Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
Holky a co říkáte na bonus č.5 ? Mě nenapadá ani jedna kniha či název , který by z toho měl vzniknout
@janulkav já na to teda přišla úplně snadno, dvě minuty s wiki
*a jedna nápověda z databazeknih
prosím co ten smutný koláč nebo co to je....fakt tápu....uplně jsem se na něm zasekla
@vafle jaký ten koláč je?myslím příchuť a to napiš v druhém pádu jako klíčové slovo na martinus
@vafle teď koukám, že jsi z Hukvald,tam jsem trávila dětství, je tam krásně 🙂
koláč mám díky 🙂 a ta hora něco znamená (dole pod medvídkem)
ad) bonus č. 5 - nápověda k první knize😉 - https://cs.wikipedia.org/wiki/Pohlavní_chromozom
pak už to bude brnkačka
děkuji 🙂 snad mám z odkrytých všechno tak uvidíme co bud dál 🙂
Ten bonus 5 pořád nevím. Přitom mě k tomu napadají slova, ale knížka ani jedna😒 je to nějaký klasik, nebo moderní autor?
@betelgeuzz je to klasik, pomohlo mi, že byl představitelem tzv. ztracené generace
@uzivatelkapetra díky moc, už mám. ale teda moje myšlenkové pochody z nápověd vědly úplně jinam 😀
Tak já bych to už taky ráda dokončila. Please help🙂 Chybí mi 5 knih a nevím následující:
1) obraz s domem, ale prý to nic není???? tak nevím, co by mi mohlo chybět, koule pod tím stolkem s citróny???
2) prašná brána?
3) stařík se svíčkou?
4) pták na kloubouku staříka (myslela jsem, že je to Nesbo, ale ne...)
5) býk v oblacích
1) to zatím nikdo neví🙂 A koule je malá koule
2) Jde o celé město a roční období
3) Hledej u ang. spisovatele a týká se to vánoc
4) Jde o konkrétní druh toho ptáka - dá se poznat obrázcích z googlu podle charakteri. znaků
5) jde o samici a je to přesně,jak to píšeš, jen z toho udělej přídavné jméno a nazvi to krapet vznešeněji
@hojda 1)obraz není nic, koule je měsíc a patří k fantomovi, takže taky nic.
2)Patří k rybě, takže nic.
3) klasika, oderává se v čase vánoc, autor napsal třeba Olivera Twista...
4)jednoslovný název toho ptáka z čeledi pěnkavovití, je to i rozšířené příjmení...
5)je rodu ženského, takže to není býk ale... A protože je v oblacích tak není pozemská, ale....
Omlouvám se: 2)Madeleine Albright
Už vím!!!!! To letadlo!!!! Jsem fakt slepá!!!!!
Prosím když už je po všem, prozraďte mi někdo správnou odpověď na ten 5. bonus. Zajímalo by mě to🙂Děkuju
@bluelucy byl to Hemingway, ale teda většinu těch knížek jsem neznala.

@vafle díky, já už mám ale týden komplet vyluštěno🙂