icon

Kdo nemá rád dovolené a proč?

30. kvě 2025

Je tu ještě někdo, kdo nemá rád dovolené? Já si tam neodpočinu a po návratu jsem většinou ještě víc unavená a trvá mi dlouho, než se zajedu do běžného režimu.
Když jsem byla dítě, jezdili jsme každý rok. Teď jedeme jednou za 2-3 roky a opravdu se mi nechce. Letos chce jet muž k moři a mně se tak moc nechce. Pojedu, ale s naprostým sebezapřením. Nejraději bych byla doma.
Máte to někdo podobně, nebo jsem mimo, jak mi naznačuje okolí.

Strana
z3
cilkat
30. kvě 2025

A nepomohlo by ti jen jiné nastavení té dovolené? Nebo je to fakt tak, že potřebuješ známé prostředí? I když i to se dá zařídit tím, ež jezdíš furt na stejné místo.
Jako jo, kolem balení a cesty je spousta stresu, ale... nesnáším "poznávací" dovolené. Nesnáším "dovolené s programem" ... Tam je to prostě práce a žádný odpočinek ... Ale velký hotelový rezorty a celoddnním přístupem k (aspoň nějakému) jídlo a vodě jsou super. Ale je toa si jediný způsob dovolené, kdy si odpočinu. JInde vypnu havu, něco zažiju,a le jsem po příjezdu zralá na novou dovolenou.

autor
30. kvě 2025
@cilkat

A nepomohlo by ti jen jiné nastavení té dovolené? Nebo je to fakt tak, že potřebuješ známé prostředí? I když i to se dá zařídit tím, ež jezdíš furt na stejné místo.
Jako jo, kolem balení a cesty je spousta stresu, ale... nesnáším "poznávací" dovolené. Nesnáším "dovolené s programem" ... Tam je to prostě práce a žádný odpočinek ... Ale velký hotelový rezorty a celoddnním přístupem k (aspoň nějakému) jídlo a vodě jsou super. Ale je toa si jediný způsob dovolené, kdy si odpočinu. JInde vypnu havu, něco zažiju,a le jsem po příjezdu zralá na novou dovolenou.

@cilkat od dětství jezdíme hlavně na stejné místo. Byli jsme i jinde a nebylo to lepší. Nejvíc mi sedí mobilheim, kde si sami vaříme, ale obecně mi vadí vše, když jedeme mimo domov. Cesta, jiná postel než moje, cizí lidi. Poznávací zájezd je pro mě nocni můra.
I když jsme na chalupě, tak preferuji od rána do večera a na noc domů.

te_reza
30. kvě 2025

Mě to taky nebaví. Mým snem je mít chalupu na opačném konci republiky, nejlépe u pěkného koupání a každé volno jezdit tam 😄

autor
30. kvě 2025
@te_reza

Mě to taky nebaví. Mým snem je mít chalupu na opačném konci republiky, nejlépe u pěkného koupání a každé volno jezdit tam 😄

@te_reza i chalupa je dovolená. Pro mě je jediná varianta a to je být doma.

dendy88
30. kvě 2025

Někdo to tak má, i když to nechápu 😃, miluji dovolenou u moře. Nevlastní táta je něco podobného. Letos poprvé letíme k moři i s mojí mamkou ,protože její manžel by v životě neletěl. Ale ani jinam po ČR nechce. Nejradši je doma.

autor
30. kvě 2025
@dendy88

Někdo to tak má, i když to nechápu 😃, miluji dovolenou u moře. Nevlastní táta je něco podobného. Letos poprvé letíme k moři i s mojí mamkou ,protože její manžel by v životě neletěl. Ale ani jinam po ČR nechce. Nejradši je doma.

@dendy88 já jedu, ale netěším se. Je to pro mě stres.

kamino
30. kvě 2025

My máme ty putovní dovolené v dodávce, itinerář spíše orientační - Nikdy se netěším a pokaždé máme milion zážitků, i když těsně po návratu vždy říkám, že nikdy víc. A pak tu torturu dáme zas 🙂

mon_88017
30. kvě 2025

Ona je dovolená a dovolená. Dovolená s dítětem/ více dětmi někde v kempu, kde maminka leze po čtyřech kolem plynového vařiče a zajišťuje proviant, je peklo na zemi. Dovolená bez dětí/all inclusive se užít dá 🙃

autor
30. kvě 2025
@mon_88017

Ona je dovolená a dovolená. Dovolená s dítětem/ více dětmi někde v kempu, kde maminka leze po čtyřech kolem plynového vařiče a zajišťuje proviant, je peklo na zemi. Dovolená bez dětí/all inclusive se užít dá 🙃

