Každý svého štěstí strůjce/Jaký si to uděláš, takový to máš. Věříte na osud?

1eso1
19. říj 2021

Ahoj všem...
Poslední dobou tyhle věty slýchávám dost často. Vidíte to stejně?. Já si myslím, že vše není jen černé a bílé. A troufám si říct, že ne všechno člověk může ovlivnit. I když by sebevíc chtěl. A další věc... Věříte na osud?

j.a.n.i
19. říj 2021

@1eso1 No, vsechno ovlivnit nemůže, nevybere si kam se narodi, zda bude chytry ci sikovny, zda bude zdravy... Ale to, jak bude zit ovlivnit muze, takze ano, pro velkou cast takoveho toho bezneho zivota to platí.

annasmyckova
19. říj 2021

všechno ovlivnit nemůžu. Ale můžu ovlivnit svoji reakci na tu danou situaci. A dá se na tom pracovat, a to mě na životě baví, ten seberozvoj. Z každé situace se dá vytěžit.

janule0123
19. říj 2021

@1eso1 myslím ze tyhle “moudra” jsou pravda .. jen každý nemůže mít vše a každý má jiné možnosti .. obojí beru tak, ze pokud nebudu něco dělát, nic nedostanu 😂 napr … pokud budu čekat, ze peníze za mnou přijdou samy… jen budu sedět na zadku a čekat .. případně naříkat .. tak s největší pravděpodobnosti budu mít smůlu … pokud budu chtít dítě a počítat s tím, ze proste bude a nebudu mít sex .. nejspíš taky nebude 😂takhle chápu tyhle moudra já… proste vždycky něco musis udělat ty sama a necekat, ze se to samo a nebo to někdo udělá za tebe … pozn- neslychavam tyhle věty vůbec 😂

berenika39
19. říj 2021

Věřit na osud je možná cesta do pekla - řekneš si - osud, no - co nadělám. Ale kdyby sis to neřekla a mákla, posnažila se, aby to bylo jinak - třeba by to šlo. Jasně, zásadní věci - narození, smrt, zdraví, nezdraví...to neovlivníme, ale spoustu věcí okolo máme ve svých rukách, hlavách. Jsem ten zprofanovaný "podnikatel-ka", a řídím se heslem - nejlepší obchody jsou ty, které samy přijdou...osud, nebo?

1eso1
autor
19. říj 2021

@janule0123 jasný tohle všechno dává smysl. Já v tom asi hledám hlubší význam.

properjoey
19. říj 2021

Já to chápu tak, že každý máme v každém okamžiku volbu a je na nás, kterou cestou se vydáme...takže ano, je v tom pro mě pravda.
A na osud věřím, trochu je to spojené, dám takový velmi výrazný příklad, kterej doteď "obdivuju". Chtěla jsem při dětech nárazovou brigádu, zmínila jsem se kamarádovi a ten mi přihrál známého, který dělá do létání ( které miluju- osud?) Vzala jsem to.byla z toho koordinace paraglidingový u závodů.po 2 letech spolupráce, jsem to nutně potřebovala vyzkoušet, takže jsem si koupila letenku na tandem.ALE! Chtěla jsem letět se ženou ( má volba), to nešlo - osud, ale chlapík jako protiargument použil, že on má víc dětí než ona a tedy bude z mého pohledu bezpečnější 😁domluvili jsme se. Nicméně mělo být 40 stupňů a odpískala jsem to - osud i volba. Další termín jsem letěla s někým úplně jiným ( jeden ze závodníků), ale počasí nic moc a museli jsme to opakovat- osud. No a dneska spolu žijeme😅 takže věřím na oboje a takových situaci si všímá velmi často...osud prihraje a já volím...

zuzkasim
19. říj 2021

Já to občas používám sama vůči svým dětem, které si neustále na něco stěžují. Snažím se jim ukázat, že jako rodiče jim dáváme maximum možností, co umíme, zbytek je pak na nich, jak ty možnosti využijí. I učitelé ve škole se snaží jim toho dost předat a je jen na nich, jestli se to naučit chtějí (dnes je tolik videí na youtube, že každé učivo jde zvládnout i s mizerným výkladem učitele) nebo radši budou fňukat, že je to těžké, že je toho moc, že tomu nerozmí (ale zeptat se nepřijdou). Jinak ano, kdo si jde za svým a maká na tom, tak toho obvykle dosáhne, věřím v to. Nemusím od života dostat vše, na co si vzpomenu, ale můžu se ke svému životu sama postavit a hledat možnosti i jinde a jinak, nebo můžu fňukat, že se mi pořád to a to nedaří (jako ty moje děti🙂 ). Některé příležitosti přijdou třeba převlečené trochu jinak, než jsme si je vysnili, ale je na nás, jestli se jich chopíme.

pginka
20. říj 2021

@1eso1 řeknu ti to jednoduše🤷‍♀️🤣ano verim , protože tady na tom to světe si jen proto aby jsi se ponaucila ze svých chyb do dalšího života a tak to funguje dokola. Někdy se zarazis a reknes si pro sebe: to už jsem prožila, nebo to už se mi stalo , nebo totu situaci jsem už viděla , to je přesně ono ! A ať se při čemkoliv rozhodnes a myslíš ze jednas správně tak stejně se to nejak vykomoli v tom čem má , protože to tak má být 😂asi si teď budete myslet ze jsem blázen , ale když se zeptate někoho kdo se v tomuto oboru věnuje tak vám řekne to samy . Stejně je to i s lidmi které potkáte či znáte 😁v minulých životech jste měli vseci něco společného 🤷‍♀️😁tak a teď do mě 🤣🤣🤣🤣

niki315
21. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

taky tak...verim na osud a na to, že co se ma stat se stane 🙂