icon

Koronavirus - už toho mám dost!

jitulasek
11. kvě 2020

Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?

jitulasek
autor
12. kvě 2020

@alcar To je super, ze aspoň ten senátor má koule říct nahlas svůj nesouhlasný názor. Ale chtělo by to víc takových politiků/vlivných/známých lidí. Osobně si myslím, že lidem to začne docházet, až se jim sáhne na peníze nebo onemocní jinou nemocí. Zatím, jak někdo psal, státní zaměstnanci, důchodci, rodiče na RD nebo OČR 80% to moc neřeší, ale brzy na tom začnou tratit všichni. Teprve pak snad to nesmyslné upřednostňování Covidu před vším ostatním skončí. A pro zajímavost: Tchyně mi říkala o jedné staré paní, kterou znala a která zemřela steskem, protože nemohla pochopit, proč za ní nesmějí jít její děti a vnoučata. Jasně, nosili jí jídlo atd., ale jen mezi dveře, aby ji snad nenakazili... Takže tak

bamak
12. kvě 2020

@jitulasek všichni jsme v takovéto situaci poprvé. I ti politici..... Nikdy se to nebude líbit všem, po bitvě každý generál......taky bych některé věci viděla, dělala jinak..... Tak si to prostě přizpůsobím vlastním potřebám. Taky nechci nosit roušku když to není nutné..... Takže nenosím-chodíme na místa, kde lidi prostě nejsou, nebo jen minimum a roušku si nasazuje e pár metrů před tím než někoho potkáme. Na pár vteřin.... V obchodě.... Pár minut....nadavat umí každý, je to snadné. Zpětně hodnosti a kritizovat taky..... Já jsem ráda, že se u nás zavedly přísně opatření a neskončil jsme jako v Itálii, Španělsku, Británii.... Tak, nás to zasáhlo-jak v běžném životě, práci, finančně....

ariadna12
12. kvě 2020

@jitulasek tak jdi do politiky a zmen to, kdyz se ti to nelibi. Urcite mas vymyslenou vlastni koncepci, co a jak udelat.

alcar
12. kvě 2020

@jitulasek ano, obzvlast tech starych lidi v domovech duchodcu je mi lito. Treba s tim ani nesouhlasi a presto k nim na navstevu nikdo nemuze. A ukonceni zakazu navstev je v nedohlednu. Ti lidi budou treba i pul roku bez pribuznych. Personal se sice snazi, ale ty dopady na dusi budou neskutecne.

babanci
12. kvě 2020

Tak jsem byla dnes u kadeřníka a "tam byl svět ještě v pořádku." Úplně jako kdykoliv jindy.

marcicek84
12. kvě 2020

@babanci tak ono to s tím opatřením není lehké někoho normálně ostříhat, to je logické, zapne fét a štít fuč, se zavazovací rouškou asi nikoho stejně neostříhá, a celý den v rukavicích, no nevím jak se s tím dá normálně stříhat...

alcar
12. kvě 2020

@babanci fakt? Nemela vsechny ty nesmysly na sobe? Ja jdu za mesic a hned ve dverich sve kadernici reknu, ze si to muze sundat, ze me chranit nemusi. 😄

babanci
12. kvě 2020

@marcicek84 Právě. Nejde to. A pak jsem byla na pedikůře a kŕesla vedle sebe asi půl metru,takže taky nelze dodržovat rozestupy.

babanci
12. kvě 2020

@alcar Nic z toho. Jen mě s kolegou změřili teplotu,ale smáli se, že mám 34,4 a že to nefunguje.

babanci
12. kvě 2020

@alcar Já to tak udělala v kurzu šití. Lektorka má astma a nevydrží v tom mluvit déle,jak hodinu. Tak jsem jí řekla,že jestli to má kvůli mě,tak ať to klidně sundá.

alcar
12. kvě 2020

@babanci tak jestli meli takovy ten, co se namiri na celo a pipne, tak ten je opravdu na dve veci. 😂 Ale jo, hlavne, ze ho tam maji, kdyby prisla kontrola. 🤣

babanci
12. kvě 2020

Slyšela jsem,že pokud má kadeřnice navíc dioptrické brýle,je v tom slepá jako krtek. Plexisklo se zamlží i jen při splachování hlavy teplou vodou. V některých zařízeních měli snahu,ale vzdali to.

