Kdy lidé s koronavirem běhají venku bezohledně?
Nechápu bezohlednost některých lidí... Mají pozitivní test na koronu a vesele si chodí venku, po celé vsi jako by nic.. 🥲
Pak se to nemá roznášet dál. Nejhorší je že jsou to sousedi vedle nás 😠
@marcicek84 Vakcína nechrání, co vím z okolí, teď všichni co chytili koronu tak jsou očkovaní 😄 a pochybuju že by udělali očkování povinné, co lidí by museli odškodnit...Můj strýc se nechal ukecat do očkování, byl absolutně zdravý, no a teď má zničený srdce, ani léky nezabírají a dle doktora by měl podstoupit operaci,kdy by mu na chvíli srdce zastavili,takže je tam riziko že už se jim nepovede ho znova nahodit. Ale bez operace může jakýkoliv den taky umřít. Pak si má člověk vybrat. Ale odškodnění za zničený život nedostane,protože na to šel "dobrovolně".
My třeba očkovaní jsme, očkovali jsme se proto, že po velmi ošklivém průběhu jsem chtěla udělat cokoli, co by mohlo pomoci. I s těmi otazníky. Protože nějaké užívání vitamínů a zdravé stravování, pohyb na vzduchu, apod, nám byl celkem k prdu. V daný moment tady byla vakcína, něco, co se dalo podniknout aktivně. Nezajímalo mě, jestli se pak budu muset testovat, jestli mi zakáží hospody a kina, nic z toho. Pokud to nezabere (ačkoli hybridní imunita je v tuto chvíli považována za nejlepší), tak se holt nedá nic dělat. Respirátor nosím všude v uzavřených prostorech, nosím s sebou desinfekci na ruce. A ne, fakt nesouhlasím s každou hovadinou, kterou naši představitelé vymyslí.
@klokanka31 odškodnění u nás v podstatě není možné získat ani u povinných vakcín.
@betelgeuzz kroužky myslím, že jsou ok a tam by se nic měnit nemělo, když to jsou stále kolektivy. Ale u nás to jsou věčně samé závody, zápasy, tréninky ve sportovním centru a tam už tyto věci chtějí.
@rencinka87 nebylo pravidlo stejný. Do 12 let se na akce výše vztahovala výjimka. Včetně na všechny posilovny, bazény, hotely (třeba věčně jezdí na soustředění) Jinak máš pravdu, tyto očkování co uvádís tak nemá a ani mít nebude. Nevidím proto jediný důvod. Klíšťovka nemá u takto "mladé" dívky smysl, HPV očkování je stejný nesmysl jako Covid, žloutenka typu A v prostředí kde se pohybuje a pro dodržování základních návyků též zbytečná.
@blondynka400 Zajímalo by mě, podle čeho soudíte, že takové očkováni proti HPV je stejný nesmysl jako Covid?
@tahejhula neverim tomu,ze kdyby doslo k umrti,nebo vaznemu poskozeni zdravi,ze bys to odskodneni u povinnych vakcin neziskala,ale jako musel by se clovek soudit a treba i dlouhe roky...a kdyby selhal stat je tu jeste EU...
Jen jestli u toho ockovani tva vira neni az prehnana,ono to zas takovy zazrak neni,bohuzel,kdyby byl tak vsichbi vahavumi jsou podzimni vlnou uz dale presvedceni,ze to chteji a stoji na to radu,bohuzel spise vidime ten opak vakcinace a to nikoho nepresvedci.Jinak samozrejme i men jedno kdo se ockoval a kdo ne,ale aby se tady kastovali lidi na ockovane a nekockovane a dle toho se delaly opatreni,tak to uz neni normalni a je to zcela protizakonne...
