrzi. Mluvis 3.jazyky, o tom se nekomu muze jen zdat. Ja to tak udelala - Amerika, Australie, Anglie. Kamaradka odjela do Norska do hotelu. No asi tam uz zustane. 😀
Dekuji holky, v Nemecku pracuji 5 let.Jsem pendler.Chci zpět do ČR, vím že si finančně pohorším ale můj život byl do té doby pořád jen práce abych měla aspoň něco našetreno a auto co není úplný vrak.S tim co mam,v klidu zaplatim kauci na byt a pripadne spotrebice atd do bytu.Staci mi 1+1.Dekuju Vam vsem za prispevky.Mrknu na Prahu a Budejovice,ty me napadli take. 🙂 Jen se k tomu odhodlat a udelat prvni krok.Jsem spolecensky typ takze mi problem se seznamovanim s novymi lidmi problem nedela.

Kolin, Havlickuv Brod, Pisek 🙂