icon

Kolik máte blízkých přátel pro pravidelné setkávání?

tahejhula
11. srp 2022

Zajímá mne, kolik máte kamarádek, přátel, se kterými se osobně a vcelku pravidelně stýkáte. Třeba jednou za měsíc, nevím, zajdete na kafe, pokecáte, jste schopni si vzájemně vypomoci, apod.

Strana
z5
tahejhula
autor
12. srp 2022

@pampeklec děti chodí ke kamarádům samy a tam se také samy domluví, zda mohou na návštěvu. Ale nejraději tráví čas venku. Jo, to on třeba soused vypadá, že by se kamarádil, ale trochu víc, než chci já. 😄

terka_37
12. srp 2022

@tahejhula Dvě blízké v místě bydliště, ty vídám každý týden, někdy i víckrát, teď přes prázdniny trošku méně, různé dovču a tak. Pak máme s manželem společnou partu kamarádů s rodinami, s těmi jezdíme třeba na hory, tábor, různé akce typu grilování, kola, společná večeře občas. A kamarádky ze střední. To od sebe bydlíme všude možně daleko, jsme rády, když se nám podaří setkat se jednou za rok. Ale máme společnou konverzaci na mesengeru, víme i sobě, pořád si sedmém jako dřív🙂

tahejhula
autor
12. srp 2022

@pampeklec a ono u mě nejde o to, abych neztratila přátelství, spíše nechci způsobit druhému diskomfort, nechci aby byl zklamaný nebo podobně. A jdu hodně za hranici vlastního komfortu, aby těm ostatním bylo fajn a měli to jednodušší. A pak už to jede přesně podle rčení podej prst a urvou ti celou ruku.

kafr
12. srp 2022

@tahejhula a není tedy problém v sebehodnocení? Kdybys měla dobré sebevědomí, měla se ráda, tak se nenecháš takto využívat a víš, kdy říct zavčas ne. Pak nejdeš na úkor vlastního komfortu. Lidi si od tebe vezmou, kolik jim dovolíš. Pokud dovoluješ víc, než jsi ochotna / schopna dát, tak je chyba na tvé straně.

Já jsem byla vychovávaná se vždy rozdat... Vdala jsem se, přestěhovali a teď žiju mezi báječnými lidmi a jedna moc fajn sousedka mi ze začátku často opakovala: "ty seš tak hodná, až seš blbá!" A přesně o tom to je.

tahejhula
autor
12. srp 2022

@kafr to už jsem tu psala několikrát. 👍 Ostatně proto jsem sem napsala, co mi řekla ta moje známá. To samozřejmě není chyba ale špatné nastavení z rodiny. Ostatní lidé by měli mít určitou záklopku, za kterou nejít, ale to je zase otázka EQ. Problém je vždycky na obou stranách.

tahejhula
autor
12. srp 2022

@kafr mimochodem, nikdo z těch, kdo mě znají osobně, si nemyslí, že mám problém se sebevědomím. Spíše naopak. Akorát se prý nemám snažit o politickou dráhu.

miia90
12. srp 2022

Mám jednu, ale teprve chvíli. Sedly jsme si, má ročního chlapečka a je to sousedka vedle pozemku, který jsme koupili minulý rok. Její vztah je taky smíšený, akorát opačně. Ona rozumí češtině a já zase polštině. Mluvíme spolu každá svým jazykem 😀. Je to moje první kamarádka po X letech. Jinak jsem byla bez přátel. Většinou se naše cesty rozešly a navíc mám velkou rodinu a super vztahy se sourozenci a mamkou. Nepotřebovala jsem nejlepší kamarádku a stále ji nepotřebuju.

amilu
12. srp 2022

@tahejhula ja take nemam zadne.bydlim v zahraničí. Mam vzdy nejake maminky deti se kterymi se vydame kdyz si deti hraji.to pak treba 2 zname takhle. 1 vidim 1x tydne a 2. i x krat tydne. Pratelstvi se z toho postupne rozviji. Obcas si vzajemne vypomahame. Ale to i hlavne proto ze ted bydlime hned vedle a jsme sousedky. Ale nejaky hluboky sverovani to teda neni. Spis o takovych vsednich kazdodenich vecech. Ale treba ta moje sousedka je hodne spolecenska a ma spoustu kamaradek.pořád nekde je.nebo jezdi k nim nekdo na cely vikend. Ale to proste musis mit na to i povahu. Ja mam treba rada svuj klid a neni snadne se pro me seznamit s nekym novym.

