Kočka nechce žrát kvalitní krmivo
ahojte mám problém Má kočka je 14 dní po kastraci koupila jsem ji proto kvalitní krmivo od značky Calibra granule pro kastrované ,ona mi je ale nechce žrát je to kvalitní krmivo.Problém je v tom že jsem ji dříve krmila whiskasem FRISKIE APOD to mi žrala ted jsem koupila toto krmivo které nebylo zrovna levné Myslíte si že mám ještě počkat jestli mi to nezačne sama žrát nebo jí koupit jiné krmivo,máte stímto zkušenosti DĚKUJU MOC za odpovědi
@horsiee naše zatím není zvyklá na žádné granule
@blahova_andrea aha, naše mají granule k dispozici pořad a tak 3x4x dostanou konzervu. Odjíždíme na víkendy atd takže krmit jenom mokrým krmivem by nebylo nic pro nás, takhle můžou chroupat kdy chtějí, vody mají k dispozici také dost a vůbec jim nechybíme.
@blahova_andrea za ty Taste of the Wild se fakt přimlouvam, to jsou skvělé granule. Jediné, které náš nemocný kocour může (nesmí kuřecí, ani kuřecí tuk a jejich rybí varianta je snad jediná na trhu, kde kuřecí nenajdeš právě ani v podobě tuku). U nás 7 kg pytel za cca 7stovek vydrží určitě půl roku.
@horsiee my mame dvoumesicni kote, ktere zatim granule nezralo.zatim ani vodu nechce.
@astracreek Problém, je že se na tu musíme objednat a jak to udělat, držet jí tak dlouho někde zavřenou? Nebo doufat, že jí den před kastrací chytneme??? No to bude ještě ořišek. Myslela jsem, že se ochočí rychleji, ale je fakt taková vyjukaná pořád....☹.
@hojda My jsme také mívali takovou plašandu. Prostě jsme se vždycky objednali a pak ji nějak chytili, ale byl to boj! A to jsme s ní ještě jeli 20 km. Moc doufám, že to zvládnete, je skvělé, že ji chcete kastrovat.
lepší je granule kupovat po menších baleních a zkusit co sedne no... my kupovali dlouho taste of wild, to jim chutnalo ale začali hodně zvracet tak jsme přešli na royal canin hairball care a už tolik nezvrací a nic jiného nechtějí, i když vzorků jsme zkoušeli hodně
@blahova_andrea Děláme to stejně jako @vicinity , akorát kupujeme Applaws (mají nejvíc masa z toho co se dá koupit). Kvalitních granulí kočky sežerou míň, protože jsou výživnější a když se koupí velký pytel vyjde to na kilo cenově skoro stejně jako levný hnusy. ;)
@astracreek Ona se k nám přitoulala minulý rok, usadila se na kompostu a vyjídala tam, co se dalo☹, kočka vegetarian. Tak jsem jí začala krmit🙂- a tak nějak jsem pořád doufala, že je to kocour, ale to neklaplo.
@ginnyweasley a nějaké vzorky se dají někde sehnat od těch lepších krmiv?
@blahova_andrea Tady je seznam prodejců u kterých se dají vyžádat vzorky zrovna applaws, ale slušných značek je víc ;) http://www.applaws-krmivo.cz/cz/prodejci
@ginnyweasley díky moc, jsi zlatá
@astracreek Dneska trošku pokrok, dávala jsem jí pamlsky a jak jí trošku dýl trvalo, než je rozkouše, tak se nechala pohladit, ale jak to dožere, tak buď zdrhá, nebo se snaží seknou po ruce☹.
každé kočce chutná nějaké jiné žrádlo, mě to doma taky trvalo dlouho než jsem koupila něco pořádnýho, co kočka žrala a pak sem zase měla strach aby se zbytečně nepřejídala :D

@blahova_andrea Brit care cat mají různé ,,příchutě,, 7kg je za cca 600kc nejdřív to chce nějaké malé balení a vyzkoušet jestli to bude vůbec baštit, když je kočka léta zvyknuta na barevné granule tak se jí do toho moc nechce. Já mám kočky dvě, jedná to zblajzla bez problémů a druhá je strašná madam mlsná tak kuli ní kupují Purizon, ale ten stojí dvojnásob. Ale balení 6,5 kg jim vystačí oboum na dva měsíce. Ale máme toho odzkoušeno mraky, jedna jedla vše a druhá je koza rozmlsaná.