Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
@kijonkova.k - tohle je zrovna jedno jednoduche slovo, a @gepe poradila tak, ze uz to vic nejde.
Jeste napoveda pro vsechny: pokud vite, ze nazev knihy ma v sobe nejake slovo, tak si to slovo vyhledejte na martinus.cz. Vyjedou vam nazvy knizek, ktere to slovo obsahuji. Stejne to je i u teto knihy. Pokud si nejste jiste tvarem slova, tak misto treba "cervena"/"cerveny"/"cervene" zadejte jen "cerven*".
Holky, nějaká nápověda pro ty kalhoty, prosím? Mám to na jazyku a ne a ne si vzpomenout... ani vyhledávání nepomohlo. Jinak je dnešní obrázek hezky lehký. 🙂
Já asi dělám něco špatně,protože mi to ten "mozek"nebere.Knížku mám určo správnou,podle nápověd.
@janiczka011 Nejde o sníh,ale o jeho barvu + ještě jednu barvu,už to tady někdo psal.Já zas nevím dnešní obrázek.
@kijonkova.k Dnešní je snadný, jsou tam jen tři knížky /podle mě/. Akorát na tu třetí - ty modré kalhoty si ne a ne vzpomenout. 😀
Kdyby nekdo hledal "cely" obrazek nebo napovedy, tak na fb je skupina "knizni sifra" a vsechno tam je.. Obrazky i napovedy 😉
holky poradíte my prosím tu kanoi? Podle mě je to jasný náčelník apačů a jeho bílý bratr, ale toho my to prostě nevezme, i když si myslím, že pravopisně ho zadávám správně. Ještě jsem zkusila pohádku od disneyho, kdyby ten indián nebyl muž ale žena, a taky nic.
@kijonkova.k Dneska si fakt sedím na vedení. Takže název knihy se skládá ze dvou barev?? Jsem úplně mimo, nemůžu na to přijít a děsně mě to štve! :D :/
@janiczka011 kdyz mas cely obrazek, tak tam neni jen ten bily snih 😉
@kajulinek Je to i film. Akorat tam nejsou v nazvu jejich jmena, ale ta voda a neni to reka..
i když si zadám to malé zvířátko v kalhotách do vyhledávače na Martinus, nebo autora, tak mi Knižní šifra název knihy nevezme. zadám čtyř slovný název, tedy myšleno včetně předložky a spojky... v množném čísle... tedy pokud vidím dobře, že to malé v pravé kapse je nejmenovaný hlodavec 🙂

@kijonkova.k z toho obrazku to nejde poznat. Musis pockat na dalsi cast. Nejde o snih ale o jeho barvu A o jednu dalsi barvu. Ktera se objevi pod tim.