Lucidní snění - jak se ho zbavit?
dobrý den měla bych dotaz, jak se zbavit lucidního snění?...většině lidí to přijde jako něco užasného , dokonce jsem četla že to i sami vyhledávají a zkoušejí ruzné techniky aby mohli svuj sen ovládat ...mě to ale moc příjemné není ,od konce měsíce června mám skoro každý 3 sen lucidní snění ... a to jsou jen noční mury , pak když se ráno probudím je to jako kdybych to všechno opravdu zažila , většinou jsem ráno i unavená jako kdybych ani nespala...jsem z toho už opravdu vyčerpaná skoro každý sen prožívat noční mury jako v realitě... stalo se to už někomu z vás ? poradte prosím nevím co s tím 😣😪😔
Musi to byt utrpeni.A co prace nebo skoly nevstavas?To musi byt peklo.
@adus4 to je teda husty 😲
Ja poznam, ze spim, kdyz neumim precist text, neumim spocitat prsty na ruce a to mi pomuze se probudit. Nesnasim, kdyz se mi zda o pavoucich, dalsi nadledujici sen je pak skoro vzdy, ze po mne leze v posteli a to pak vyvadim i po probuzeni... a pak docela me nicily sny, ze nemuzu zapnout svetlo, myslela jsem, ze jsem vzhuru a nebyla a z toho snu se dostat bylo tezke
Anebo, ze se nemuzu hnout z mista, anebo nedokazu jit na dalsi schod... tyto sny me totalne nici a pak jsem cely den ko
@priefi já mívám takové sny že mě někdo obtěžuje.. že mě někdo unese , nebo zamkne v obchode a já se poté snažím utéct ale vždy mě někdo chytí ... také se mi stalo že jsem psala příteli sms at mě zachrání a psala se mi dost těžko najednou jsem nemohla hýbat s prsty...nebo že za mnou běží vlk v lese a cítím jak na mě skočil a pořád se neprobudím ani když do mě kouše...také jsem měla sen že jsem začala krvácet ...a šla jsem k dr a ta mi řekla že jsem potratila...možná se mi to zdálo protože se snažíme o mimčo už delší dobu..ale ty další sny si vysvětlit nedokážu..ráno když se probudím ještě dlouho se ujištuji že už nespím..
Nejsi těhotná? Tohle jsem měla v těhotenství, skoro celou dobu.... Zdali se mi psycho sny, věděla jsem že spím, kolikrát jsem se ve snu, i v realitě, nakonec štipala, abych se probudila, ale nešlo to.
Celou dobu těhotenství i teď, se mi zadávají sny, že se ráno probudím a slyším, že je někdo v koupelně, chci rozsvítit, ale nejde to. Tak se tam jdu podívat, jdu přes kuchyň, kde že sporáku syčí naprázdno plyn a najednou si všimnu že je někdo ve sklepě, tak chci utéct, lezu ven oknem, venku je normální den, křičim o pomoc a snažím se probudit, celou dobu vím, že je to sen, ale prostě to nejde, se probudit.
Ahoj. Mně se taky občas zdava sen jako (pokřiveny) pokračování reality. Zrovna nedavno jsem měla sen, o kterým jsem věděla že je to sen, byl hnusnej, tak jsem se z neho vědomě probudila, vstala jsem udělala jsem si snídani, snídani dětem, vycistila si zuby.... A pak, kdyz jsem viděla manžela ( který byl zrovna na sluzebce), tak jsem zjistila že pořád spím , chci se probudit a nemůžu a že jsem vlastbe furt v tom původním snu...psycho . :D ale běžně v těch snech - murach - ovlivnuju vlastní jednání. měla jsem lucidni sen 2x v životě (aniž bych ho chtěla navodit) a je to jiný - v tom lucidnim snu můžeš ovlivňovat sebe a celou realitu toho snu - včetně všech zucastnenich postav . Co nechceš, tak se prostě nestane. Je to fakt hodně přijemny, a cítila jsem se pak naprosto zrelaxovana. samozrejme máš i plnou kontrolu nad probuzenim. To co popisujes jsou fakt spíš noční můry . Zkus kontaktovat tu spankovou laborator. Třeba pomuzou 🙂
Ahoj,
pokud nechceš mít noční můry, a to nechceš, kdo by je dobrovolně chtěl, tak se zamysli, co se před tím zhruba měsícem odehrálo, u tebe, co ses dozvěděla, prostě a jednoduše, co tě trápí, čeho se bojíš, z čeho máš strach, obavy, protože ty se ti promítají do snu, kde se jim poddáš, místo toho, abys je zvládla ovládnout.
Taky je dobrý upravit denní režim, nějak se zaměstnat, a tím i unavit, nejíst hodinu před spaním, a jít spát s tím, že se ti bude zdát něco hezkého, myslet na to něco hezkého. Nejlepší je usnout únavou, ale když to (někdy) nejde, tak myslet na hezký věci. Ne se bát jít spát, aby se ti nezdály hrůzy, to se ti pak budou zdát.
Já zažívám totéž, u mě jde o to že mě nebo o celou rodinu někdo honí, mám strach a vím že utíkat neumím. Trvalo to dlouho, ale naučila jsem se najít dveře. Které útočník nemá šanci najít, nebo takové které prostě neotevře a mě nebo nás to zavede do bezpečí. Pokud vím že je to sen mohu ho ovládat. Pokud jak říkáš, skaces z okna nevím jestli tě v tom snu někdo nutí nebo je to tvůj úmysl. Najdi si kdekoliv únikovou cestu někam kde to máš ráda a znas to tam v tom snu jen ty. Nikdo jiný za tebou nemůže. Nevím jestli jsem to popsala srozumitelně, ale mě to pomáhá už roky 😉
@adus4 ahoj, mně se to děje a rada bych se toho zbavila! Mám to druhy den za sebou, ale první jsem poradně usnula až kolem půl sedmé ráno, protože jsem se do půlnoci budila co dvě minuty a to mě nebavilo a hlavně to bylo jiné ještě o něco slabší spánek. Dnes v noci jsem se snažila usnout a pustila jsem si bílý šum (prudký déšť a pak oceán) no a sup, měla jsem lucidní spánek až do 6 do rána. Celou noc když jsem usinala, tak jsem vše korigovala, měla jsem v něm i syna a manžela, kterého jsem se ptala, jestli mě vidí i u sebe. Řekl mi ze ne. Ale pokaždé jsem se snažila usnout normálně. Jelikož mě pohyb rukou budil, Hynais jsem s nimi i v reálu. Pak to ustálí. Myslím ze kolem čtvrté a začala jsem si diktovala kam se chci podívat a vždy se z něho sama probudila. Jenže já už tohle nechci. Některé sny trvaly třeba jen par minut a některé i půl hodiny. Budit se třeba 30x a více za noc je fakt na hlavu, taky mi v ni už pěkně huci🤣

@ah1234 ted jsem zrovna na návštěvě u mamky a ta je ze mě hotová že spím do 12,11 ..protože většinou jsem byla vždy jako 1. vzhuru :D .., a moc děkuji za nápad , asi máte pravdu ,budík by opravdu mohl být řešením..