icon

Kdy je nejvhodnější doba na zdobení vánočního stromečku?

pajii25
15. pro 2023

Hezký den 😊
Spíše takový osobní průzkum . Kdy zdobite vánoční stromeček ? U nás se vždy zdobilo 23.12. v poslední době všude vidím už ozdobeno od začátku / půlky prosince . I manžel začal naznačovat " že jsem asi z jiné planety " 😅 Jak to máte vy ?

Strana
z4
klokanka31
19. pro 2023

@veronikav31 Tak je to jen jedna noc...Já letos strojila někde do 2 hodin 😃

bonavoxa
19. pro 2023

Přesně jsem to čekala, tak odpovím hromadně. Jasně, každý může dělat, co chce. Ten povzdech byl jenom pro to, že se vytratilo z povědomí a všeobecného rozhledu to, že existují určitá období. Podle liturgického roku. Advent, doba vánoční. A je to přesně dáno.
To, že s tím většina blázni už od začátku prosince je jen podvědomý marketingový tah. Choďte se bavit na trhy, pít punče a nakupovat. Nic víc.
A světýlka pro atmosféru.
Někdo v adventu naopak hledá ztišení a chodí ráno na roráty.
Svět a duchovno jsou v opozici.
Moc nerozumím těm reakcím, když přece každý si to může dělat, jak chce.
Klidně si udělejte Vánoce v srpnu.

zekrt
19. pro 2023

Většinou děti baví zdobit, tak pak je škoda je o to připravit tím tajným nočním zdobením. Do kolika let to tak rodiče táhli, pro ty co to tak měly? Začly jste časem v noci zdobit s nimi? Tohle jsem se nikdy od nikoho nedozvěděla.

alice180
19. pro 2023

@zekrt u nás konkrétně jsem začala zdobit s našima až, když jsem přestala věřit na Ježíška.

tyname
19. pro 2023

@zekrt Rodiče přestali zdobit v noci, když jsem přestala věřit na Ježíška (cca první nebo druhá třída). Od té doby jsem se do zdobení zapojila také.

jaja01k
19. pro 2023

@zekrt Když jsem byla dítě, tak mamka tajně zdobila v noci asi do doby, než nám bylo asi 5 let. Pak už jsme se zdobením pomáhali, na Štědrý den dopoledne.
Mě to zdobení stromečku nebaví, takže jsem u nás tajné noční zdobení nezavedla, a zdobí děti 😀

klokanka31
19. pro 2023

@zekrt U nás naši zdobili až do mých cca 14? Když je to bavilo 🤷‍♀️ Když jsem ale věřila na Ježíška, bylo to krásný když se člověk ráno probudil a v obýváku stromeček...

veronikav31
19. pro 2023

@klokanka31 no,tak to já se raději v noci vyspím než být jako mátoha. Naše děti zdobení baví

klokanka31
19. pro 2023

@veronikav31 Mně naštěstí stačí kafe na probuzení a funguju dál 😊

martinka0209
19. pro 2023

@klokanka31 mě kafe uspává,dělám si Latte nebo capucino

alice180
19. pro 2023

@veronikav31 tak to je asi trošku přehnaný, my máme stromek tak 2 m a že bych to dělala dlouho do noci, aby ze mě druhej den byla matoha tak to ne.

veronikav31
19. pro 2023

@alice180 proč přehnaný, říkám co vím od švagrové. Ona taky nemá stromek 1m, zdobí opravdu v noci,až jdou neteře spát, což bývá mezi 22-22.30, jsou už velké, 12 let,ale chtějí zachovat ozdobený stromeček

klokanka31
19. pro 2023

@martinka0209 Mě taky běžně uspává, ale ráno mě nakopne 😊 Zato večer po něm spím jak dudek

klokanka31
19. pro 2023

@alice180 My máme stromek 200-220 cm a strojím ho cca 2 a půl hodiny.

leymea
19. pro 2023

Kdyz jsem byla dite ja tak nasi zdobili 24.12.behem meho spanku po obede. Pak jsem mela velke prekvapeni. Kdyz uz jsem byla vetsi tak jsme zdobili vzdy 24.12.dopoledne. Mamka delala jidlo a my s tatkou zdobili. Co jsem se odstehovala od nasich tak jsme stejne travili Vanoce u nich, takze my si udelali stromecek 23.12.vecer. No a vzhledem k tomu, ze mi to tak vyhovovalo (na stedry den byl klid od stromku) tak jsme to zavedli i s detma, ale delame prave az kdyz usnou a maji to rano jako velke prekvapeni. Az nebudou verit na Jeziska tak budeme zdobit spolecne nejspis toho 23.12. 🙂

alice180
19. pro 2023

@veronikav31 přehnaný ve smyslu, že nechápu, že nevím, jaka aktivita s příprav na Vánoce by mě dohnala k tomu bejt jako mátoha.

veronikav31
19. pro 2023

@alice180 nevyspání? Pokud někdo vstává ve 4 ráno a jde spát až druhý den ve 2 ráno a vstává v 5, tak asi evidentně není ten člověk vyspalý..

alice180
19. pro 2023

@veronikav31 tak pokud se jedná o jedinou noc, tak si myslím, že úplně do takového stavu nedostanu. Je to hodně o time managementu. 23. je pro mě náročnější z důvodu toho, že dělám salát, vánočku a zdobim stromek. Ale v zásadě nic po čem bych upadla do bezvědomí.

veronikav31
19. pro 2023

@alice180 mě to neříkejte, já mám 22. vše hotovo, musím.Dcerka má narozeniny 23.12,tak musím mít už vše hotovo od salátu, vykuchané ,naporcované a naložené ryby, vánočky včetně dortu pro dcerku.

alice180
20. pro 2023

@veronikav31 tak já jsem reagovala na mátožný stav po večerním zdobení stromku

Strana
z4