Látkové vložky, doporučte značku

utrikocku
23. lis 2017

Ahoj, chtěla bych začít používat látkové vložky. Chtěla jsem poprosit o doporučeni konkrétní značky, která Vám vyhovuje. Děkuji moc.

P.S. Jsem rozhodnutá pro používání, nezajímají mě negativní názory, ani se nikomu nepotřebuji zpovídat.

monaluza
23. lis 2017

Mam nejradeji Sijemdetem (ty jsou prijemne tenke) a Anavy (dostatecne save), jako dotykovou vrstvu mam rada kojenecky plys/velur. Na FB je k nim skupina Latkove vlozky kolem dokola.

jatva
23. lis 2017

Treba poskusat co sadne. Anavy su na mna velke, Sijem detem mi zas prisli hrube. Zacala som si ich sit sama :D este mi napadla Slamienka - od nej mam jednu a strihovo je super, ja by som ocenila tosku jemnejsiu dotykovu vrstvu. Ale na zelanie ti urcite usije aj z ineho materialu (jemnejsie frote/aksamit/kojoplys)

stuplakova
23. lis 2017

Nechci rýpat, spíše mám dotazy, protože mě to opravdu zajímá. Holky a kde jste je kupovaly a cenově se to vyplatí? A zajímá mě jestli je nosíte i venku a jak to venku děláte? To je někde zabalíte a donesete domů?

olga_
23. lis 2017

@stuplakova Já mám doma sadu látkovek, ale k srdci mi moc nepřilnuly. Vede kalíšek. Jinak se na látkovky myslím prodávají i nějaké kapsičky, nebo prostě hodit do sáčku. Cenově se to vyplatí rozhodně (ale kalíšek je zase myslím výhodnější)...

stuplakova
23. lis 2017

@olga_ Aha a s tím kalíškem jak? Jak to řešíte třeba na veřejném wc, kde jsou umyvadla venku a všichni vás vidí? Já jsem i nad kalíškem uvažovala, ale bojím se, že netrefím velikost.

olga_
23. lis 2017

@stuplakova Kalíšek je právě boží v tom, že ho stačí většinou ráno doma zavést a večer vytáhnout 😎. V případě, že je třeba měnit na veřejném WC, existují ubrousky na očištění, respektive stačí otřít toaletním papírem nebo vlastním papírovým kapesníčkem, takže není třeba opustit kabinku. Já mám LadyCup a tam jsou myslím velikosti dvě. Jedna je doporučovaná pro ženy, které ještě nerodily, větší pro ženy po vaginálním porodu. Je to neuvěřitelná svoboda.

kamste
23. lis 2017

@stuplakova když je nutné měnit kalíšek na wc, tak je dobré mít s sebou lahev s vodou (načepovat si vlažnou z umyvadla) - mě to přijde pohodlnější než ubrousky...

chocolady
23. lis 2017

@stuplakova da se k tomu dokoupit takova nepropustna kapsicka pestrych barev - do ni vlozku das a doneses domu. 🙂 ja mam kapsicky 2, - na ciste a na pouzite.
Dalsi varianta ke kalisku nebo vlozkam je i morska menstruacni houba - za me nejlepsi moznost. 🙂 pouziti jednoduche, prijemnejsi nez u kalisku - nekdy me tam zlobil ten ocasek, staci vyndat i pri silne ms tak co 4-5 hod, pres noc s pohotovostni latkovou vlozkou taky vydrzi. 🙂

jitka0a
23. lis 2017

Holky a jak dlouho vám taková vložka vydrží? Myslím její životnost? Při každodenní používání při menstruaci, tak kolik menstruací to asi vydrží? A kalíšek má životnost asi delší co? Děkuji

olga_
23. lis 2017

@jitka0a Kalíšek je určitě na dýl. Je to kvalitní materiál - jednou jsem ho teda odrovnala tím, že jsem ho vyvařovala místo tří minut celou noc a normálně to nezničilo ani hrnec 😅. Kalíšek už použitelný nebyl, měl nahoře malou prasklinku. Teď už u toho raději stojím 😇

janawaes
23. lis 2017

@olga_ A jak casto se asi vyvaruje? A co pouzivas misto nej kdyz ho vyvarujes? A toho mas i treba na noc? Jak dlouho ti treba trvalo nez jsi si na nej zvykla? Moc otazek 🙂

thalia
23. lis 2017

@jitka0a používám cca rok a půl vložky Anavy (denní a noční) a intimky Imse Vimse (ty i nějakou dobu předtím, při výtoku v druhém těhotenství) a zatím nevypadají, že by bylo potřeba je měnit.
@stuplakova měla jsem obavu, jak to venku půjde, ale prostě jak s klasickou vložkou, akorát tu použitou zapnu do balíčku a schovám do kabelky. Doma pak vyperu.

olga_
24. lis 2017

@janawaes Vyvařuje se na začátku a na konci MS, mezi tím stačí omývání přírodním mýdlem a vodou. Mám ho i na noc, ze začátku na noc někdy jistím látkovou vložkou, ale ty mě už spíš otravují. Vydrží mi opravdu od rána do večera, někdy při silnější MS měním ještě v poledne.
Zvykla jsem si okamžitě, je to neuvěřitelný komfort a svoboda. Jen třeba ten první cyklus je potřeba si pohrát s nasazováním a vychytat to. Pak už je to rychlovka 😎

janawaes
24. lis 2017

@olga_ Ja mam prave velice silnou menstruaci od porodu a je to docela otravujici, za menstruaci spotrebuju i dve baleni vlozek. Tak nad nim prave uvazuju. Latkove vlozky asi nebudou pro me to prave, asi ten kalisek bude lepsi 🙂. Prirodnim myslem? To je nutne?

