Lístek na peníze - mám ho dát do práce x poslat na OSSZ?

alilisi
17. srp 2016

Ahoj, přečetla jsem už trilion diskuzí, ale nějak z toho pořád nejsem moudrá..
Na konci měsíce dostanu svůj první lístek na peníze (na neschopence jsem od 8.8).. Mám ho dát do práce nebo ho můžu sama poslat na OSSZ a do práce dát jenom kopii s tím, že si to na sociálku budu posílat sama? Jsem pod prac.agenturou, kde je všechno hrozně chaotické a bojím se, že jim to bude všechno hrozně trvat a peníze budou chodit se zpožděním..

A ještě jeden dotaz, až mi na konci září skončí smlouva, tak ten lístek (příp. jeho kopii) budu taky pořád dávat do bývalé práce, že ano?

Díky moc 🙂

lv
17. srp 2016

napsalas to dobře, bud originál do práce, nebo do práce kopii a sama si to poslat na sociálku.

j.a.n.i
17. srp 2016

Jojo, souhlas, akorat tedy u toho prvniho listku, ktery ale mel byt po 14 dnech a ne az na konci mesice si nepomuzes, k tomu musi zamestnavatel vyrobit prilohu...

alilisi
autor
17. srp 2016

Ok a ten první lístek dostanu taky na gyndě?..
@j.a.n.i

j.a.n.i
17. srp 2016

@alilisi Jojo, to je IV. díl neschopenky, má myslím červený pruh a pak ke konci měsíce už je samostatný, bílý.

magdalenax
17. srp 2016

Do bývalé práce ne, ochranná lhůta končí novým zaměstnavatelemm pokud jsem Tě dobře pochopila. Jinak nemocenská, pokud trvá, tak stále na stávajícího zaměstnavatele.

j.a.n.i
17. srp 2016

@magdalenax Jasně ale od října už ten stávající bude bývalým 🙂

alilisi
autor
17. srp 2016

@j.a.n.i Promin, jsem blbec, ted jsem se koukala na papíry od doktorky (neschopenku vystavovala obvoďačka a budu zítra přecházet pod gyndu) a ta už mi to dala všechno.. mám i ten lístek s červeným pruhem takže dobrý ;) ... ten mám hodit do práce hned jak uplyne 14 dní nebo můžu až s tím druhým na konci měsíce? Je mi to v podstatě jedno, můžu tam zajet kdykoliv, jenom nevím jak se to běžně dělá..

j.a.n.i
17. srp 2016

@alilisi Asi bych se domluvila v práci, standardně se dává hned po těch 14 dnech, ale uvidíš, třeba ti řeknou, ať jim to tam hodíš až najednou.

magdalenax
17. srp 2016

Neschopenka není lístek na peníze

j.a.n.i
17. srp 2016

@magdalenax No, ale bez IV. části neschopenky jsou všechny lístky na peníze houby platné...

magdalenax
17. srp 2016

@j.a.n.i čtyři části, - jednu dostaneš Ty pro sebe, druhou pro zaměstnavatele, třetí posílá lékař na OSSZ a čtvrtou si nechává, kterou po ukončení neschopnosti vymění za tu, kterou máš Ty pro sebe....., a tu zase dáš zaměstnavateli

j.a.n.i
17. srp 2016

@magdalenax Ne, těch částí je 5 - 1. posílá doktor na OSSZ, 2. je pro tebe, 3. pro zaměstnavatele, 4. dostaneš po 14 dnech, dáš ji zaměstnavateli, ten ji posílá na OSSZ a vyplňuje se na ní, jak chceš posílat nemocenskou od OSSZ a 5. dává doktor při ukončení neschopenky.

magdalenax
17. srp 2016

@j.a.n.i Tak jsem asi blbá, že, já jen, že jsem marod od prvního června.....

magdalenax
17. srp 2016

@magdalenax Jenže s tím, jak je můj vedoucí akční se pořádně taky dozvím kulové

magdalenax
17. srp 2016

@j.a.n.i už jsem tak pitomá, že píšu sama sobě, prostě náš vedoucí je tak neuvěřitelný, že jsem ještě nviděla ani korunu a od něj se nic člověk nedozví, mimochodem, navíc má ještě dovolenou

j.a.n.i
17. srp 2016

@magdalenax Jako ani od zaměstnavatele, ani od OSSZ? A poslali tam všechno co měli? Neztratil se třeba ten jeden díl neschopenky, protože bez něj to právě OSSZ nevyplatí.

alilisi
autor
18. srp 2016

Holky díky všem, na gyndě jsem to ještě jednou prošla se sestrou a už je mi to všechno jasné 🙂 Díky moc

magdalenax
18. srp 2016

@j.a.n.i Ne, já jsem mluvila jen s paní účetní, neschopenku tam prostě ještě nemá, bůhví kam ji vedoucí zašantročil. Je to fajn kluk, ale dát mu lejstro do ruky, to je prostě konečná

j.a.n.i
18. srp 2016

@magdalenax Jo, takhle, tak to bych možná zašla za doktorem a požádala ho o náhradní doklady a ty poslala přímo účetní...

magdalenax
18. srp 2016

@j.a.n.i Ono to nejspíš tak dopadne. Příští týden už tam vedoucí bude, tak mu zavolám a pokud ji nenajde... . Naštěstí na těch penězích nejsem závislá, tak je mi to jedno, že přijdou později

j.a.n.i
18. srp 2016

@magdalenax Tak ono už pak nemusíš řešit ty jednotlivé lístky na peníze, OSSZ umí poslat peníze i za delší období než je měsíc - klidně třeba za 2,5 měsíce najednou na základě toho posledního lístku. Akorát musíš dohonit ten IV. díl neschopenky (kdyby to vedoucí hledal, tak má takový růžovočervený pruh), nebo i místo něj mít náhradní doklad.

magdalenax
18. srp 2016

@j.a.n.i Já vím co udělám, já si zajdu pro duplikát, ten pošlu rovnou na účtárnu a vedoucího roztrhnu jako hada.... 😀

j.a.n.i
18. srp 2016
jirka60
31. bře 2019

Proč lístek na peníze nelze poslat OSSZ, stalo se mi že firma stratia mou neschopenku, musl jsem u lékaře udělat duplikat. Tak že nemám důvěru i když jsem se domluvil z ekonomikou a tam to taky neklaplo. Tak si myslím že by bylo nejlepší aby si to každý posílal sám.

verunkaaa27
27. dub 2019

mám podobný dotaz. Jsem od 28.3.2019 na neschopence (rizikové těhotenství), byla jsem přes rok zaměstnaná na DPČ a bohužel semnou ke dni 30.4.2019 ukončí pracovní poměr, budu tedy nezaměstnaná, ale stále na neschopence a neschopenku budu mít až do pobírání mateřské dovolené dne 19.6.2019. Tak by mě prosím jen zajímalo, zda si ten lístek na peníze (na konci měsíce) tedy musím zanést na sociálku osobně nebo zda to tam stačí zaslat poštou?