icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

rousse
28. lis 2017

@vafle díky, já už mám ale týden komplet vyluštěno🙂

janulkav
28. lis 2017

Holky a co říkáte na bonus č.5 ? Mě nenapadá ani jedna kniha či název , který by z toho měl vzniknout

uzivatelkapetra
28. lis 2017

@janulkav já na to teda přišla úplně snadno, dvě minuty s wiki

uzivatelkapetra
28. lis 2017

*a jedna nápověda z databazeknih

vafle
28. lis 2017

prosím co ten smutný koláč nebo co to je....fakt tápu....uplně jsem se na něm zasekla

uzivatelkapetra
28. lis 2017

@vafle jaký ten koláč je?myslím příchuť a to napiš v druhém pádu jako klíčové slovo na martinus

uzivatelkapetra
28. lis 2017

@vafle teď koukám, že jsi z Hukvald,tam jsem trávila dětství, je tam krásně 🙂

vafle
28. lis 2017

koláč mám díky 🙂 a ta hora něco znamená (dole pod medvídkem)

kacakkv
28. lis 2017

ad) bonus č. 5 - nápověda k první knize😉 - https://cs.wikipedia.org/wiki/Pohlavní_chromozom
pak už to bude brnkačka

kacakkv
28. lis 2017

@vafle ano, je to kniha - řekni si hora jinak (většinou strmá, moc zeleně na ní není,...)

vafle
28. lis 2017

děkuji 🙂 snad mám z odkrytých všechno tak uvidíme co bud dál 🙂

peggy_5
28. lis 2017

@kacakkv no to nevim.. ja tu prvni knihu vubec netusim.. ale ta druha a treti byla jasna hned... 😉

kacakkv
28. lis 2017

@peggy_5 kdo má chromozon XY a kdo XX?

peggy_5
28. lis 2017

@kacakkv no to vim... to je jasny.. i toho autora a bonus uz mam,ale fakt si tu prvni napovedu nespojim s knihou... ani tou posledni si nejsem jista..

kacakkv
28. lis 2017

@peggy_5 mrkni na wikipedii na autora a projdi díla, pochopíš

vafle
29. lis 2017

@rousse to ode mě nebyla ale nápověda jen vysvětlení proč to tak udělali

betelgeuzz
30. lis 2017

Ten bonus 5 pořád nevím. Přitom mě k tomu napadají slova, ale knížka ani jedna😒 je to nějaký klasik, nebo moderní autor?

uzivatelkapetra
30. lis 2017

@betelgeuzz je to klasik, pomohlo mi, že byl představitelem tzv. ztracené generace

betelgeuzz
30. lis 2017

@uzivatelkapetra díky moc, už mám. ale teda moje myšlenkové pochody z nápověd vědly úplně jinam 😀

hojda
30. lis 2017

Tak já bych to už taky ráda dokončila. Please help🙂 Chybí mi 5 knih a nevím následující:

1) obraz s domem, ale prý to nic není???? tak nevím, co by mi mohlo chybět, koule pod tím stolkem s citróny???
2) prašná brána?
3) stařík se svíčkou?
4) pták na kloubouku staříka (myslela jsem, že je to Nesbo, ale ne...)
5) býk v oblacích

kacakkv
30. lis 2017

1) to zatím nikdo neví🙂 A koule je malá koule
2) Jde o celé město a roční období
3) Hledej u ang. spisovatele a týká se to vánoc
4) Jde o konkrétní druh toho ptáka - dá se poznat obrázcích z googlu podle charakteri. znaků
5) jde o samici a je to přesně,jak to píšeš, jen z toho udělej přídavné jméno a nazvi to krapet vznešeněji

anina32
30. lis 2017

@hojda 1)obraz není nic, koule je měsíc a patří k fantomovi, takže taky nic.
2)Patří k rybě, takže nic.
3) klasika, oderává se v čase vánoc, autor napsal třeba Olivera Twista...
4)jednoslovný název toho ptáka z čeledi pěnkavovití, je to i rozšířené příjmení...
5)je rodu ženského, takže to není býk ale... A protože je v oblacích tak není pozemská, ale....

anina32
30. lis 2017

Omlouvám se: 2)Madeleine Albright

hojda
30. lis 2017

@kacakkv Tu želenou kouli mám, myslela jsem tu pod stolkem, ale díky!

hojda
30. lis 2017

@kacakkv
@anina32 Ženy díky, chybí mi jedna poslední kniha, ale vůbec mě nanapadá, který obrázek by to mohl být.......

hojda
30. lis 2017

Už vím!!!!! To letadlo!!!! Jsem fakt slepá!!!!!

kacakkv
30. lis 2017

@hojda tak to je easy - Francie je jasná - hledej 1. sv. válka, pilot. (Jedno jeho dílo je velmi oblíbené dětmi, může být nejen pohádkou, ale má i filosofický rozměr)

hojda
30. lis 2017

@kacakkv Díky, to mě vůbec nenapadlo!!!! nějak jsem si to nespojila s tou denní dobou.....Tak mám vše a můžu jít s klidem spát!

bluelucy
1. pro 2017

Prosím když už je po všem, prozraďte mi někdo správnou odpověď na ten 5. bonus. Zajímalo by mě to🙂Děkuju

betelgeuzz
1. pro 2017

@bluelucy byl to Hemingway, ale teda většinu těch knížek jsem neznala.

Strana