olga_
24. lis 2017

@janawaes Já to prostě omývám mýdlem, ale píšou přírodní (taky nevím, co tím básník míní) 😂

https://www.ladycup.cz/
http://www.kalisek.cz/mooncup.php

stuplakova
27. lis 2017

@thalia To se mi zdá celkem nezvyklé, nevím jestli by se mi chtěla někde nosit třeba celý den vložka. Vydrží déle než normální? Myslím kolik toho absorbuje?

stuplakova
27. lis 2017

@chocolady Houba? To vůbec neznám, teda jsem asi sto let za opicema, jsem se nějak zaspala dobu teda 🙂. Ty máš vyzkoušené všechny varianty, že říkáš, že je ta houba nejlepší? Mám od porodu velice silnou menstruaci, takže bych uvítala nějaké lepší řešení.

thalia
27. lis 2017

@stuplakova mně naopak se to zdá normální, jak jinak bys to chtěla řešit, vyhazovat ji přece nebudu 🙂. Jestli vydrží déle to neposoudím, ale minimálně stejně dlouho ano. Já ji měním po pár hodinách, i při slabší ms. Nelíbí se mi mít jakoukoliv vložku déle (kromě noci, tam mám celou noc jednu noční vložku). Zatím jsem v kabelce měla max jednu použitou, ale já nechodím na celý den ven, vždy jsem minimálně na oběd doma. Nicméně nevidím důvod ji nepoužívat i až budu zas chodit do práce.

stuplakova
27. lis 2017

@kamste No to asi ano, nevím jak dlouho bych to tam těma ubrouskama utírala, opláchnout vodou bude asi mnohem lepší a jednodušší 🙂

stuplakova
27. lis 2017

@olga_ Mě se to právě moc líbí a slyšela jsem na ně i velkou chválu. Můžu se zeptat kolik ten tvůj stál? Já jsem právě při výběru té velikost na vážkách. Rodila jsem sice císařem, ale byla jsem otevřená asi na 8-9cm, ale nakonec jsem musela na císař, tak kterou vybrat?

olga_
27. lis 2017

@stuplakova Já bych i s ohledem na věk (myslím je tam pro ženy nad 25 a po porodu) a s ohledem na sílu menstruace vybírala ten větší. Můj stál myslím kolem pěti stovek.

sabusqa
27. lis 2017

hmm... tak ta houba zní zajímavě, taky to ke mně ještě nedorazilo :D

stuplakova
27. lis 2017

@thalia Jasně vyhazovat jí nebudeš, to je jasné 🙂. Já jsem to myslela, že někdy se s kamarádkou a dětma seberem a jeden na celý den někam na výlet a je to fakt od rána do večera víš. Takže jsou i různé druhy jako u klasických vložek? Na spaní, tenké atd.

stuplakova
27. lis 2017

@olga_ Máš už ho delší dobu? Tak to budu asi volit ten větší, ale když se netrefím, tak mi to už asi nevymění hádám.

olga_
27. lis 2017

@stuplakova Po použití těžko. On obecně na první pohled vypadá velký, ale uvnitř to necítíš? Pokud budeš brát ladycup, vem určitě ten větší. Měla jsem i ten malý ten byl fakt malý. Používám s přestávkama (těhotenství) více než tři roky.

thalia
27. lis 2017

@stuplakova jj já mám intimky, vložky denní a vložky noční - to je základní dělení, konkrétní velikost, savost pak závisí i na značce. Osobně bych si asi na celodenní výlet vzala normálně tampóny, i když vím, že i s látkovkama bych to taky dala 🙂. Je mi jasný, že kalíšek bude asi nejpohodlnější, ale zatím jsem k němu nějak nedospěla 🙂.

sarkar
27. lis 2017

@stuplakova taky kalíšek používám a zatím jsem na veřejném wc musela měnit jen asi 2x (za cca 1,5 roku používání) a v tom případě stačí mít s sebou lahev s vodou a vypláchnout přímo na wc...Ale jak se tady psalo - měnit stačí celkem málo.

chocolady
27. lis 2017

@stuplakova ano ano, mam doma vsechno :D. Kalisek dobre, akorat mi prijde i po nekolikatem pouziti to nandavani a vyndavani slozite, nekdy se jak kdyby pricucne vevnitr a ta silikonova snurka klouze :/
Ta houbicka je v suchem stavu tvrda a vypada i velka. Ale pred pouzitim se namoci v teple vode, vyzdima a zavede se. Nektere jsou aji se snurkou, ja mam bez. Po pouziti ji proplachnes vodou , vyzdimas a zavedes znova. Na konci menstruace ji vydesinfikujes ve vode s octem, ususis a hotovo. 🙂 videla jsem na netu i syntetickou, ale v cesku se neprodava, tak nevim..🙂

jitka0a
27. lis 2017

@thalia A můžu se zeptat jaká byla jejich pořizovací cena a kolik máš asi kusů? A ty všechny kusy spotřebuješ během celé menstruace nebo ne?

jitka0a
27. lis 2017

@olga_ To je fajn teda 🙂 A to jsi ho vyvařovala normálně v hrnci nebo na to máš nějakou speciální nádobu?