Kamarádka přítele. Co si o tom myslíte?

27. črc 2022

Dobrý den,
na konci minulého roku jsme se s přítelem rozešli. Asi po půl roce mi teď začal znovu psát, že toho všechno lituje a chtěl by to vrátit zpátky. Srdce mi říká něco jiného, než rozum, a tak potřebuju radu. V minulosti mi lhal a mazal si přede mnou zprávy. Nedovolila bych si mu vlézt do mobilu, na to bych neměla svědomí, ale dostalo se to ke mně skrz společné kamarády. Byli jsme spolu 2 roky a já mu všechny důležité lidi v mém okolí představila, protože mi to přišlo správné. Vadilo mu, když jsem si psala s kamarády, spolužáky, tak jsem to omezila úplně na minimum, jen když jsem něco potřebovala vyřešit a myslela jsem si, že když mu to vadí, tak to nedělá taky.
Jenže mi 3x lhal a mazal si zprávy, a když jsem se ho na ty slečny zeptala (protože se jednalo o 2 slečny), tak zapíral, že neví, o čem mluvím. Jedna z nich byla bývalá přítelkyně (se kterou řešil náš vztah - to jsem přešla v pořádku), ale druhá byla slečna, kterou před pár lety chtěl (později jsem zjistila, že i ona si maže zprávy, protože má přítele a můj přítel jí posílal i fotky -nevhodné). Hrozně mě to mrzelo, protože mi to od mého přítele nepřišlo fér. Prosila jsem ho, aby mi to nedělal, ale udělal to znovu. Ztratila jsem u něj důvěru, protože jsme měli hnusný rozchod a řekl mi slova, která ve mně budou napořád a zranili mě.
Nevím, jestli fungují slepované vztahy, ale i po tom všem k němu city mám. Jenže nyní si s tou druhou slečnou od rozchodu píšou každý den a i se viděli několikrát. Řekla jsem mu a požádala ho, jestli by teď ten kontakt nemohl omezit, abych mohla narušenou důvěru zase opravit. Řekl mi, že to nevydrží a mně to mrzí a taky mi není příjemné, že řeší mě a chodí si pro rady k ní, ač mě ta slečna nezná a nikdy se mnou nemluvila. Nevím, jestli dělám dobře, že po příteli chci, aby něco omezil, ale není mi to příjemné, když mi kvůli ní už lhal a i ona si mazala zprávy před svým přítelem. Kdyby mi tu slečnu někdy představil, mluvil o ní někdy, tak bych to vůbec neřešila. Každý máme právo mít kamarády, ale zde mi to přijde, tak trochu podezřelé a myslím si, že je mezi nima dost tenká hranice přátelství, protože mi řekl, že k ní má nějaké city taky, ale jsou jen kamarádi. Přítel mi řekl, že si neumí vybrat mezi mnou a tou slečnou, kdo je pro něj důležitější, že chce mít každodenní kontakt s oběma. S ní si chce psát každý den a jednou za čas se vidět. Ještě bych chtěla popsat, jak to mám já. Ano, taky mám kamarády, ale neměla bych svědomí na to se s někým vídat, když jsem ve vztahu. Ano, jsem ráda, když si jednou za čas můžu napsat s nějakým kamarádem, ač už z dětství nebo ze školy. ale nevyhledávám ten kontakt každý den stačí mi jednou za nějakou dobu nebo, když se někde potkáme, tak si popovídáme. Chtěla jsem, jestli by přítel nemohl omezit kontakt, alespoň na jednou za 2 týdny, alespoň na začátku, než budu mít důvěru zase zpátky. Řekla jsem i, že pokud je ta holka pro něj, tak moc důležitá, tak bych s ní chtěla mluvit o samotě, abych slyšela i její názor a mohla jí říct ten svůj. Dost mě mrzí, že bych měla být na stejné úrovni důležitosti jako kamarádka. Já nevím, jestli nejsem moc jako stíhačka, možná potřebuju postavit nohama na zem.
Co si o tom myslíte vy?

alilali
27. črc 2022

Stíhačka nejsi, pokud ti řekne, že NEVÍ která z Vás je pro něj DŮLEŽITĚJŠÍ, tak být tebou, ulehčím mu to, nechám ho jít a najdu si někoho pro koho budu větší prioritou.