@klokanka31 je hodne spatne,kdyz nekomu vakcina,ktera ma pomoci to zdravi zhorsi,tady se porad vyzyva to,ze je vakcina bezpecna,ale nedavno proletl tiskem clanek,ze uz vedi co u vakcin na covid zpusobuje poskozeni srdce,tak jako az ted na to prisli,halelujaaaa,takze bezpecnost nula,zatim fakt experiment na vlastni riziko.Ja proste nechapu jak nekdo muze psat o bezpecnosti po takovych prusacich,si rikam,jestli to ti lide nechteji slyset s verit ze bude leoe a berlicka v podobe vakciny jim pomaha nebo je nevim...
@marcicek84 evidentně čteš přesně to, co číst chceš. Bohužel to bývá pro lidi jako jsi ty, docela signifikantní. Jaká moje víra? Já tam jasně píšu, že jsem do toho šla i s otazníky a když to nepomůže, tak holt ne, no. Ale to je běžné, pořád ta potřeba hledat oč se přít. Já třeba extra nevěřím ani dětským očkováním. Jo, soudit se roky a po tu dobu co? A ve finále mi tam opět píšeš něco, proti čemu jsem se sama vymezila. No nic, že. Nevím, kdo tady má nejvíc potřebu někoho kastovat.
@tahejhula clovek co se ockuje tomu obvykle veri,kdyby tomu neveril,tak proc by to delal?Promin,opravdu ti nerozumim,proc ses ockovala,kdyz jsi covid prodelala a ockovani vlastne tak uplne neveris?Opravdu ti nerozumim.Ani tomu proc jsi na sebe vztahla to nezakonne kastovani,nebo ty snad delas ve vlade,ze s tim mas co docineni a ze se te to osobne dotklo? Ja ti jen psala svuj nazor na vec.
A to je lepsi se nespudit a hemit ani zadnou vyhlidku na odskodneni? Tak ja nevim co to je za otazku?
@marcicek84 ty fakt nechápeš, že největší zlo si dělají lidé sami? A že kdykoli někdo ukáže prstem na jednu nebo druhou skupinu, tak se k tomu zlu přidává a podporuje ho? Já jsem to tam vysvětlila, v daný moment to bylo něco, co se dalo zkusit. Já mám taky čtyři děti, jako někdo jiný v této debatě a s těmi čtyřmi dětmi jsem například deset dní nemohla chodit - ano, kvůli Covidu. Kdybych ho prodělala jinak, třeba budu uvažovat jinak. Svět není černobílý, ne tak, jako uvažovaní některých lidí.
@marcicek84 mám teda asi štěstí na rodinu, přátelé a kamarádi. Většina očkovaná a stejně chodíme na testy.
Děti museli do karantény a na test, pozitivní.
My s manželem oba očkování jsme šli "dobrovolně" také na test, bez příznaků. Oba negativní. Já následují de. Dostala rýmu, mám v plánu jít na další test, s dětmi jsme doma. Manžel jezdí tedy do práce, kde i když nemusí má roušku. Když si jdeme jen pro dopis roušku, kamarádka mi přinesla nákup, já jí dala peníze do schránky, ona mě nákup za dveře, obě v rouskach, obě očkované, obě v té době bez příznaků a shodou okolností oba po testu.
Vždy záleží na lidech! Ať jsou očkování nebo nejsou.
@marcicek84 ne, já fakt tvým otázkám nerozumím, možná se ponoř do studia, kolik lidí kdy bylo odškodněno. 👍
@tahejhula nezlob se,ale ten zakon na odskodnovani je novy,predtim de facto nebyl...co se tyce mych otazek,doptavam se,jelikoz ne vzdy rozumim tvym odpovedim,nekdy mi to prislo jako protireceni...🤷🏻♀️
@marcicek84 nejde o zákon o odškodňování. Tu zodpovědnost měl stát přece vždy. Samozřejmě, vyznít ti to mohlo jakkoli. Pro mě by byla výhra i kdybych další nákazu a její následky řešila jen 30 dní oproti 100. Uvidíme, buď to pomůže, nebo nepomůže. Znáš film Přelet nad kukaččím hnízdem? McMurphy: "Aspoň jsem to zkusil."
