Karanténa. Můžu dát druhé dítě do školky?

5. říj 2020

Předem se omlouvám, pokud tu už nějaká podobná debata je, ale neměla jsem čas vyhledávat. Chtěla bych se zeptat těch, kteří měli svoje dítě v karanténě (pozitivní covid test u učitelky), jestli mohli dát druhé dítě do školky. Děkuji za odpověď, hygiena nám zatím nevolala, jen do té školy.

cilkat
5. říj 2020

Kamarádka vyprávěla storky od nich ze školy, kdy jedno dítě jí do karantény poslaly, ale druhé chodilo normálně do školy (obě děti stejná škola)... Takže pokud jsou obě děti bez příznaků, tak asi může, i když mi to přijde nelogické.

shaunn
5. říj 2020

Zdravím. Tak u nás to proběhlo před 14 dny. Pozitivní učitelka a celá třída v karanteně. Karantena spadala pouze na syna který byl s učitelkou v kontaktu. Ja i druhý syn jsme mohli ven. Klidně i do práce. To nám řekla hygiena

agneska7
5. říj 2020

Ve třídě měli nakažené děti a vychovatelky a v karanténě je jen dcera mi můžem normálně fungovat .... Zítra teda jde na test tak se uvidí ale žádné příznaky nemá tak myslím že to bude ok ....

ovin
5. říj 2020

U nás byla stejná situace, dle slov hygieny se karanténa vztahuje pouze na dítě, které bylo v kontaktu s nemocnou učitelkou. Ostatních členů domácnosti se karanténa netýká. Je to nelogické, ale je to tak. Kdyby se ukázalo, že je dítě pozitivní, tak půjdou do karantény i členové domácnosti, kteří už to mezitím stihli roznést.

leniczka23
6. říj 2020

Ano může. Dokud nebude mit pozitivní test i to jedno dítě to druhé a všichni ostatní z rodiny normálně fungují. Já jsem od včera v karanténě a syn jde normálně do školy, já jdu ve čtvrtek na test..samozřejmě pokud by jsem cítila jen náznak toho že mi není nejlepe, okamžitě ho nechávám doma i kdybych nemusela.

leniczka23
6. říj 2020

Jinak mě to nelogické teda nepřijde. Protože, test se dělá nějaký 5. Den, pokud by byl pozitivní ostatní členové domácnosti by mohli být maximálně 2. Den a to ještě ve většině případů nejsou infekční. Nehledě na to, ze bezpříznakový jedinec, je mnohem méně infekční než ten s příznaky a pokud bych měla příznaky tak je jasný že už i ostatní členové domácnosti zůstanou doma.

j.a.n.i
6. říj 2020

@leniczka23 Asi tak a hlavně, proč by měli být v karanténě jen členové domácnosti a ne všechny ostatní kontakty toho kontaktu? Po pokud by byly i všechny další kontakty toho kontaktu, tak by museli být i kontakty toho kontaktu kontaktu... a tak dále, až by byli v karanténě úplně všichni.

hojda
6. říj 2020

U nás tedy kamarádka dvě děti, každé na jiné škole. Jedno spadlo do karantény (kontakt s nakaženým učitelem) a druhé mohlo chodit do školy. Nechávala si doma ale oba. Říkala, že kdyby něco tak nechtějí být ti, kteří do přinesli do druhé školy (maloměsto skoro všichni se tu znají).

ovin
6. říj 2020

@leniczka23 Tak nevím jak u Vás, ale dcera byla na testu až 10. den od posledního kontaktu s pozitivní osobou a ještě 2 dny jsme čekali na výsledky. Všichni jsme měli mírné příznaky virového onemocnění, ale karanténa dle slov hygieny platila jen pro ni. Zůstali jsme dobrovolně doma, protože pracujeme ve velkém kolektivu lidí, ale nemuseli jsme. Mně to nelogické tedy připadá.

leniczka23
7. říj 2020

@ovin jak jsem psala, u nás 5. Den a chodí tak vsichni. Je samozřejmé, že pokud se člověk cítí že na něj něco leze, zůstane doma i když karanténu nařízenou nemá, to je snad samozrejmost i bez Covidu.

hanafaustyna
19. říj 2020

U nás v pondělí pozitivní učitelka, v sobotu přišel mail ze školky že dítě (ne rodina) jde do karantény. Dnes mi volala naše Dr že dítě musí na test,ale že pokud se nestihne do čtvrtka,tak je to už jedno,ale oficiálně prý testy vyžadují.