icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

maii
25. říj 2017

@kijonkova.k z toho obrazku to nejde poznat. Musis pockat na dalsi cast. Nejde o snih ale o jeho barvu A o jednu dalsi barvu. Ktera se objevi pod tim.

filija
25. říj 2017

@maii diky vylusteno, jeste ot. co ta hlava, ta otevřená lebka? nejaká napoveda?

gepe
25. říj 2017

@filija na co máš mozek, když funguje v pořádku? První slovo z názvu knížky "**** a cit" třeba.

filija
25. říj 2017

asi mi to už nemyslí... celkem 21 knih

kijonkova.k
26. říj 2017

@gepe Vůbec mi tam nejde

maii
26. říj 2017

@kijonkova.k - tohle je zrovna jedno jednoduche slovo, a @gepe poradila tak, ze uz to vic nejde.

Jeste napoveda pro vsechny: pokud vite, ze nazev knihy ma v sobe nejake slovo, tak si to slovo vyhledejte na martinus.cz. Vyjedou vam nazvy knizek, ktere to slovo obsahuji. Stejne to je i u teto knihy. Pokud si nejste jiste tvarem slova, tak misto treba "cervena"/"cerveny"/"cervene" zadejte jen "cerven*".

kexina
26. říj 2017

Holky, nějaká nápověda pro ty kalhoty, prosím? Mám to na jazyku a ne a ne si vzpomenout... ani vyhledávání nepomohlo. Jinak je dnešní obrázek hezky lehký. 🙂

filija
26. říj 2017

kolik je v dnesnim obrazku knih? nejaká napoveda prosím?

filija
26. říj 2017

Prosím, co ta otevřená lebka?? nejaká napoveda? nedari se mi na nic prijit

filija
26. říj 2017

už to mám. tedy tu lebku, kolik je knih v dnesnim obrazku? diky

gepe
26. říj 2017

@filija napsala jsem Ti nápovědu výše a i @maii poradila, když nevíte, jak případně hledat - tipovat pokud vůbec netušite. Větší nápovědu na mozek myslím už nedostaneš. Dodatek: heureka

filija
26. říj 2017

psala jsem, že už to mám, diky

filija
26. říj 2017

tak jsem s tím pohla, mám 32 knih

kijonkova.k
26. říj 2017

Já asi dělám něco špatně,protože mi to ten "mozek"nebere.Knížku mám určo správnou,podle nápověd.

kijonkova.k
26. říj 2017

Tak už to mám,já jsem furt dávala 2 slova!!!Jsem blbá.A taky mám ten sníh.

janiczka011
26. říj 2017

@kijonkova.k Na sníh pořád nemůžu přijít. Dnes mi to nemyslí ☹

kijonkova.k
26. říj 2017

@janiczka011 Nejde o sníh,ale o jeho barvu + ještě jednu barvu,už to tady někdo psal.Já zas nevím dnešní obrázek.

kexina
26. říj 2017

@kijonkova.k Dnešní je snadný, jsou tam jen tři knížky /podle mě/. Akorát na tu třetí - ty modré kalhoty si ne a ne vzpomenout. 😀

filija
26. říj 2017

@kexina j. steinbeck.. jsou ty kalhoty, lepe receno, co ma v kapse..

kexina
26. říj 2017

@filija Bože, já jsem debiiiiil! Moc díky, ona holt na tom obrázku chybí ta podstatná část. 😀

jaanicce
26. říj 2017

Kdyby nekdo hledal "cely" obrazek nebo napovedy, tak na fb je skupina "knizni sifra" a vsechno tam je.. Obrazky i napovedy 😉

kajulinek
26. říj 2017

holky poradíte my prosím tu kanoi? Podle mě je to jasný náčelník apačů a jeho bílý bratr, ale toho my to prostě nevezme, i když si myslím, že pravopisně ho zadávám správně. Ještě jsem zkusila pohádku od disneyho, kdyby ten indián nebyl muž ale žena, a taky nic.

kexina
26. říj 2017

@kajulinek Je to o nejznámějším indiánovi na světě. Jen nezadávej přímo jeho jméno, ale podívej se na ostatní knížky o něm. 😉

janiczka011
26. říj 2017

@kijonkova.k Dneska si fakt sedím na vedení. Takže název knihy se skládá ze dvou barev?? Jsem úplně mimo, nemůžu na to přijít a děsně mě to štve! :D :/

jaanicce
26. říj 2017

@janiczka011 kdyz mas cely obrazek, tak tam neni jen ten bily snih 😉
@kajulinek Je to i film. Akorat tam nejsou v nazvu jejich jmena, ale ta voda a neni to reka..

kajulinek
26. říj 2017

@kexina díky 🙂

mercedesse
26. říj 2017

mám 37 a na zbytek nemůžu přijít, asi si musim preslapnout

jankucharo
26. říj 2017

i když si zadám to malé zvířátko v kalhotách do vyhledávače na Martinus, nebo autora, tak mi Knižní šifra název knihy nevezme. zadám čtyř slovný název, tedy myšleno včetně předložky a spojky... v množném čísle... tedy pokud vidím dobře, že to malé v pravé kapse je nejmenovaný hlodavec 🙂

jankucharo
26. říj 2017

jinak 36 ze 64 knih...

kijonkova.k
26. říj 2017

@janiczka011 Ano🙂

Strana