Daleko zajímavější je, že se děti očkují proti nemocem, které zde nejsou, ale (mono)vakcíny pro dospělé, kdyby náhodou nějaká epidemie začala, ty jaksi nemáme.
@tahejhula mel,ale zakon nebyl,na to se hresilo.No ockovani deti je velke tema,tam bych se nepoustela,nebot o tom tez myslim sve...
@marcicek84 proč ne, taky ho dost lidí dá jen a pouze kvůli nátlaku, ta paralela je tam jasná.
@tahejhula tak na tohle je tady plno jinych diskuzi,tady jsme OT.Nevim,jestli se ockuje jen kvuli natlaku,ze tem maminkam nehloda cervik co kdyby...nicmene tam je jedina restrikce,ze ti dite nevezmou do skoly a i to jde vyresit lesni skolkou..
@marcicek84 potřebují dát děti do státem dotovaných zařízení, tak je očkují. Což je mimochodem nátlak tolerovaný a podporovaný i těmi, kdo se teď bouří kvůli opatřením kolem Covidu.
@marcicek84 no právě, ale nedotovaná zařízení nejsou dostupná všude a někdo na to nemá. Následně je tu nepřímý tlak právě z hlediska absence vakcín.
@marcicek84 No hodně lidí věřilo že po očkování se jich korona už netýká (to si dodnes myslí i moje tchýně), někteří se nechávají očkovat jen aby mohli "normálně" žít, i za cenu rizika že zrovna jim se podělá zdraví. Nehledě na to že mnohým očkovaným začalo hrabat a mají fakt podivný názory. Třeba tuhle,chlap plně očkovaný koronu chytil od očkovaného,ale nadává že za to můžeme my neočkovaní 😄
@klokanka31 asi tak,ti s temi podivnimy nazory se opravdu vyrojili,fakt taky nekdy nechapu
@tahejhula to by bylo to posledni co bych resila,penize...
@marcicek84 někdo si nemůže dovolit neřešit peníze, to je asi logické. ;)
@klokanka31 to je stejná logika jako když neočkovaní křičí, že za tyhle podělaný nápady vlády mohou neočkovaní. Ouje, kolikrát mi třeba na FB někdo napsal, že jsem svině, co chce zabít jeho děti, svoje děti, vraždím svobodu, následně mi někteří úmrtí mých dětí popřáli, atd. Hrabe všem, někdo k tomu má sklony ať už se očkoval nebo ne.
@tahejhula Jako jen kvůli tomu že jsi očkovaná?
@klokanka31 jo, přesně proto, že jsem někde napsala, že jsem pro volbu, ale že my vakcinovaní jsme, rozhodli jsme se tak jen za sebe, atd.
@tahejhula pravo volby bez natlaku ma mit kazdy,bohuzel ted se na jednu skupinku lidi vyviji az neprimereny natlak...no uvidime jak to bude dal,pandemicky zakon zatim plati do konce unora 2022 a i tak plno veci bez NS nejde delat (i kdyz se narizuje a museji vedet,ze to neprojde pres soudy)
@marcicek84 mně to nepiš. Já tady pouze ukazuji, že neočkovaní nejsou žádná homogenní, elitní skupina. Jsou tam dementi jako i mezi očkovanými. Ale znovu, očkovaní nejsou odpovědní za výstupy vlády.
@tahejhula ja si nestěžuju, chodim tam, kde testy, roušky a jine chujoviny nepotřebuju. Me o restauraci nejde. Spíše o jine akce s dětmi. Lyzovani, sport, bazen atd ...
Lokud si dobře pamatuju, tak v létě byla kampaň jako prase, ze uděláme za Covidem tečku diky očkování. Spoustu lidí se nechala očkovat ne kvůli zdraví, ale chtelo mit klid, chtělo udělat tu tečku.ale ta se nekoná....ba naopak, je to ještě horší....a co ted? Tak přece nemůžou teď trestat očkované....ale musi neočkované

@mimco jasně, uvidíme, co bude za týden. Ale teď mě ještě nic nenutí očkovat 12 leté dítě, jak tady někdo psal.