Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
pan před zdí je celej sesitej a oživil ho blesk a ten pták má velký zobak do kterého loví ryby, film s Julii Roberts
Ahoj, tajná hádanka už je fuč, pomohl by mi někdo rozlousknout její řešení?
@mercedesse Díky. Tak pán a pták na knize rozluštěn. To první nechápu, název jsem zadala a neuznalo mi ho. A teď na podruhé už jo. 😒
Takže poslední tři a vlka nevím, nic mě nenapadá, stejně tak ten pad ve vlaku. A zřejme mi jeden obrázek nějak utekl, že nevím, co hledám. 😀
Ta modrá zvláštní věc nad růžovou knížkou, je to jeden z obrázků nebo ne?
A teda ta zluta (mozna) vytrina za muzem, co liba ruku? To je napoveda? Ja nemuzu najit posledni obrazak, koukam a koukam. 😅
To právě taky nevím, ještě pořád hledám dvě nemůžu najít
Ten modrý majáček a ta zlatá věc za mafiánem něco je? Pomoooc, já už fakt nevím
@mercedesse Mám vše. Žlutá věc za mafiánem není knížka. Modrý majáček také ne. Můžeš mi poslat seznam a zkusím tě navést na to, co ti chybí.
Holky a vy ten obrazek vidite uz cely, jako bez tech rozmlzenych policek?
@cabalkova Jukni na str. 5 této diskuze
@anlek písnu ti IP, díky
@mercedesse Diky. Teda zjistila jsem, ze jsem nemozna, mam jich jen 22. :(
@cabalkova nejsi, já bych to bez nápověd tady taky nedala, Musela jsem se doplížit a stejně mi dvě chybí
😉
@mercedesse A co ty chybi?
Můžete mi napovědět ten maják? Jsem úplně mimo asi 🙂
A ještě tu chobotnici co drží tu loď .... diky 🙂
Ještě nosorožec, páni u zeleného domu, a tu ženu u mostu dole na obrázku
@barusak1 Paní u domu se jmenuje jako ta svatá co přináší po ránu chlad a pak je v názvu barva a nemovitost, to už jsi vlastně skoro napsala, a žena u mostu je obyvatelka jednoho starověkého města.
Ahoj holky tak až na dvě mám všechny, nevím si rady s tím západem slunce silnicí a šipkou, a pak mi prostě něco uniká, neporadíte mi.
@olivie14 je to prostě když odněkud někam jdeš, může být polní, lestní, dlážděná, prašná... Ještě mě napadá Příběh Hobbita: tam a zase zpátky
@mercedesse jé no jo, děkuji, tak teď už jen jedno, které ale nevidím. Pokud by někdo chtěl poradit z toho co mám, ráda pomohu 🙂
@mercedesse Ty jo, tak ja jsem tupa, ani pres napovedu domek a antickou zenu nevim.

ten vlk se nějak jmenuje, ve vlaku sedí někdo, to ze sedi v tom dopravním prostředku je název.