Kolik dětí mít po čtyřicítce s různými partnery?
Mám dvě děti a každé s jiným?Těhotná jsem taky byla už s více muži, byli i nucené interupce.Teď mám přítele, který chce třetí,ale bude mi už 40? Nevím jak se rozhodnout je to složité.Děkuji moc za odpovědi 💚
@andelicka Tak pokud sama dítě nechceš tak do toho nechoď. Nejsi nejmladší, takže dítě by byl docela asi záhul i tak,a když nevíš jestli by ti partnerství vydrželo na xx let tak je to risk o to větší.
Jinak k hlavní otázce - já mám jednoho manžela a s ním jedno dítě. A kdyby nám to nevydrželo, určitě bych si s novým chlapem nedělala další dítě, a už vůbec ne že by chtěl jen on.
mít 2 děti s 2 otci není nic zase tak neobvyklého, má to tak spousta celebrit např. Lucie Borhyová a do ní byste určitě neryly jako do autorky, tak nevím, co pořád máte, to se prostě může stát, Bolek Polívka má 6 dětí se 4 ženami a to nikomu nevadí... k otázce - mám 2 děti s 1 chlapem a být ve tvé situaci bych do třetího dítěte nešla, přítel nemá zatím žádné děti? pokud ne, tak ho chápu, že chce vlastní, pokud už děti má, tak bych se mu to snažila rozmluvit, co když tě opustí i on, tak budeš mít 3 děti a budeš samoživitelka, dost pěkná prekérka by to byla...i kdybych se rozvedla, třetí dítě bych s jiným chlapem už nechtěla...
@andelicka Neodpověděla jsi na důležitou otázku. Jak se chová k tvým dětem?
@andelicka Mám tři děti s jedním mužem. Nynější manžel děti nemá. Ví, že já už děti nechci a i tak si mě vzal a nastěhoval si nás do baráku. O mého syna se stará jako o vlastního a s miminem mě neotravuje, i když by samozřejmě potomka chtěl. Jenže je mi 42 a jemu 51 a nejsem blázen, abych si v tomhle věku nechala udělat dítě, protože to chlap dřív nestihl. Můžeme si užívat života a nemusíme řešit prdíky.
@andelicka ne, rozhodně bych si třetí dítě nepořídila v pořadí s x-tým chlapem, krom toho, že si o tom myslím své, odrazoval by mě vyšší věk, není ti 30 a pokud skončíš jako samoživitelka se 3 dětmi (velká pravděpodobnost), fyzicky budeš mít co dělat, abys to utáhla, nehledě na to, že v 50 bys řešila pořád ještě školáka na 1 stupni. Už jen to, že nad tím vůbec polemizuješ je pro mě nepochopitelné. Rozum do hrsti!
@zelenaesmolda Když je někdo na seznamce, tak fakt nemusí být nutně úchyl ani tragéd.
@andelicka nebudu vás soudit ani se k tomu vyjadřovat. Neznám vás ani vaše bývalé či současné partnery, ale řeknu svou vlastní zkušenost. Moje mamka měla první dítě ve 22 a třetí ve 36 a říká, že to poslední těhotenství a péče o miminko v tomhle věku bylo něco strašného a náročného. Zpětně by prý do toho nešla a říká, že děti by měli mít jen mladí lidi. Zároveň i na ní vidím, že s námi byla mnohem akčnější a víc se nám věnovala. Teď už jsou prostě oba starší a únavnější. Když přijdou z práce, mnohem raději by měli klid, než vymýšleli zábavu pro dítě a dělali úkoly do školy. Mě je 26 a s první holčičkou jsem otěhotněla chvíli před státnicemi. Otec neměl zájem a teď jí vídá jen tak sporadicky. Druhá holčička byla z větší části na popud partnera. Já si přeju 3 děti, ale myslela jsem, že s většími rozestupy, nakonec jsem se nechala přemluvit a do miminka šla. Partner pomáhá, holky hlídá, klape nám to, jsme šťastní a kdo nás nezná, vůbec by ho nenapadlo, že nejsou obě děti společné. Před těhu ale sliboval hory, doly i s jelenama, ale tráví opravdu hodně času v práci nebo venku kolem baráku (bylo to tak i před těhu). Můžu říct, že občas, když byly takové ty horší dny, kdy děti vřeští od rána až do noci, malou trápilo bříško do 5ti do rána a já s ní chodila po domě a kdy má už člověk chuť děti zavřít někam do kumbálu a s křikem utéct pryč, tak jsem mu to kolikrát i vyčítala, že to on chtěl dítě. A to jsem mladá a fyzicky celkem zdatná. Ve 40ti bych to řešit nechtěla.
@andelicka Mám pocit, že jsi si tady přišla pro požehnání, že je tvoje jednání správné, že do toho půjdeš i přes varování většiny a zbydou ti oči pro pláč...
Já jsem si jenom vždycky tak v hlavě prohrávala s tou myšlenkou mít 3 děti,ale v reálu a ve 40 letech??Ach jo, hodně tu soudíte a jste bez citu některé,ale děkuji těm kvalitním odpovědím tu,hezkou sobotu 💜
@levandule_k Nee, modlím se,aby mi zhůry přišlo nějaké znamení,jestli je to ono nebo ne.Já zase věřím, že když je to osud,tak se tomu prostě nevyhnu.Nesdílím tu s vámi,že jsem strůjce svého osudu a to bude asi ta potížvve mě.Mávají se mnou a mým životem jenom pitomé rozhodnutí a okolností,no uvidíme 😘
Vy některé ty odpovědi tady,na tak strašné důležité otázky života,plivete z rukávu,jako znalkyně vesmíru,to se nehodí sem něco psát.Ale děkuji těm pozitivním i těm negativním,obojí je věcí názoru.Já než odpovím,tak nad tím přemýšlím hodně dlouho,komukoliv to může ovlivnit celý život a já pak budu nést zodpovědnost za to, že sem někomu zavinila???
@andelicka Ty bys mela nejdriv najit kvalitniho psychologa, s nim projit terapii, srovnat si zivot a pak se teprve poustet do vztahu. Mas v tom solidni hokej a vybiras si asi dost velke zoufalce. Protoze jsi sama zoufala
@andelicka Hlavně se s přítelem prvně poznejte, abys nebyla těhotná s chlapem, kterého absolutně neznáš.
K otázce - je mi 29, měla jsem 3 vážnější vztahy. S manželem jsme spolu 10 let ( z toho 5 manželé), máme holčičku. Dítě není věc. Sváže vás dohromady až do konce života, takže musí mít vztah silné základy.
@andelicka jestli povazujes za dobrodružství nadělat si kupu s děti a každému pořídit jiného tatínka, no tak to tedy směle do toho. Jen těch dětí je mi líto. Ale chápu, že je těžké převzít zodpovědnost i sama za sebe a udržovat vztah svěží.
A k dětem, snad jen citát z Malého prince - jsi navždy zodpovědný za vše, co k sobě připoutas...
@andelicka kdyz dítě nechceš, tak co řešíš?

@daasqua Děkuji děkuji děkuji za skvělou odpověď,💜