icon

Kolik dětí je podle Vás ideální?

kindycz
9. črc 2021

Kolik dětí je podle Vás ideální mít a proč? Za nás 2 a je jedno, zda 2 kluky, 2 holky nebo kluka a holku. 👦 👧 Co myslíte? 🙏

Strana
z3
alpakovo
9. črc 2021

@kindycz za mě 3! Mám tři kluky, s různými věkovými rozestupy a neměnila bych..... K tomu vyvdanou už dospělou dceru,takže vlastně čekáme už na vnouče a kdyby manžel nebyl tak proti,byla bych schopna jít za tři roky do dalšího 😂😂🤣🤩

loylii
9. črc 2021

@andelka a to je potřeba? Nikdy jsem o tom hlouběji nepremyslela 😃 Chapu když má par dítě jedno, ale dvě mi přijdou akorat☺️

potaplice
9. črc 2021

@loylii To je taková formulace z občanské nauky ze základky 😉 , je to myšleno jako jedno za matku, jedno za otce a jedno, aby populace nevymírala, přeci jen každý neumírá na stáří. Ale ten počet má pro děti víc výhod, každý má jinou povahu, jiné záliby, v něčem si může více rozumět s jedním sourozencem, v jiném zase s druhým, je to pak parta a ne pár.

andelka
9. črc 2021

@loylii no je to záhodno. Aby národ nevymíral. Imigranti to nezachrání. A aby měl kdo pracovat na důchodce.
Kolem mě má hodně rodin tři děti. Začíná to být standard jako kdysi 2.

andelka
9. črc 2021

@alpakovo ty jsi hustá. Kolik ti je? My máme dvouleťáka. A počítám s tím, že až ho vypipláme, tak už budou od vyvdané dcery vnoučata (teď jí je 16).

loylii
9. črc 2021

@andelka kolem mě ne. Mají jedno, max 2. Ale všeobecně mám kolem sebe lidi co začali s dětmi později. Před tím VŠ, cestování, praxe v praci. Tak už se třetí deti nestihaj😀

loylii
9. črc 2021

@potaplice jsem ze tří detí, tak vím🌞

andelka
9. črc 2021

@loylii no to já taky. Teď je nám tak 36-40 a tři děti mají. Mám VŠ a většina v okolí taky. Já sama jsem měla třetí v 35, kamarádka má teď v 37.

zuzineckah
9. črc 2021

@andelka kdysi?? Já mám pocit, že 2 děti jsou standard spíš dnes. Kromě nás nemá 3 skoro nikdo. Spíš mám pocit, že 3 děti byly standard kdysi, já jsem ze 3 sourozenců, sousedi měli všichni min 3 děti 🙂 Točím se kolem čtyřicítky 😉

monib66
9. črc 2021

Za mě 3 😍 Snad se nám ještě jedno poštěstí ❤

jenie
9. črc 2021

Ideál je dle mého tolik dětí, kolik člověk zvládne uživit 🙂 určitě bych si nenadělala plno dětí, aby to pak byly třeba chudáčci, jak člověk někdy vidí třeba ve Výměně manželek. Já chtěla vždy děti dvě a za pár týdnů se mi ten sen splní. A to, že budu mít dvě vysněné princezny je jen bonus navíc 🙂

felixfelicis
9. črc 2021

Ideální počet dětí je plánovaný počet dětí🙂

treasurka
9. črc 2021

@zuzineckah Já mám teda taky pocit, že tři a víc dětí jde teď do módy, alespoň co vidím kolem nás...

andelka
9. črc 2021

@zuzineckah asi máme každá jinou bublinu. Mně je 38 a kolem měli všichni 2 děti. Výjimečně 3. Z toho většinou třetí s větším rozdílem. Dneska kolem sebe mám spíš rodiny 2-3 detne a těch 3 je víc ( dva mají 4)

andelka
9. črc 2021

Pokud začínají mít střední a vyšší vrstvy 3 a více dětí,tak si myslím,že je to jen dobře 🙂

sylvusska
9. črc 2021

@kindycz mame 3, chteli jsme minimalne 3. Idealni je podle me max 3lety rozestup deti. Zatim 4.ditko neplanujeme, neumim si dalsi tehu predstavit, kdyz jsem ted 4 mesice na zacatku tehotenstvi prolezela s hroznyma nevolnostma a byla xkrat na kapackach. Jinak bych asi touzila i po tom ctvrtem.

me_druhe_ja
9. črc 2021

Já nejsem nijak mateřský typ, ale chtěla jsem dítě. Jedno. 🙂 Po krachu manželství jsem si našla přítele, co už tři měl, ale jedno další chtěl ještě. Nicméně syn se narodil nemocný a mě od začátku přišlo hrozně líto, že nikdy nezažiju pocit mít zdravé dítě. Ale ani tak jsme se o dalším nebavila. Nicméně po půl roce se stala skoro neuvěřitelna nehoda a mám druhé dítě (chlap páté). Ani po pěti měsících se s tím nějak neumím sžít, je to na mě moc. Ale u mě je asi největší problém, že mají mezi sebou jen 15m a starší je opravdu pozadu, takže neodpovídá svému věku. Ale jsem rada, že mám parek a jedno úplně zdravé dítě a můžu si to taky zažít. 🙂 A snad mu bude mladší jednou oporou. Ale další dítě už nikdy. Kdyby byl syn zdravý, tak Opravdu ideál jedno dítě.

