Lži, kterým stále lidé věří
Zdravím všechny super lidičky. 🙂
Jde zde o jednu věc. