Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
oblečené prase je Orwell (podle me to neni dyne, ale vahy 😀 )
domku s duchama - no domek je větší a patří duchům, pomůže to tak?
chlap v ponorce - dobrodužná knížka o životě v ponorce, hodně hluboko
chlap, co leze z okna je hodně starý, akorát slavil 100 let pak už by mohl poradit google
ty bacily, nejsou bacily, ale je to vinna réva zloby
dvě sestry - jsou drobné, ale dospělé
Holky, tak chlapa v ponorce mam, ja to vedela, ale davala jsem tam blbou cislovku, no jelito. Toho Orwella jsem taky vedela, ale psala to blbe...
Já jsem na tohle totální blb 😀
Vite nekdo knizni bonus 2?
@pt1981 jojo, ten jsem zmákla
@pt1981 chceš nápovědu?
@mercedesse Já bych nápovědu brala.
Český spisovatel, emigroval, napsal díla, kde vystupuje zmíněný Danny, nejznámější, zfilmovaný je z doby každého chlapce po 18.roku života, dřív tak kluci trávili dva roky, potom už jen rok a teď už to není. No a pak už jen stačí dohledat, od kud Danny pochází... 🙂
TAk jedna se spisovatele, ktery napsal knihu o motorizované vojenské jednotce, tam je hrdina, který se prolíná i do ostatních knih. Jméno je Danny, jak je v na povede. A ten hrdina se nekde narodil. Da se to vygooglit. Název Města je běžný český.
@pavlakafka koukam, zes me předběhla. Nevím proč se mi to před tim nezobrazilo. Omlouvam se.
@mercedesse to neva 😉 🙂
Já rozkódovala vše krom toho, že hledám město, kde se narodil. Jdu googlit, to z hlavy nevím.
Ahoj, nějak nemůžu přijít na názvy ze čtverečku, co se objevil dneska, teda to naštvaný víno (nápověda, co tu někdo uváděl výš mi nic neříká), pak ty dvě ženy pod lupou a ten robot. Nemůžete někdo prosím poradit? Děkuju
Ahoj, taky už mám všechno (taky díky nápovědám tady) a ráda poradím, bude-li někdo potřebovat.
Jo tak to by mě nenapadlo, až na ty ženy znám obě knížky. Díky za super nápovědu🙂
Holky, chybí mi ještě 2 knížky, ale už nevím, kde hledat. Poradite mi, prosím?
@iwka22 pošli do IP seznam co už máš
@mercedesse Dobře, poslu, děkuju 🙂
Dámy, tápu, tápu...52 knih...poradí někdo, prosím?
A ještě mi chybí maják, anděl objímající ďábla, ty dva brouci a muž/žena sedící v kupé. Poprosím o nápovědu. Děkuji
Anděl objímající ďábla - "ti hodni" a "ti zlí", jedno slovo už máš přesně, druhé je podobné.
Dva brouci - jedná se o jeden určitý druh brouka, nic jiného v názvu knížky není
muž/žena sedící v kupé - tak je to žena, ne muž v dopravním prostředku
Chyběla mi jedna poslední kniha... Za živého Boha už jsem v tom obrázku nic nemohla najít! A jak to dopadlo? Všechny jsem uhádla, ale jednu nenapsala... To bych to luštila ještě sto let! 😉
Ahoj, prosím nemá někdo nápovědu na toho vojáka?
@mercedesse jestli muzu poprosit, budes moooc hodna. Klidne do ip

@cabalkova hele domek s duchama je nápověda sama o sobě tak jak jsi to napsala 🙂