icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

mercedesse
16. bře 2016

@pt1981 když kouknes výš, tak už jsem to psala😉

koldovam
16. bře 2016

@monty2729 nový film s Oldřichem Kaiserem

alianka
16. bře 2016

Holky prosím Vás, je tu ještě některá z Vás, co jste dělaly tu loňskou šifru? Četla jsem celou diskuzi a vím, že tam jsou celé seznamy, ale mám problém, nemůžu zadat ani "stopařův průvodce po galaxii" ani "Jih proti severu". Prostě mi to nebere, i když to píšu správně, i když přímo kopíruju název knížky. Nesetkaly jste se s tím taky?

anina32
16. bře 2016

@alianka Ty někde vyplňuješ loňskou šifru? Průvodce si nevybavuju, ale s Jih proti severu byl nějaký problém, najdi si někde původní název tuším ve slovenštině, možná Odváto větrom, nebo tak nějak to bylo...?

alianka
16. bře 2016

@anina32 Jojo, je možné si ji udělat (nesoutěžně samozřejmě) tady:
http://www.martinus.cz/kniznisifra2015/index.php

Ten větor to je jiná kniha, tu mám. Galaxii už mám taky, našla jsem na Martinus.cz, že to mají jako Stopařův průvodce galaxií (zatímco já to znám jen jako Stopařův průvodce po galaxii) 🙂 to jsou chytáky...
Ale ten Jih proti severu (ani Sever proti jihu), i když kopíruju název přímo z Martinus.cz, tak nic 😠

anina32
16. bře 2016

@alianka Jih proti severu je v originále Gone with the wind = Odváto větrem nebo Odviate vetrom, storprocentně. Pokud to tam už máš tak máš Jih proti severu a chybí ti jiná kniha 😉

alianka
16. bře 2016

@anina32 Aha! No tak to by mnohé vysvětlovalo 🙂 Díky!

anina32
16. bře 2016

@alianka není zač 😉

hanve
16. bře 2016

@anlek Děkuju za nápovědu. Jen ty brouku ne a ne rozkódovat. Nebyla by nějaká bližší nápověda (třeba autor do IP, prosím?

mercedesse
16. bře 2016

@hanve je to brouk, který může žít celkem dlouho bez hlavy, jeden druh je madagaskarský a hodně ho používali třeba ve faktoru strachu. Dat do množného cisla a je to

zvedavka44
16. bře 2016

Dobrý den, prosím napověděl by mi někdo toho pána líbajícího ruku druhému? Už mi chybí jenom tato kniha :o(.

Děkuji!

anina32
16. bře 2016

@zvedavka44 Itálie, mafiáni, už je to dlouho i zfilmované i pokračování, kultovní záležitost tohoto žánru, jednoslovný název.

zvedavka44
16. bře 2016

@anina32 no jasně! díkec...

hanve
16. bře 2016

@mercedesse Děkuji mnohokrát, už to mám🙂

monty2729
16. bře 2016

@koldovam Děkuji 🙂

monty2729
16. bře 2016

Tak už mi chybí jen tři a nějak s tím nemůžu hnout :( neměl by někdo nápovědu ještě na ten měsíc v rohu, pak ty tuby s barvami dole a nechce mi to vzít ten strašidelný dům :(

mercedesse
16. bře 2016

@monty2729 měsíc je z kovu a není cely, u tech tub jde o barvy a je to fakt klasika. Dum patří bílým průhledným bubakum co jsou na obrázku

monty2729
16. bře 2016

@mercedesse Jé, děkuji, super, už to mám 🙂

mercedesse
16. bře 2016

@monty2729 není zač, kde mužů pomůžu

pt1981
16. bře 2016

@pavlakafka
@mercedesse dekuju, devcata, jdu na to

holak
17. bře 2016

@koldovam Díky moc už jsem na to přišla s nápovědou na fóru.

hanve
17. bře 2016

Tak mi chybí maják a ty brýle s ohněm a pak dvě další knížky. Ať koukám jak koukám, nic nevidím...

pavlakafka
17. bře 2016

@hanve cesta vede k....
A ty brýlé a oheň a kouzelnické hůlka je ze série o jednom chlapci, co má jizvu na čele...jméno chlapce a jméno dílu s pohárem 😉

pavlakafka
17. bře 2016

@hanve napiš IP co máš...

neumannovaluc
17. bře 2016

Holky moc Vám všem děkuji za skvělé nápovědy, já bych na to sama nepřišla. STE JEDNIČKY!!! 🙂

mater
17. bře 2016

Nevíte někdo co by mohl být tajný bonus 2? Prosím o malou nápovědu....Děkuju

eiculinda
17. bře 2016

@mater Josef Škvorecký....Danny Smiřický...rodné město? 🙂

anlek
17. bře 2016

@eiculinda Buď to blbě píšu nebo neumím googlit. :(

pavlakafka
17. bře 2016

@anlek kniha je o období, kterým si musel dřív projít každý kluk kolem 18let života. Dřív na dva troky, potom na rok, dnes už je zrušená. Napsal to Škvorecký...

eiculinda
17. bře 2016

Odpověď je název rodného města Dannyho ..... začíná na K.......

Strana