icon

Kdo máte doma chlapečka Rafaela? Jak mu říkáte?

ninjisu
29. dub 2017

Máme doma michaela a rozhodli jsme se s mužem, že druhý syn bude Rafael. Také archanděl. Nevím ale co čekáme, je to překvapení. Prosím kdo máte doma Rafaelka jak mu říkáte? Okolí mě odrazuje, že je to tvrdé atd...ale přeci Richard je třeba tvrdší a také se dává. Na holčičku jsme chteli lilien ale asi dáme Lucinku. Ach jo 25 dní do TP a já stále nevím co dat. Klasika jako Honzík a Terezka nechceme!

Strana
z4
pajounek
29. dub 2017

My sice Rafaela nemame ;) ale zalezi hodne i na prijmeni. A u nekterych jmen je nejlepsi rikat zakladnim tvarem, protoze pak vam z toho vznikne treba Rafik nebo Rafan (a tipuju, ze nekdo by mu tak urcite rikal). To uz mi prijde lepsi dalsi archandel - Gabriel. Ale bacha, byl i Lucifer ;)

odula
29. dub 2017

A co Gabriel? Taky archanděl. 😉 zdrobneliny na Rafaela me fakt nenapadaj... Rafe je... Divný. Leda třeba Elda, Elík, El... Třeba Fílo by šlo (tak volá kámoška na Filipka sice, ale proč ne 😉)

prostejina
29. dub 2017

Richard = Ríša (Míša a Ríša 🙂 ) což není tak tvrdý a hlavně to není extravagantní a děti se mu nebudou smat, ze je to rafaelo 🙂 ale my máme pribuznyho v rodině Rafaela a říká se mu jen tím zakladnim jménem. Možná by se mu dalo říkat Rafi, Leo (prehazeni pismen z -elo) 🙂 ale prostě aby se mu to hodilo k příjmení, přece jen mu to zůstane napořád 🙂

odula
29. dub 2017

@pajounek se taky trochu obávám, že v Čechách si od spolužáků vytrpi. V zahraničí je to docela davany jméno, ale tam chybí ta nešťastná pejskarska konotace 🙄

odula
29. dub 2017

Jo btw - my máme Rafaela jako druhý jméno 😉

marcicek84
29. dub 2017

@ninjisu
rafael bych nedala - rafan, rafaelo, rafik
gabriel - gabin také ne
lilien i lucinka jsou oproti tomu v pohodě

marcicek84
29. dub 2017

z těch archandělů mi přijde tak nejlepší ten michael, ale už to je taky pořádně provařené jméno...

netopejr
29. dub 2017

Tady jsou všichni chytří.... 😆 🙄 Zakladatelka nezaložila diskusi s tématem jestli tohle jméno dát nebo poradit s výběrem. 🙄 Ma vybráno!
Jasně, strašný utrpeni takový jméno, třeba Rafael Kubelik.
Linda pindá, Julča pulča... Na všechno je něco!
Jak byl nedávno divnej i Adam, Samuel, Tadeas, přibyl Tobiáš, zprvu exotika, pak ty divnejsi Fabian, Florian... Úplně běžný nakonec.

Takže, mila @ninjisu nenech si to vzit, je to krasny jméno! Zbezne bezne mu můžete říkat třeba Eli, coz bude vedle Eliasu znít úplně vsedne. Rafe, Rafco zni taky skoro normálně.
Máme v rodine některá velmi neobvyklá jména, některá jsou podobně nepoužívana a zvláště ta ukrácena forma vyvadi z miry čerta s mikulasem i oani učitelku, ale není s tim žádný problem. I ta velmi neobvyklá forma si svoji verzi najdou. Vymysli si dítě samo, sourozenec ap. Neboj.

