Lze si užívat sex bez obav z těhotenství?
Zakládám takové vyloženě pubertální téma. 🙈 S manželem máme 2 děti, ač plánujeme v budoucnu i třetí, teď se na to ještě ani jeden necítíme. Od začátku vztahu praktikujeme přerušovanou soulož, občas jsem si v době před ovulací brala Pharmatex pro jistotu. Ovulaci vždy spolehlivě poznám, tím jsem si naprosto jistá. Takže v době ovulace nic není. A manžel si nedávno posteskl (už je to opakovaně), že mu někdy chybí to snažení a těhotenství, kdy si mohl užít sex bez hlídání. Že to byl nejlepší sex. A tak si tak říkám, jestli mu navrhnout, že po ovulaci, před menstruací, by se vlastně hlídat nemusel, neboť je těhotenství vyloučené. Na druhou stranu nejsem zastánce ani toho, že když žena bere antikoncepci, že se chlap nehlídá, přijde mi to takové divné, když to jde ven 🤢. Ale říkám si takhle občas, jestli mu radost udělat nebo mlčet a dělat, že takhle možnost není ...
@neznama23 ne, opravdu pouze ze zdravotních důvodů. Jinak je to tuším kolem 15 tisíc.
@veroniquecz tenkrát to bylo kolem 5 tisíc
@veroniquecz pokud chápu dobře a bavíte se o ceně potratu při tělísku tak ho skutečně platí pojišťovna a nemusí k tomu být zdravotní důvod
@pampelina18 no ale tak předpokládám, že jsi nesla na IVF jen tak ze srandy. 😉 tak když nemáš problém ty, tak zjevně manžel ne? Já svůj cyklus znám a proto vím, že doba ovulace opravdu záleží na mnoha faktorech (nemoc, stres, přetížení). Takže opravdu nechci spoléhat na to, že do mě manžel bude pouštět sperma hlava nehlava, protože je přirozené mít v sobě manželovo sperma 🤦🏼♀️ obzvlášť, když obě děti byly na první pokus.
@agneska7 ajo, to jsem nějak nezaznamenala, jasný při telisku se neplatí.
@veroniquecz já se stejně tělíska bojím. Na gyndě mi říkala,že to zavádění docela bolí, samozřejmě je to zcela jistě méně než porod 😄 ale příbuzná pak dostala zánět a málem přišla o dělohu, vezla jí rychlá za 5 minut 12 vyloženě. A jedna moje kamarádka zas otěhotněla i přes tělísko a druhá měla půl roku bolesti a krvácela 5 měsíců. Fakt to na mě neudělalo moc dojem tato metoda antikoncepce. 🥴
Já jsem měla hormo, a spokojenost veliká, až dokojim jdu do něj zase.
Autorko, ne ani jeden nemáme žádný zdravotní problém. Chlap má dokonce takový spermiogram , jaký tam ještě neviděli ( má superspermie, jak to nazvala doktorka) 😉 ono se na ivf nechodí jen kvůli neplodnosti. Ale to ví jen člověk co se tím zabývá. To samé klidně to do tebe může pouštět jak chce a neotehotnis. Ale to je učiva předpokládám tak 6 třídy.... Jenže bohužel co existuje internet, tak lidi přestávají používat mozky. Myslím, že na otázku jak souložime jsem ti odpověděla a tím to pro mě končí. Tak se měj hezký a šukej bez starostí.
@pampelina18 nebuď hnusna. Autorka se slušně zeptala na radu.
@pampelina18 ty jsi mistr světa omeleta očividně. 🤦🏻♀️ tak když jste tak super, tak doufej ze nebudeš řešit UPT 🤦🏻♀️
@pampelina18 a ad biologie. Zkus si něco zjistit o pearl indexu a možnostech úspěšného otěhotnění po nehcraněném styku. A neperli tady takový číčoviny….
Dej si do Googlu ovulacni teploměr, ony se daji sparovat s mobilem, nejjednodušší de mi zda. Třeba jak my jsme se snažili tak jsem měla obycejny teploměr a nic jsem se z něho nedozvěděla 😅 jinak já jsem měla telisko a dělalo mi velkou neplechu. Antina je hodne velká chemie. A kondom mi několikrát prasknul 😕
@veroniquecz 😂😂😂😂 na potrat v životě nepůjdu dobrovolně, dítě je dar. A jen krávy otěhotní a pak jdou na interrupci... Ať zakladatelka bere antikoncepci a může být v Klidu.
@pampelina18 zakladatelka není jak ty, ze to muž střílí hlava nehlava….
@pampelina18 to ty jsi spíš krava.. když má někdo tělísko jako ochranu a i přesto otěhotní, má zdr.problémy..takže tehotenstvi by jej ohrozilo na životě...nepůjde na potrat, protože dítě je dar? To je co jako za názor??? Jinak jsi v pořádku?
@pampelina18 antikoncepci brát nemůžu, už jsem to tu psala 😉 a když píšeš, že kdo se zajímá o IVF, tak ví, tak mě to opravdu zajímá, protože na internetu se všude píše o IVF jako řešení neplodnosti. Tam jaký teda může být jiný důvod, proč podstoupit IVF, když jste oba ultra plodní? Vážně mě to velmi zajímá
Může to být třeba z důvodu nějaké genetické nemoci, některým se dá pomocí ivf předejít.
Jinak ale doporučuji její "názory", výkřiky a urážky přejít a neřešit, provokuje na většině diskuzí.
@me_druhe_ja Co je to naprosto neuvěřitelně?
@mydlova A v čem ti prosímtě pomůže apka na mobilu neotěhotnět? Je takových výjimek, které ti posunou ovulaci, že pokud autorka opravdu nechce, tak bych rozhodně nespoléhala na nějaké měření teplot a průměrné grafy. Stačí jakákoliv větší únava, stres, nachlazení, nevolnost, horší spánek, cestování a už máš cyklus rozházený. 🤷♀️
@blackblue Antikoncepce, ale teda pro kojící, takže asi ne tak silná. Jeden jedinej sex v měsíci mimo ovulaci a ani právě nebyl až do konce. A ještě jako bonus plné kojení 5 měsíčního syna. 🙂
@me_druhe_ja tak tohle dítě k vám opravdu chtělo.
P.S. sama za sebe si nejsem jistá jestli bych někdy případně věřila i té vasektomii 🙂. Myslím že mám v hlavě blok, že jak to jde dovnitř, je to risk.

@veroniquecz nevím to mi bylo řečeno 😊