Slepované vztahy? Víš proč se říká, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? ....

guliii
27. črc 2022

Tady mi to přijde dost jasné, pokud se slečnou nic nemá tak chce mít. To už nevinné kamarádství nebude. Zvlášť pokud vás nechce seznámit, když si píšu s nějakým kamarádem nebo manžel kamarádkou normálně si řekneme o čem jsme si psali a ani jeden by neměl problém aby si to ten druhý přečetl. Nebuď naivní, lhal ti a zase má tajnosti. Ušetři si trápení a najdi si někoho kdo bude vědět, že jsi pro něj nejdůležitější. Neztrácej čas s někým kdo za to nestojí.

pavlinar
27. črc 2022

Tak to je peknej krivak, sam by takoveho kamarada u tebe nezkousl, ze. Toto smrdi a velmi. Kdyz je to tak super kamaradka, sam by mel mit potrebu vas seznamit. A hlavne tebe uklidnit, po tom, co mate za sebou.
@alilali naprosto souhlasim, jen s tou stejnou rekou to je jinak 🙂
http://www.1000vecicomeserou.cz/hejt-1000/dvakr...
;)

michaela666
27. črc 2022

S velkou pravděpodobností jsi jen záplata, protože ona s ním ZATÍM nic mít nechce. Bála bych se, že až slečna pískne tak tě pošle k šípku a zase si neuvidí do pusy.
Určitě najdeš lepšího partnera, tak se nezahrab ve vztahu bez budoucnosti. 🍀

cilkat
27. črc 2022

Promiň, ale mě teda vyskočil velmi veliký, varovný maják při větě "Vadilo mu, když jsem si psala s kamarády, spolužáky, tak jsem to omezila úplně na minimum." ... A on to samé udělat odmítá... To mi nepřijde jako zdravý vztah už od začátku. Naopak mi to zavání snahou tě izolovat od okolí a ovládat ("vlastnit"). Do toho bych se opravdu nevracela.

katule1990
27. črc 2022

Myslim si o tom to, ze bys mela byt rada, ze ses s nim rozesla a urcite bys mu druhou sanci davat nemela. S nim te stastny vztah neceka, hledej jinde. Najdes nekoho, kdo si te bude vazit a pro koho budes prioritou. Hodne stesti 🙂.

pengli
27. črc 2022

Omlouvám se, ale prosím neblbni a najdi si někoho lepšího. Tohle není dobrý.

autor
27. črc 2022

Moc děkuji za názory, máte pravdu, asi jsem potřebovala slyšet názor od někoho dalšího.
Já jen nedokážu pochopit, proč je pro něj takový problém s někým omezit kontakt (po té ztracené důvěře, kterou k němu nemám). Partner by měl být mnohem důležitější, než jakýkoliv kamarád, dle mého. Ale asi jsem naivní a nedochází mi, že tam budou větší citi, než jen kamarádské, protože si myslím, že pokud je to kvalitní kamarádství, tak by mělo vydržet, i když osoby nějakou dobu nebudou v kontaktu. Mrzí mě, že já jsem mu vždycky jakoukoliv blízkou kamarádku/kamaráda představila a z jeho strany to, tak není.

9radka9
27. črc 2022

Nedocetla jsem to, promiň, ale už podle první poloviny, tohle není chlap, s kterým by si chtěla žít celý život a s zakládat rodinu, věř mi... zničí ti život, posun se dál

levandule_k
27. črc 2022

Proboha proč s ním chceš být?