cizinkaa
29. dub 2017

Kdyz opomenu, ze Rafael je hrozne jmeno, tak mne bohuzel nenapada ani, jak bych klucikovi hezky rikala...? Rafi? To mi prijde divny. 😁

kristynatita
29. dub 2017

Fík

pafca4
29. dub 2017

rafíčku, rafílku,rafínku, rafi, rafine, rafe.... (osobně bych nedala, ale je to každého věc)

verena
29. dub 2017

Sestra pracovala pro cizince, kteremu se říkalo Rafi. Byl asi fešák a ségra o nem dost mluvila,takže jsem na to zvykla. Jinak Rafael je moc hezke jméno a dříve i u nás pouzivane, tak bych se nebala. My máme taky jednoho syna s méně castym, i když dle mého normálním jmenem. Někdy to chce tedy pevné nervy, ale dá se to. Jinak ja jsem kreativní a dětem říkám asi 50 přezdívkami, kde společne je třeba jen první pismeno 🙂. Taky si třeba dite nebo bracha neco vymysli, když to nebudou umět vyslovit. Napadá me pro maleho cokoliv jako Rafi, rafinek,rafik,rafoš, rafoň , fafi, fafík, fifík, rafidlo fifidlo, rarasek,raroch, a tak. Z toho vidíš, že me deti si se mnou uzijou 🙂.

majvik
29. dub 2017

asi bych takovému dítěti říkala Rafísek, Rafí, Rafo... ale jinak bych ale hlasovala spíš pro archanděla Gabriela😀

plksv
29. dub 2017

Učila jsem na SŠ Rafaela, byl to cizinec. Říkalo se mu Raf.

risu
29. dub 2017

Pekne jmeno 🙂
Asi bych mu rikala Rafi ;)

ninjisu
autor
29. dub 2017

Všem moc děkuji 🙂 No já našemu Michaelkovi říkám také všelijak. Michálku, Michaelku, Mišánku, Míšulko, Myšičko, Miláčku, broučku, zlatíčko, Mike atd.....Tak si říkám, že u Rafaelka se dá říkat asi všelijak. Gabriel se mě jinak vůbec nelíbí ani Gabriela tak to jsme přeskočili uplně. Jinak teda k tomu přijmení. Rafael Dvořák, chtěla jem Richard Dvořák. Ale dD to nemohu malemu udělat. A jinak mě moc nesedí Lilien Dvořáková, Více asi sedí Lucie Dvořáková. Já se omlouvám za hloupe dotazy ale mě se prostě ty jména nelíbí tak je těžké něco nají. A Adam, Petr, Honza, Jana, Petra atd...to prostě nechci té klasiky je okolo moc a máme t oi v rodině ty obyč. jména.

odula
29. dub 2017

@ninjisu Rafael Dvořák mi jde dohromady překvapivě dobře 🙂 hezky to zní. Když se ti líbí Rafael, dej Rafael, basta. Ja te chapu. Jak jsem psala, máme Rafaelu jako druhý jméno. 😉

ninjisu
autor
29. dub 2017

@odula No hlavně první je archanděl tak by jsme to chteli i u druhého. ALe právě ten Gabriel se mě nelíbí. No mě ot říkalo víc lidí, že Rafael Dvořák jde. I švagrová mě říkala, že to jde. Akorát na holčičku jsme byla pro Lilien a čím déle nad tím uvažuji tím více přicházím na to, že Lilien Dvořáková asi moc nesedí. Co myslíš? Mě se libí Lucinka i když tech je taky dost ale ne tak jako Terezek a Janiček.

odula
29. dub 2017

@ninjisu do uší mi určitě zní líp Lucie Dvořáková. Teď ještě ale uvidíš, kdo na vás vykoukne. My měli prvního Lukáše a vykouknul Pepik. Druhá měla být Sašenka a vykoukla Eliška. A třetí Thea a nakonec je to Miriam. ;) Jinak s těma archandělama taky chápu. Druhá holka má druhý jméno Michaela ;) :D Takže vlastně - Michaela a Rafaela . Jen s tim Gabrielem jsme zaspali.

