Lze dodatečně získat záznam z kamer po nehodě?
Ahoj děvčátka.
Právě mi volala babička, že dnes v 6h ráno měla nehodu na kruhovém objezdu. Ve tmě do ní vjelo auto, ve chvíli kdy vjížděla na kruháč. Druhá strana tvrdí, že mu tam vjela ona, ona si však myslí opak. V šoku s ním sepsala formulář, ale teď nad tím přemýšlí, co když to vlastně opravdu její chyba nebyla? A tak se chci zeptat. Je možné si i po sepsání nehody pro pojišťovnu, vyžádat u policie záznam z kamer pro potvrzení jednoho či druhého tvrzení a dodatečně ho doložit pojišťovně? Já jako neřidič se v tom vůbec neorientuji. Děkuji
@sinicka před 14 dny jsem měla nehodu, kdy mi řidička nedala přednost zprava, myslela si ze je na hlavní a vjela mi před auto velkou rychlosti. Člověk by myslel jen plechy a hle, teď je všechno na těch novych autech tak drahé ze skoda na mem autě je k 250 000 . Naštěstí to byla má první nehoda, automaticky jsem ještě v autě vytocila policajty.
@petrasipkova1 No jasně, při té stejné nehodě by na staré Fabii byla škoda 25 tisíc a novém mercedesu půl milionu.. to tak je..
PROSÍM , nezačínejte tu debaty o tom, že by ta paní neměla patřit za volant, že je stará, že nemá reflexy.... to asi úplně paní číst nechce, ono to zraňuje, i když je to třeba i pravda.... nikdo jsme to neviděl, ani nikdo nevíme jak ten kruhák vypadá. Je možné, že paní neodhadla rychlost a na ten kruhák prostě skutečně vjela, ale někde píše paní, že už babička byla skoro na "výjezdu" , takže ten kruhák byl možná dvouproudý, a druhý řidič se na ní z levého tlačil a cpal se do výjezdu, to by pak byla taky nabouraná u řidiče.... Chtělo by to se na ten kruhák jet podívat, vzít babču s sebou a nechat si ukázat, kde se to stalo.
@blankaskubickem Tak ono je ponekud neuctive psat o nekom jako o “babče”, že
Nicmene…fakt je, ze at se to stane staremu nebo mlademu, tak casto z toho soku vnitrne “popira” svoji vinu. Videly jste dokument 13 minut? Nikdy bych neverila, ze take ztratim sebekritiku, ale i mne se stalo: auto stalo na zakazu a ja s nim nepocitala, trochu jsem ho odrela, moje vina. A jo mohla jsem se vnitrne uvztekat, kde se tam vzalo a ja mam komplikace. Ted s odstupem si rikam-co kdyby tam bylo male dite …taky bych ho prehledla? 🤔 ok, moje vina, mela jsem koukat. Ale rozhodne jsem ze zacatku nepripoustela ani na vterinu, ze mam taky prpblem 🤷🏾♂️

@luci_ela jako bývalá policistka si dovolím říci, že to byla její vina. Má nebourané stranu u řidiče, tzn. musela vjet na objezd a nedat tedy přednost. Vina druhého řidiče by to bylo pouze v případě, že by se jednalo o dvouproudovy kruhový objezd a řidič ji "vytlacil".