Koronavirus - už toho mám dost!
Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?
@marcicek84 to je pořád dokola. Jejich zaměstnavatel těm co jsou v rizikové skupině dal možnost do konce školního roku do práce nenastoupí. no a oni toho prostě využiji. Jestli s opodstatneneho duvodu nebo z " lenosti" je už věc druhá a tak to prostě je. 😉
@marketka_m děkuji, ale pláčeš na špatném hrobě, myslím si, že by se učitelé měli hodit do klidu a přestat řešit riziko, které se dle Prymuly blíží nule...
@rezusesmichy ano, békali a tak si to vybékali u státu, ve firmě by to prošlo asi těžko...a ještě kvůli riziku nakažení blížící se nule, má být obnovena povinná školní docházka, protože tohle všechno odnesou plošně děti všech rodičů...a to je to s čím nesouhlasím...
@rezusesmichy jinak pokud ti je jedno, že si pan premiér hrabe do vlastní kapsy a okradá tak nás všechny místo toho, aby třeba zbylo na postižené děti, tak opravdu si nemáme my dvě dále co říct...
@marcicek84 a to jim závidíš, že si to podle tebe uměli vybrecet? A k té druhé věci. Vyjmenuj mi od listopadu 89 jednoho jediného premiéra nebo vysoce postaveného politika, který to nedělal a byl čistý jak lilie? Ani jeden, to by totiž ta republika teď nevypadala tak jak teď vypadá.
@rezusesmichy jasne!ted jsi na to kapla...ja porad v cem je problem...je to ZAVIST..presne..ale zavistivi jsou jenom lide co nejsou spokojeni ve svem zivote nebo sami se sebou..takovych mi je vlastne asi trochu lito..
@rezusesmichy promiň, já myslela že to píše někdo jiny😀😀😀
Ja se do toho vmisim. Kdyz rizikove skupiny a na zaklade toho jakesi ulevy, tak potom pro vsechny! A ne jen pro jednu profesi.
@rezusesmichy to asi nebylo pro me ne
@rezusesmichy jo uz mi to doslo..vpohode...ja to cetla..a rikam..hmm divne
@marketka_m a to jsem tu dva dny a už mi hrabe😀
@rezusesmichy neboj za chvili to vzdas...prijde mi ze vsichni z jine skupiny o korone se prenesli sem..protoze tam uz byla nuda...hehe..sranda
A to ze nechali očr 80% je podle me taky spatne (pro rodice skolkovych a deti na prvnim st.). V dobe, kdy ty skoly a skolky byly zavrene tak to bylo ok. Ale ted uz je moznost volby, takze to meli snizit na 60%. Nejspis by to na situaci s zaky ve skolach nic nezmenilo, ale aspon by se v te statni kase neco usetrilo.
@marketka_m precti si nadpis. Nech nas si svobodne nadavat. 😃
@betelgeuzz muzes mi udelat, prosim te, screen toho konkretniho grafu i s nadpisem? Ja fakt nevim, kde to hledat. Ukazuje to v %, ale to asi neni ono, ne?
@alcar Když si klikneš na text vpravo Osoby s prokázaným onemocněním, nebo Provedené testy, ukáže se ti vždy jen to jedno. Můžeš to přepnout i do zobrazení v tabulce.
@rezusesmichy 😂😂😂 co jim mám závidět, že jsou trapní? A ještě se cítí být ublíženi, když někdo napíše pravdu....No a já rozhodně nebudu schvalovat jakékoli obohacování, ani když se to schová za nákup roušek ani když to je uměle vybékáný něčí umělý strach z rizika blížícího se nule, pokud je někdo placený z mých daní, tak si minimálně k tomu řeknu svůj názor a nesouhlas. A na to právo mám, takže asi tak.
@alcar souhlas, OČR na těch 80 procentech nemělo zůstat, to bylo hodně mimo ale ony na to holky přijdou, až zjisti, že se je to nepřímo taky dotkne, třeba korona 1000 Kč každý měsíc z platu, když ne přímo na nepřímé daně nebo jinak, oni to umí, to se zase nebojím...
@marcicek84 to máš, to určitě. Ale děláš to dost divným způsobem, 😀
@rezusesmichy vidíš stejně jako ty podivným způsobem schvaluješ zlodějny vládních činitelů, tím bych to asi ukončila 😉
@betelgeuzz aha, no ale to neni ono. Tady nejsou prave ta cisla. Byl primo cerveny graf, kde byly ty kazdodenni pocty novych nakazenych. Proste sloupec, nad kterym bylo cislo treba 45 (za den). Vzdy kolem 0:30 se to tam zobrazilo za predchozi den.
@marcicek84 já nic neobhajuju, jen jsem řekla, že to dělali všichni před ním, akorát to tak nevycnivalo z řady
@rezusesmichy teď se řežu smíchy zase já 😂😂😂
@marcicek84 to je super, ráda jsem tě pobavila, jen škoda, že mi neodpovíš.
@rezusesmichy myslím, že již bylo řečeno vše 😉
@marcicek84 přesně tohle jsem od tebe čekala, jen plno keců a skutek utek😉
@alcar ale je to tam, vlevo od modrého je malý červený sloupeček a tím kliknutím na Provedené testy zmizne modrý sloupec a zůstane jen červený. Číslo se objeví, když na ten sloupec najedeš myší.
@betelgeuzz aaaa, pecka! 👍👍👍 😃 Tak v tom byl ten hacek. Jsem netusila, ze kdyz na to najedu, ze se to objevi. Diky za presny navod.

@rezusesmichy jak nedostal, možnost volby ti vždy dává zákoník práce, nikdo tě nenutí pracovat pokud nechceš, můžeš jít na úřad práce, jsou lidé, kteří pracují rádi...a mimochodem mi nejde o to, že seděli do teď doma, školy zavřel stát, školky zřizovatel, ale jde mi o to, že za to, že je stát podržel, tak by teď měli být ochotni více zabrat, protože je už řada i na nich, aby se v době koronavirové krize mohli i oni zapojit, ne aby házeli rodičům co chtějí dítě dát školky klacky pod nohy...