Kdy je nejvhodnější doba na zdobení vánočního stromečku?
Hezký den 😊
Spíše takový osobní průzkum . Kdy zdobite vánoční stromeček ? U nás se vždy zdobilo 23.12. v poslední době všude vidím už ozdobeno od začátku / půlky prosince . I manžel začal naznačovat " že jsem asi z jiné planety " 😅 Jak to máte vy ?
Přesně jsem to čekala, tak odpovím hromadně. Jasně, každý může dělat, co chce. Ten povzdech byl jenom pro to, že se vytratilo z povědomí a všeobecného rozhledu to, že existují určitá období. Podle liturgického roku. Advent, doba vánoční. A je to přesně dáno.
To, že s tím většina blázni už od začátku prosince je jen podvědomý marketingový tah. Choďte se bavit na trhy, pít punče a nakupovat. Nic víc.
A světýlka pro atmosféru.
Někdo v adventu naopak hledá ztišení a chodí ráno na roráty.
Svět a duchovno jsou v opozici.
Moc nerozumím těm reakcím, když přece každý si to může dělat, jak chce.
Klidně si udělejte Vánoce v srpnu.
Většinou děti baví zdobit, tak pak je škoda je o to připravit tím tajným nočním zdobením. Do kolika let to tak rodiče táhli, pro ty co to tak měly? Začly jste časem v noci zdobit s nimi? Tohle jsem se nikdy od nikoho nedozvěděla.
@zekrt U nás naši zdobili až do mých cca 14? Když je to bavilo 🤷♀️ Když jsem ale věřila na Ježíška, bylo to krásný když se člověk ráno probudil a v obýváku stromeček...
@klokanka31 no,tak to já se raději v noci vyspím než být jako mátoha. Naše děti zdobení baví
@veronikav31 Mně naštěstí stačí kafe na probuzení a funguju dál 😊
@klokanka31 mě kafe uspává,dělám si Latte nebo capucino
@veronikav31 tak to je asi trošku přehnaný, my máme stromek tak 2 m a že bych to dělala dlouho do noci, aby ze mě druhej den byla matoha tak to ne.
@alice180 proč přehnaný, říkám co vím od švagrové. Ona taky nemá stromek 1m, zdobí opravdu v noci,až jdou neteře spát, což bývá mezi 22-22.30, jsou už velké, 12 let,ale chtějí zachovat ozdobený stromeček
@martinka0209 Mě taky běžně uspává, ale ráno mě nakopne 😊 Zato večer po něm spím jak dudek
@alice180 My máme stromek 200-220 cm a strojím ho cca 2 a půl hodiny.
Kdyz jsem byla dite ja tak nasi zdobili 24.12.behem meho spanku po obede. Pak jsem mela velke prekvapeni. Kdyz uz jsem byla vetsi tak jsme zdobili vzdy 24.12.dopoledne. Mamka delala jidlo a my s tatkou zdobili. Co jsem se odstehovala od nasich tak jsme stejne travili Vanoce u nich, takze my si udelali stromecek 23.12.vecer. No a vzhledem k tomu, ze mi to tak vyhovovalo (na stedry den byl klid od stromku) tak jsme to zavedli i s detma, ale delame prave az kdyz usnou a maji to rano jako velke prekvapeni. Az nebudou verit na Jeziska tak budeme zdobit spolecne nejspis toho 23.12. 🙂
@veronikav31 přehnaný ve smyslu, že nechápu, že nevím, jaka aktivita s příprav na Vánoce by mě dohnala k tomu bejt jako mátoha.
@alice180 nevyspání? Pokud někdo vstává ve 4 ráno a jde spát až druhý den ve 2 ráno a vstává v 5, tak asi evidentně není ten člověk vyspalý..
@veronikav31 tak pokud se jedná o jedinou noc, tak si myslím, že úplně do takového stavu nedostanu. Je to hodně o time managementu. 23. je pro mě náročnější z důvodu toho, že dělám salát, vánočku a zdobim stromek. Ale v zásadě nic po čem bych upadla do bezvědomí.
@alice180 mě to neříkejte, já mám 22. vše hotovo, musím.Dcerka má narozeniny 23.12,tak musím mít už vše hotovo od salátu, vykuchané ,naporcované a naložené ryby, vánočky včetně dortu pro dcerku.
@veronikav31 tak já jsem reagovala na mátožný stav po večerním zdobení stromku

@veronikav31 Tak je to jen jedna noc...Já letos strojila někde do 2 hodin 😃