alcar
12. kvě 2020

@babanci no mne stacilo videt ve zpravach, jak delali rozhovor s kadernici. Ten stit se ji zamlzil behem jedne odpovedi. 😃 Akorat mi neni jasne, jak s tim pracuji zdravotnici teda, kdyz se to tak rychle zamlzuje.

jitulasek
autor
12. kvě 2020

@bamak Začátek opatření jsem brala, ale poslední týdny už je to opravdu jen zneužívání moci. Co třeba řekl Vojtěch o možnosti odložit roušky venku dříve než 25.5.? Že by to klidně šlo, ale že ze zásady to neudělají, protože už ty termíny změnili mockrát a že lidem se nelíbí, jak se pořád něco mění. Na to není co říct.
Ano, také se vyhýbám nošení roušek (díkybohu za chalupu, kam jsme mohli odjet), ale je mi líto těch lidí, kteří ji musí mít třeba 12h denně v práci...

jitulasek
autor
12. kvě 2020

@ariadna12 Proč ten útok? Prostě jen vyjadřuji svůj názor. Chci trochu podpořit veřejnou diskuzi na toto téma, proto snad nemusím hned kandidovat do politiky🙂

amazonkajanik
12. kvě 2020

@ariadna12 ty jsi taky vemeno,viď?! Tyhle kecy typu "tak jdi do politiky a změn to" miluju! To je jako chtít stavět dům od střechy ...

marcicek84
12. kvě 2020

@jitulasek to je zase rouškař, co mu brzy uletí rouška, ti rouškaři mají 14 dní na strávení, roušky dle zákona o ochraně veřejného zdraví byly napadeny u městského soudu v Praze jako protiústavní, tak ještě aby se nerozhodlo odložení by se uspíšilo...

alcar
12. kvě 2020

@amazonkajanik to je asi tak, jako mi odpovedelo asi 5 bab, kdyz jsem vyjadrila znechuceni nad uciteli, kteri vymysli zpusoby, jak nenastoupit do prace nebo odradit rodice, kteri jen uvazuji o tom dat deti do skoly, ze si to mam jit zkusit. 🤣 🤦‍♀️ Rekla jsem s diky ne. Mam svou praci, kterou vykonavam rada a ucitele nemuzou delat vsichni. Kdo by pak delal v jinych profesich. To je vzdycky komentar jak hrom. 🙈

gryfis
12. kvě 2020

@jitulasek nemám co dodat.. mám stejný pohled.. sama jsem něco dávala na svůj profil.. a pak to raději přestala sledovat.... ještěže jsem na dědině.. jen ta práce mi chybí..

amazonkajanik
12. kvě 2020

@alcar no,my tohle posloucháme neustále od švagra. Jenže on si to představuje jak Hurvinek válku. Je členem DSSS a myslí si,jak jednou spasí Vandas svět. To je stejnej prizdisrac jako ti,co si hřejí zadky v parlamentu. Dá se ještě něco změnit na regionální úrovni a pak to globalizovat. Jak dopadl Okamura? Jako senátor celkem ještě šanci měl,ale jako poslanec? Jsme viděli,jak zacouval v roce 2015

marcicek84
12. kvě 2020

co říkáte na tu uniklou nahrávku od Duška??? to zase chtějí postrašit lidi, aby dodržovali opatření nebo co? vždyť se nestalo nic, nikde nic neroste...

amazonkajanik
12. kvě 2020

@marcicek84 že je to paranoidní jelito a teď,když mu to došlo,tak mlží,že je to minulost . Asi koukal zrovna na Válku světů,jak je na konci ta kapka a v ní bakterie a viry,které nás zachránili před transformací na hnojivo mimozemské rasy 😁

odula
13. kvě 2020

@marcicek84 jakou nahravku pls? O co jde?

marcicek84
13. kvě 2020

@amazonkajanik no rekl tam ze vlasne nic nevi,ze nevi co je v lese ale udelal ten sileny scenar 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ale pripustil,ze se nemusi stat nic a ono se nic pri tom ozvolnovani nedeje,ale ten plan postupneho rozvolnovani az do 1.9. me tez dostal...🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

odula
13. kvě 2020
babanci
13. kvě 2020

Jinak,děvčata,služby o dost dražší,kadeřník +150 korun oproti předkoronavirem,thajská masáž + 150,pedikůra stovka navrh a manikůra dvě stovky v plusu. Asi ta moje údržba teď poleze víc do peněz.🙂

marcicek84
13. kvě 2020

@babanci to se dalo čekat, ony ty ochranné pomůcky budou rozpouštět do ceny...

Strana