Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
@partyzanka91 skřítek stejný je i na přebalu a ano je tam čárka mezi slovy 🙂
@partyzanka91 U skřítka jsou dvě přídavná jména – tedy v názvu knihy. Skřítek se jmenuje Jack a je to nejen postava z knihy, ale i hrdina filmu, který byl na motivy té knihy natočen. Ten film se jmenuje jinak a v jeho názvu je jméno, které úzce souvisí s malým Karlem, čokoládou a velkou rybou nebo s šíleným holičem. Víc už snad napovědět nelze 🙂
@partyzanka91 podstatné a pak dvě přídavné.
@bucpet Petí, prosím taky na mail Sari.Kopecka@seznam.cz. Děkuju.
@bucpet Mohu taky poprosit o zaslání obrázku na s.a.l.u.n.a@seznam.cz ? Předem moc děkuji. Jdu dál procvičovat mozkové závity :D
@partyzanka91 pokud jde o skřítka, vezme to i název filmu, mi to vzal
Můžete mi někdo dát nápovědu k tomu doktorovi, prosím? 🙂
@janiczka011 jakému doktorovi? To co je tu zmíněné o doktorovi je myšleno v souvislosti s egyptanem
Doktora už mám!! 🙂
@luciacs Já jsem od boku střelila "jiného" doktora a vyšlo to 🙂
nemohu se dnes pohnout, dnes ani 1 kniha, zatim 13
Hotovo. Chjo, letos to je s chybou v nazvu a nekolika dost zavadejicima obrazkama :(
Jo a jestli chce nekdo obrazek se vsema napovedama - neni to cely obrazek, chybi tam mezirky mezi jednotlivymi ctverci, no a neni to uplne presne zarovnane, delala jsem to na zaklade obrazku, co jsem uz na netu nasla. A za pomoci odkrytych obrazku, takze to je v mizernym rozliseni, ale jsou tam vsechny knihy:
https://uloz.to/!CYTO8pGVE0Yt/sifra-png
POZOR! Obsahuje samozrejme spoustu spoileru, takze jestli s tim nekdo mate moralni nebo jiny problem, tak na to, prosim, neklikejte.
Tak hotovo, ale měla jsem teda k dispozici všechny obrázky.
ta babylonská věž se tam musí napsat v angličtině?
@partyzanka91 Já jsem ji psala v angličtině...A v poho
Máte prosím nějakou nápovědu k dnešnímu obrázku? Nějak tam nic nevidím... Díky.
@kexina Tež jsem slepá asi!!!Všechno okolo sněhu,zimy,mrazu,vloček a krajiny jsem vyzkoušela...Už mě bolí hlava!
@kijonkova.k nebere mi to v aj ani čj, kde je chyba?
@langoska92 @pt1981 odkaz ma obrazek mate o par prispevku vys

@bucpet: můžu taky poprosit o celý obrázek Claire444@seznam.cz za chvíli se stěhuju a pár dní mi nepůjde internet tak bych přišla o okýnka