lenulacek
12. srp 2022

@tahejhula mám super švagrovou(bratrova žena) která je zároveň kamarádka, 1-2x měsíčně se vidíme i bez děti. Pak mam jednoho nejlepšího kamaráda už od zakladky, ten k nám jezdíme 1x měsíčně na víkend a jsme částo v kontaktu. Potom mám jak já tomu říkám kocarkovy kamarádky, nesveruju se se vším, kecame tak obecne ale nemam problém je pozvat domu aby si děti hráli a my v klidu vypily kafe 🙂

lenulacek
12. srp 2022

@lenulacek a s manzelem máme společně přátele, ale vídáme se teď maalo, 3x do roka max. Spis má narozeniny a nějaká grilovacka přes léto. Ale to jsou takový ti, se kteryma litame na dovcu a vždy si máme co říct

katule1990
12. srp 2022

@tahejhula Mam jednu letitou hodne blizkou kamaradku, se kterou se vidam prakticky denne, kdyz ne, tak si aspon napiseme/zavolame, muzeme si rict vse, byli jsme spolu i na kratsich dovolenych, mely spolu brigadu a pak i praci. Nerozdelilo nas ani to, ze ja jsem ted na rodicaku a mam rodinu, kdezto ona rodinu nema (a chtela by). Pak mam dalsi 3 dobre kamarady, ale ti se odstehovali do Prahy a vidime se parkrat do roka, presto jsme si blizci. Vsechno to jsou kamaradi uz ze stredni, nove kamarady moc nemam (a nechybi mi to). Pak mam jeste kamaradku tady z MK, se kterou si denne piseme 😊.

veroniquecz
Autor odpověď smazal
pampeklec
12. srp 2022

@tahejhula K tomu, co píše @kafr - v rámci normálních situací si taky nemyslím, že je chyba na straně tvých známých. Oni přeci vůbec nemusí tušit, že pro tebe je něco těžké, zabere ti to příliš času, je to už za tvojí hranicí... jak to mají vědět, když nejsi schopná jim ty hranice komunikovat a každý je máme jinde (a jsme v jiné situaci - co je pro jednoho drahé, pro jiného jsou drobné, například)? Říkám to jako někdo, kdo s tím sám má problém, aby nedošlo k mýlce. Taky nerada říkám lidem ne, často i na úkor vlastních potřeb. Ale nikdy by mě nenapadlo za to vinit ostatní a snažím se to zlepšovat, jak jsem psala. Jiná je samozřejmě situace, když jsi k nim nějak vázaná, nemůžeš prostě odmítnout, nějak tě vydírají... ale to není to, co jsi popisovala.
Jinak pokud děti chodí k sousedům a máš nedostatek sociálních kontaktů, tak se řešení nabízí. Když soused ne, tak třeba sousedka.

tahejhula
autor
12. srp 2022

@pampeklec to se trochu pleteš, já klidně vyjádřím, že čas nemám, nebo řeším něco akutně u sebe, dětí a oni nedají pokoj ani tak. 😄 Vina a chyba jsou slova, která se ráda obrací na jazyku a přitom nic neřeší. A když to napíšu narovinu, i blbec ví, že když s prominutím otravoval včera, předevčírem, celý minulý týden, mohl by si dát pohov. Nebo že není úplně dobré někomu psát v jednu ráno a pak mu vynadat, proč nereagoval. Tady v sousedství není nikdo, s kým bych se kamarádit chtěla. Nevím o nikom.

kafr
12. srp 2022

A mi už to stačí.
Toto je přesně ten moment, kdy mě už se nechce s tebou "kamarádit". Měla jsem tě mezi oblíbenými, ráda jsem občas přečetla tvé příběhy, myšlenky, diskuze. Ale tak nějak cítím, že ty jsi pro mě toxický člověk.
Ráda nadhodíš problém k diskuzi, pak celou konverzaci otočíš proti všem, kdo se zapojili, pravdu máš jen ty a my jsme tě nikdo nepochopili... Je to po několikáté a já už se tím nechci zabývat.
Já sem chodím odpočívat a nechci řešit ani osobní dramata ani sociologické exkurzy ani psychologii, či kdo ví co.
Měj se hezky a pokud to umíš, buď v životě šťastná.

tahejhula
autor
12. srp 2022

@kafr nejsem dost k politování, co? Někdo tě nutí moje diskuse číst?

tahejhula
autor
12. srp 2022

@kafr a jinak, ten problém tam nadhodí vždycky někdo jiný, na něco se zeptám, bleskově se v té jednoduché otázce začne někdo vrtat, začne konat virtuální analýzu a už to sviští na cvičišti. A já jsem tak blbá, že vám vyhovím. Pořád totéž. 😄😄

pampeklec
12. srp 2022

@tahejhula Je zajímavý, že někteří lidi mají takové štěstí na blbce. Nejen na živo, ale i online, prostě všude. A jiní chodí zatím po světě a zdá se jim, že je plný usmívajících se a přátelských lidí.

dianemash
13. srp 2022

Někdo rejpnul do vosího hnízda, účet smazán 🙃

kafr
13. srp 2022

Tento konec jsem opravdu nečekala. Snad budeš, Tahejhulo, jednou šťastná, moc ti to přeji. Nejdřív ale najdi sama sebe.

(děkuji za echo jedné dobré duši)
Nečekám, že zmizela úplně, myslím, že bude mít nový Nick.

Strana
z5