odula
29. dub 2017

@ninjisu chtěla jsem se zeptat - proč vlastně nedáte Rafaela holčičce? Jak ženský jméno se mi to líbí snad ještě víc než mužský (o trošičku ;) ) a k příjmení to sedí stejně pěkně. 🙂

ninjisu
autor
29. dub 2017

@odula A to až jste porodila tak jste se rozhodla podle obličeje miminka? Já tu mám dokument a mám ho mít k porodu vypsaný....ale fakt nevím...nejradeji bych měla jen ten tip. Apak uvidím zda by se hodila lucinka či Lilienka :D Ale kluk je jasnej Rafael. Pěkní noblesní jméno, které není na každém rohu :D

ninjisu
autor
29. dub 2017

@odula
@odula Pač kdyby jsme měli ted holčičku a časem třetí a byl to kluk taky by to byl asi Rafael. A nevím nai zda se může dát Rafael a druhé jméno Rafaela ale myslím, že se to u nás nesmí. Jkao, že když máme Michaela tak nesmíme dát holčičku Michaelu.

verena
29. dub 2017

Porodnice chtějí mit to jméno vypsane, aby měly klid. Ve skutečnosti je snad lhůta měsíc porodu a pak teprve prideli jméno matrika. Takže k tomu tedy nikdo nemůže nutit. Dokonce myslím, že je i nějaká možnost to napsané jméno ještě zmenit. Rozhodne myslím, že by to šlo přímo po porodu, když ještě nikam ty papíry nebyly poslane. Ještě me napadla i varianta něco jako rali apod. S Dvořákem to je hezké jméno. Já bych se toho nebala.

zuzza1
29. dub 2017

@ninjisu jmeno se ea pi porodu v porodnici zmenit ( sestricky ale nerady papiruji 🙂

verena
29. dub 2017

@verena nehlede na to, že dvorak je častější prijmeni a takto se nenasilne odliší od jiných. Myslím, že jméno by přece jen melo byt unikátní a svého nositele jasne identifikovat. Jinak se všichni mužem jmenovat Jan Novák a bude klid...

odula
29. dub 2017

@ninjisu
@verena presne tak 🙂

kacireksro
29. dub 2017

my mame Klaudii a taky kazdy rikal jak ji budem rikat,sedlo si to a kazdy ji rika Klaudy,Klaudinku ja ji rikam bambulku 😀 a na Rafaela treba ralf,Rafe,Rafik.je to kazdeho vec jaky jmeno,a jsem taky nechtela jmeno co ma kazdy 🙂

bruckner
29. dub 2017

Rafael Dvořák - masakr! Ale jméno máte asi rozhodnuté, tak co pořád řešíte?! Jestli se to nebude prckovi v budoucnu líbit, tak se nechá přejmenovat nebo si nechá říkat prostě vole, jako většina mladejch, archanděl nearchanděl😁. A jestli na Vás při porodu vykoukne Rafael, Gabriel, nebo nějakej jinej svatej, Vám v tu chvíli bude asi jedno😁

majkoz
29. dub 2017

@ninjisu Rafael je krásné jméno, dejte...nevěřte tomu, že se právě Vašemu synovi budou děti posmívat kvůli jménu. Je jiná doba prostě, a když se děti chtějí posmívat, tak si najdou jakoukoli záminku, ne jen jméno. A k té holčičce případné- nelíbilo by se Vám místo klasické Lucie "Lucia"... mně se to totiž strašně líbí a holčičku asi mít nikdy nebudu😀
A k porodu jméno vyplňovat nemusíte, do toho Vás nikdo nemůže nutit. U nás to po mně nikdo nechtěl... rozhodněte se klidně až děťátko uvidíte, já to tak měla u prostředního, nemohli jsme se shodnout na jménu, a když byl na světě, tak jsem hned věděla, jaké jméno bude nosit.
Přeji krásný porod a zdravé miminko!

normalnimatka
29. dub 2017

mně zas přijde, že dneska skoro nikdo nemá normální jméno:D nebo "normální"...no prostě všichni dávaj takový extravagance + pár jmen se točí furt dokola🙂

Strana
z4