@mon_88017 to mám přesně naopak. Raději pod stan do kempu, než někam all inclusive a rozhodně s dětmi.

sedouana
Autor odpověď smazal
lv
30. kvě 2025

Mimo nejsi, je fajn, že jsme různorodí, přece. Co nějaká robinsonáda, kde byste byli sami, nebo s někým, s kým je ti dobře? Myslím třeba sestru, babičku, s vámi

klokanka31
30. kvě 2025

My na dovolené nejezdíme, protože nesnáším spát mimo svůj domov, plus mám paniku z letadel. Ráda cestuju, klidně brzo ráno jet, ale v noci zase domů.

ultradotty
30. kvě 2025

Tchýně to má stejné. Je z toho ve stresu, unavená a otrávená. Štvou ji přípravy a možnost, že se může něco pokazit. A vše tam zkritizuje, že je špatně a nefunguje. Byla na dovolené možná tak 5x v životě max. Má chalupu, tak ji baví jen to (ale nadává na to stejně). Má ráda své jistoty a nemá ráda nejistoty, překvapení a nové věci. Manžel kvůli tomu skoro nikam jako dítě necestoval, to jsem ho naučila až já (moje rodina výlety a dovolené milovala), takže teď má on cestování rád.

eviicka
30. kvě 2025

Já tomu rozumím. A proč ne, je fajn, že jsme každý jiný. Třeba k moři nebo dokonce do resortu mě to také neláká.

My třeba jezdíme, ale stačí nám vždy 3-4 noci někde v ČR.

berenika39
30. kvě 2025

My nejezdíme na dovolenou vůbec. Za 18 let jsme byli dvakrát u moře, hlavně kvůli synovi. ale jinak - každý z nás má jiné představy o dovče, neshodneme se a nemíníme si něco vnucovat. Každý podle svého. Trávíme společný čas během roku jen tak, jak se nám chce. Koníčky, víkendy, nebo každý sám podle sebe. A za mě je to tak v pořádku.

kosi_cek
30. kvě 2025

Mám to dost podobně a když, tak nejlíp je mi ve vlastním stanu, a spacáku, kdy navíc nemusím nic moc předem plánovat a zařizovat. Někdy potřebuji takové to narušení-dobrodružství a jdu do toho, ale nejlépe si umím odpočinout opravdu doma, i po dovolené u moře bych potřebovala ještě následnou dovolenou na zotavenou, ale to je možno přičíst k cestování s dětmi, ale těžko říci, každopádně se to u.mě zhoršuje věkem nebo tak.nějak víc vnímám ten rozpor já versus trend cestování.

martinka_33
30. kvě 2025
@mon_88017

Kdyby bylo po mém, tak kočuju s maringotkou 🤣 Domov považuju za místo kam se človek vrací, takovou základnu,kde se človek vyspí, nají, umyje, vezme si čisté spodky. Když mám doma trávit víc než dva dny (treba kdyz jsou deti nemocné), zacnu být otrávená... Takže jsem asi pravý opak tebe 😀 Podle me je dulezite se shodnout s partnerem (anebo travit volny cas oddelene), muj ex miluje dovolene all inclusive hotel ze ktereho nevytahne paty, ja de na takove dovolene zacnu po dvou dnech nudit.
@cilkat ty já právě miluju, miluju to plánovat a i to dobrodružství pak. Naopak nebavi me valet se na pláži, to si řikam ze se muzu valet doma na gauci a vyjde me to levneji 😅
@mon_88017 kempování s detmi je nahodou super 😃 Loni jske byli s ani ne tříletou v Moravskym krasu a bylo to perfektní. Letos uz asi mesic prudí, kdy budeme spát ve stanu 😅 Asi zdedila nase čundrfriendly geny 🤣

martinka_33
30. kvě 2025
@kamino

My máme ty putovní dovolené v dodávce, itinerář spíše orientační - Nikdy se netěším a pokaždé máme milion zážitků, i když těsně po návratu vždy říkám, že nikdy víc. A pak tu torturu dáme zas 🙂

@kamino dovolené v dodávce jsou muj sen 😍 Má to dva háčky, nemam dodávku a nemam peníze na dodávku 🙄 A taky nerada řídim, ale to je ok, muj muž miluje řízení a navíc je jako strojvedoucí zvyklý řídit často a dlouho, takze jet autem dálku mu nevadí. Tak třeba nekdy...

kamino
30. kvě 2025
@martinka_33

@kamino dovolené v dodávce jsou muj sen 😍 Má to dva háčky, nemam dodávku a nemam peníze na dodávku 🙄 A taky nerada řídim, ale to je ok, muj muž miluje řízení a navíc je jako strojvedoucí zvyklý řídit často a dlouho, takze jet autem dálku mu nevadí. Tak třeba nekdy...

