Kočárek Valco baby Snap 4 do letadla? Jak to funguje?

berda2
30. črc 2018

Ahoj maminky,kdo z Vas prosim letel na dovolenou letadlem a bral sebou sportovni kocarek Valco vaby snap 4? Kocarek jste odevzdali letusce pri vstupu do letadla a nebo jste ho davali u odbaveni?Cetla jsem,ze u vstupu do letadla vezmou golfky... Kocarek mame novy a trochu se o nej bojime,ze kdybychom ho davali u odbaveni,tak v jakem stavu pak bude.
Dekuji za Vase odpovedi.

martulka6188
30. črc 2018

@berda2 Nejlepsi je se informovat u konkretni letecke spolecnosti. My letos leteli se sportakem Jane Crosswalk a odevzdavali jsme ho az pri vstupu na palubu. Ale iluze bych si nedelala. Chnapl ho tam mladik a kdyz jsem videla, jakym zpusobem predtim hazel do letadla kufry, nemyslim si, ze by s kocarem zachazel vyrazne lip. Navic Bulhari nam potom kocar dali na pas s kufry a polozili ho bokem (ve slozenem stavu, tady obe prava kola lezela na zemi a obe leva ve vzduchu). Ten jezdici pas v prvni chvili byl dost z kopce, aby se dostal na nasi uroven a kocar se tam dvakrat prevratil. V Praze ho aspon vratili na voziku misto pasu.

klaaarka
30. črc 2018

@berda2 i kdyz berou kocarek u vstupu do letadla. Dovezou ho pak jeste dolu do zavazadloveho prostoru. Hazi se vsim jako s kufry. Urcite doporucuji obal na kocar. Nam nekolikrat vratili s hodne spinavym obalem. A take jsem si do letadla koupila golfky za 1000 kc aby se mi neznicil.

ladie
30. črc 2018

@berda2 rozhodně koukni na přepravní podmínky společnosti. Většina má v podmínkách, že pokud není kočár v obale, tak neručí za jeho poškození. Takže klidně spíchnout třeba ze starého povlečení pytel, do kterého kočárek strčíš, abys ho mohla v případě potřeby reklamovat.
Já pokaždé odevzdávala před vstupem na palubu a pokaždé mi ho vydali jinde - jednou na páse s kufry, jednou jsem musela někam úplně jinam, kde vydávají nadměrná zavazadla... 😒

pabka
30. črc 2018

Přesně souhlasím s výše uvedeným... taky jsme koupili na bazaru levné golfky a ty bereme na letecké dovolené. Viděla jsem, jak s kočárky zachází... i když ho odevzdate až u vstupu do letadla, capnou ho a mrsknou k zavazadlum. Stejně “opatrně” je pak vykládají.

adelka951
30. črc 2018

Já bych se spíš bála toho, když je odevzdas letusce při vstupu do letadla, ta je pak posle po pase dolů, kde se roztříští o letištní plochu, stejně jako se to stalo nám,....

meronym
30. črc 2018

@berda2 My jsme leteli na Sardinii minuly mesic, mame tento typ kocarku a odevzdavali jsme jej az pri nastupu do letadla. Znovu nam jej vydali hned pri vystupu. Zadny problem.

tana_du
30. črc 2018

Před týdnem jsme se vrátili z Kréty a máme Snap 4 trend tailor made. Odevzdávali jsme ho až při vstupu do letadla, kde jsme ho složili a předali letištnímu technikovi a ten ho v ruce odnesl do zavazadlového prostoru. Nikdo ho nikam po páse aby spadl na zem a rozbil se neposílal. Při příletu na Krétu jsme si ho převzali z pásu spolu s kufry. To samé když jsme letěli zpět, akorát v Praze se kočárky neposílají po páse, ale vyndají je u vchodu pro nadměrná zavazadla, bylo to jen pár metrů od pásu. Nikdo Vám nezaručí, v jakém stavu kočárek dostanete, my měli štěstí, že nebyl ani rozbitý ani poškrábaný.

berda2
autor
30. črc 2018

@tana_du A mohu se Vas zeptat,jak stare mate dite a jak je to v letadle se sedadlem?Pry ho mate u sebe na kline.My mame dvouleteho syna a prvne letime,zkusenosti nemame....Dekuji

ladie
30. črc 2018

@berda2 ano, dite nema narok na sedadlo, takze ho mate na kline. Na vzlet/pristani dostanete pridavny pas, takze si ho pricvaknete k sobe.
A doporucuji diteti vzit batuzek - muzete mu tam nabalit piti, jidlo, cokoli, s cim by dospelaka do letadla nepustili 😉 Vyuzivam to tak, ze davam kazdemu diteti do batuzku minimalne 0.75l lahev poti, abychom se mohli po ceste napit i my dospelaci 🙂

tana_du
31. črc 2018

@berda2 přesně jak píše ladie, do dvou let je dítě bez nároku na služby, máte ho tedy na klíně, dostanete pás, který si přijmete na ten svůj. Nesmí tak dítě mít svůj vlastní kufr. Od dvou let má dítě své vlastní místo. S jídlem a pitím úplně v pohodě, můžete si sebou vzít svačinu, sušenku v originálním obalu, klidně i chleba se šunkou, ale musíte to všechno mít v uzavíratelných pytlíkách. Měla jsem ty Ikeácké, vzala jsem pro malou přesnídávky v pytlíku, dětskou sůšu, můžete mít sebou ovoce, ale celé kusy, nekrájet na malé kousky do krabičky. Takže klidně jablko, banán. Vodu jen do 100ml. Měla jsem prázdnou lahvičku a ani to nikdo nekontroloval, jen se zeptali a pak jsme si na letišti koupili vodu a přelila jsem to. Takže sváču sebou můžete mít a dát to vše do těch uzavíratelných pytlíku a u kontroly to vyndáte do té krabičky. Na Google si vše načtěte co může být a nemůže. Spousta lidí si myslí, že vás do letadla s ničím nepustí, ale není to pravda.

ladie
31. črc 2018

@tana_du jidlo do sacku nedavam, piti detem beru 0,75l a nikdy mi na zadnem letisti nic nerekli.

pabka
31. črc 2018

@ladie též vozim jídlo bez sáčku a pití jsem minule vezla asi dva litry 😂😂 v dětských lahvích tedy a musela jsem vše před nimi ochutnat, ale vezla jsem mléko, mléko s kasi, stavu a vodu, 4 lahvičky 😉😉👍 to byla dcera malá. Teď máme dvě dcery a vezu toho sice méně, mléko už nepůjdou, ale vše dvakrát zase.

pabka
31. črc 2018

* nepijou

tyhi
31. črc 2018

S valcem jsme leteli. A naprosto bez problemu. Nemusis se obavat. Doporucuji v Ikea koupit tasku Dimpa. Kocar se do nej s trochou cviku vleze. Takto zabaleny nam ho dokonce vzali primo na palabu jako prirucni zavazadlo. Kocarek jsme brali primo k letadlu. Je lepsi si nechat na pripadne presuny po letisti. Alespon nas kocar byl ověšený jak vanocni stromecek. To bysme ani vsechno nepobrali 😀.

tana_du
31. črc 2018

@ladie no dokonce 😁 já jsem právě všude četla co se může a nemůže a všude psali, že jídlo ano, ale do pytlíků, tak jsem to radši udělala. Ale překvapili mě s típ pitím, že se jen zeptali a ani to nechtěli vidět. A když jsme letěli z Kréty, tak nikdo ani nechtěl, aby se jídlo vyndavalo do té jejich misky. Takže jídlo na cestu úplně v pohodě.