andelka
9. črc 2021

@me_druhe_ja bude to lepší, uvidíš. 15 měsíců je mazec. To máš jak dvojčata. Já měla chuť dělat s rozdílem 22 měsíců. A starší má taky nějaké dg,a hodně mi pomohlo právě to,že druhý byl úplně standardní. To jedno zdravé dítě dělá v psychice hodně. Dneska je fakt fajn,že jsou dva ( a bylo už dřív).

maxulekapcule
9. črc 2021

Čekám druhý, na třetí bych se ukecat klidně nechala

jajulin
9. črc 2021

Ideál stejný pro všechny neexistuje. My jsme se zastavili na čtyřech, abychom to zvládali na pohodu. Kdyby se stala nehoda a přišlo další, zvládnem to taky. Letos, kdy nejmladší má 3 a půl roku, už je to děsně fajn. Celkově mi přijde, že čím jsou starší, tím je to víc super, i když jsou samozřejmě pořád v sobě. Teď zpětně si neumím představit, že bychom měli jen dvě - měli bychom o polovinu méně zážitků a radosti. Nejvíc nás na tom počtu baví sledovat, jak je každé dítě jiné, jaké mezi nimi probíhají interakce, jak se učí vycházet mezi sebou, jak spolu komunikují, jak si vymezují svůj prostor a každé jde úplně jiným směrem. Jsou hluční, někdy (vlastně dost často) mě z nich třeští hlava, ale pokud se opravdu mateřská láska objevuje, když děti spí, tak je mi skoro líto že jsou jen 4 😀

pipi_puncocha
9. črc 2021

Pro mě by bylo úplně ideální mít syna a pak dvojčata holky, to jsem si přála už jako malá.😁 tři děti považuju za strop, jak finančně, tak prostorem a věkem.

me_druhe_ja
9. črc 2021

@andelka To je velká pravda, že mít to zdravé dítě je hodně. A pořád doufám, že ho bude časem hodně táhnout dopředu. 🙂

zuzineckah
9. črc 2021

@andelka s tím rozdílem, který kdysi byl souhlasím🙂 já byla taky třetí, údajně plánované, dítě 😀 ...po deseti letech 🙂 U našich dětí je to podobně, první, pak pauza a pak dvě po třech letech. Ideál. Další už určitě nechceme, jsem stará brusle, chceme si užít ještě něco ve dvou s manželem a pak hurá vnoučata 😎

kelerub
9. črc 2021

@kindycz ale kdepak. Tohle trvalo 19 roků než se podařilo 😄 v šedesáti už se mi rodit nechce 😄

cherie24
9. črc 2021

@loylii náhodou to potřeba opravdu je 🙂 vzhledem ke zlepšující se lékařské péči se senioři dožívají čím dál tím více a tudíž jich stále přibývá, ale dětí z pracujících a vzdělaných rodin stále ubývá. Takže logicky se řídíme do problémů, protože stát má živit spousty starých lidí, ale nerodí se dost mladých, kteří na ně budou vydělávat. Děti cikánů, imigrantů a jiných rodin, rodící se nepracujím rodičům náš systém nezachrání, jen ještě více zatíží. Potřebujeme více dětí z "normálních" rodin 🙂

jako_mala_holka
9. črc 2021

Pro nás jedno až dvě, to je maximum, víc děti si nějak nedokážu představit, že bychom uživili, zatím máme jedno malé a bohatě to stačí ve všech ohledech, ale kdoví, co přijde, času je dost 😁

alilali
9. črc 2021

Za mě dvě. Kluk a holka. Ideál.

ilonne
9. črc 2021

Pro nás tři. I když je to někdy (dost často) náročné, tak tři jsou super.
A proč? Protože to tak cítíme.

alla007
10. črc 2021

Máme 2 a to jako fakt náročné! Měla jsem sklony k dalšímu miminku ale už bych to sama asi nezvládla... Je super, že můžeme vyrazit na výlet/dovolenou/ mám 2 ruce na 2 děti 😃. Upřímně obdivuji všechny, kdo jich má víc... Nebo je umí lépe vychovat? No můj osobní limit je tímto vyčerpán. Svoje křepelky miluju ale jsem ráda, že už můžeme fungovat jako tým a trochu pokecat jako kámošky 👍.

konidana
10. črc 2021

@kindycz za mne 2 deti. Jedno ne, protoze sama sem jedinacek. A vic bych uz nedala😅

Strana
z3