@martinka_33 Jukni to mého profilu, třeba načerpáš inspiraci. Ale na rovinu,taky by se mi občas líbila nějaká válecí dovolená, ale ta je v nedohlednu. Byla jsem sama, už jsem se naštvala, jelikož dítě nemá rádo vodu ani moře a Bobo nelétá, odletěla jsem do Turecka. Nebylo to špatný, ale třetí den jsem chytla covid a modlila se, abych do konce pobytu byla o.k. To byl trest za tu samostatnou akci 🙂 Pak jsme zkusili Bulharsko, ale to letadlo byla katastrofa, Bobo si dovču neužil, bál se cesty zpět a hlavně dítě vlezlo do moře dvakrát kvůli fotce 🙂 Jinak jsme cestovali MHD po okolí 🙂 Takže dodávka doživotně - letos to bude zas Francie a Rumunsko.

ele_nka
31. kvě 2025

Mám to úplně stejně! Nesnáším spát mimo domov. Dovolená u moře je pro mě noční můra (zkusili jsme to jednou a od té doby jezdí manžel s dětmi sám). Ale zase miluju jednodenní výlety. Hold každý jsme jiný.

chumlee71
31. kvě 2025

A já zase potřebuji být na dovce tak 2-3 za rok. Když jsme litali na dovču do Čech,(žijeme v zahraničí),tak to pro mě nebyla dovolená,to bych nejraději měla dovolenou po dovolený.

martt
31. kvě 2025

Moje mamka je taková, že nechce nikam jezdit, a když má někam jet tak pro ni je to za trest. Když jsem byla jako dítě tak s námi byla 2× na dovolený. Ale na dovoleny se mnou jezdil táta , s kterým jsem si to vždy užila. Mamka mi to pak vynahrazovala jinak.

luhana
31. kvě 2025

Mám to dost podobné, proto jsem už 10 let nikde nebyla. Jezdíme jen na chatu, to mi bohatě stačí. 😊

ada22
31. kvě 2025

😄 mám to podobně, ale když už se překonám, tak jsem spokojená se spoustou zážitků.

ada22
31. kvě 2025

Jezdíme dodávkou, takže vlastní zázemí.

reeeza
31. kvě 2025

Jeďte někam, kde nebudeš muset vařit a budeš mít i ty plný servis!! A hned poznáš co je dovolená u které si odpočineš ;).

Je mi jasné, že " kde si sami vaříme" znamená, že TY VAŘÍŠ. Žádný div, že si neodpočineš 🤷‍♀️

autor
31. kvě 2025
@reeeza

Jeďte někam, kde nebudeš muset vařit a budeš mít i ty plný servis!! A hned poznáš co je dovolená u které si odpočineš ;).

Je mi jasné, že " kde si sami vaříme" znamená, že TY VAŘÍŠ. Žádný div, že si neodpočineš 🤷‍♀️

@reeeza to jsme byli a bylo to pro mě naprosto hrozné. Když už dovolenou, tak někam, kde si vaříme sami. Naopak na poslední dovolene jsme se dohadovali, kdo bude vařit, protože jsme chtěli oba.
Neodpočinu si, protože jsme v cizím prostředí, jsou tam cizí lidé.

barumrallyebum
31. kvě 2025

Myslim, ze takovych lidi bude vic, a s vekem jich bude pribyvat. Ve 20, 30 chce clovek poznavat nove veci, ve 40 uz chce pohodli a v 50 zacne litat ne po dovolenych, ale po rehabkach 😉, v 60 po doktorech.

autor
31. kvě 2025
@barumrallyebum

Myslim, ze takovych lidi bude vic, a s vekem jich bude pribyvat. Ve 20, 30 chce clovek poznavat nove veci, ve 40 uz chce pohodli a v 50 zacne litat ne po dovolenych, ale po rehabkach 😉, v 60 po doktorech.

@barumrallyebum mně to vadilo i ve 20 a ve 30. Jen teď už o tom mluvím a nemám potřebu se zavděčit.

izz76
31. kvě 2025

Ne nemam to stejne,ale kdyz je dovolena pro tebe stres,tak nejezdi. Muze vyrazit manzel jen s detma.

Strana
z3