Omezoval ti kontakt s okolím, nemůžeš číst jeho zprávy, které si preventivně maže, má kamarádky, které jsou očividně víc než kamarádky. Na rovinu ti říká, že neví, kterou z vás chce.

katula94
29. črc 2022

Z moji nepekne zkusenosti, ktera me zaboli jeste po 2 letech durazne radim: PRYYYYYYYYC!!!!!!
Mysli na to, ze (predpokladam) chces muze do zivota, jednou milujiciho a verneho otce tvych deti, ktery te bude totalne zboznovat, jako ty jeho, a bude ti tu lasku davat najevo natolik, ze i kdyby mel 100 kamaradek, budes uplne klidna, protoze budes vedet, ze pro nej jsi bohyne a ty druhe jsou opravdu jen kamaradky.
Tenhle kluk takovy nikdy nebude.

nicollbc
29. črc 2022

Myslím si, že jsi trochu naivní a pokud v tomto vztahu budeš pokračovat, dostaneš pěkně nakopáno. Takový vztah nebude mít konec - žili šťastně, až do smrti, ale úplně jiný konec, plný bolesti na tvé straně. Rychle pryč od takového ubožáka, co si s tebou jen pohrává a neví, co chce. Přijde mi, že si tě nechává, aby nebyl sám a mezitím pracuje na tý druhý. Až ona řekne ano, odkopne tě jak starou bačkoru. Když už jsi jednou měla sílu na to, to ukončit, tak už do toho znovu nelez.

kkryplikk
29. črc 2022

Take jsem to nedocetla do konce... protoze to se neda... utec a to sakra rychle... city stranou... 🤮

lucie_1986
29. črc 2022

Kluk si nikdy s holkou nebude psat jen tak... jakoze urcite ne denne a pokud by to bylo tak nevinne, nebude mit duvod zpravy si mazat. Holka ruce pryc od neho

mmm12345
29. črc 2022

a vy spolu děti zatím nemáte? Pokud k němu nemáš žádné další vazby, tak bych ho nechala ať si dál píše a schází se s kamarádkou, ale už bez tebe. Ty si najdeš někoho lepšího, pro koho budeš na prvním místě.. dokud je ještě čas, roky letí a je škoda ztrácet čas s někým, kdo si to nezaslouží...

veronicka89
29. črc 2022

Slepovany vztah fungovat muze ale to s tim musi jit oba se srdcem na dlani a ne ze si nekdo neumi vybrat...nebo potrebuje si s nekym psat...

Tvpje nejake ultimata o omezovani pritele nechapu ...ze maji omezit kontakt...jako jestli s ni bude chtit chrapat nebo psat si bude to delat akorat vic skryte a vic ti jen bude lhat...

Nemam z toho co pises pocit ze by tak moc o tebe stal...

Jinak chces s takovym clovekem byt...mit rodinu atd ?

Jasne ze mas city ...po 2 letech vztahu..ale je to laska.?..

Pri takovem slepovanem vztahu musi oba sekat latinu a ne ze noo a nechci se vzdat toho a toho ale vlastne chci i tebe...

Nechce te ...nebojuje...čus....

daisymaminka
29. črc 2022

Ani jsem to nečetla celé... Pardon.
Ale mazání zpráv a posílání nevhodných fotek, no v 18 bych to možná ještě pochopila, i když... 🙈
Napsala jsi to sama - ztráta důvěry.
Vůbec bych nemarnila čas. 🍀

gracinka7
30. črc 2022

Přečetla jsem asi třetinu a upřímně nechápu, proč bys s někým takovým chtěla zůstat. Nevěříš mu. On tě omezuje. Sám si pise s jinou. Ty se máš přizpůsobit a on se omezovat nebude.
Tohle má jedině řešení, pokud nechceš být nešťastná.

hankasva
30. črc 2022

Ten se nikdy nezmění.

codal
30. črc 2022

Nikdy se nezmění, nebude to fungovat, ty se budeš trápit a stejně to krachne...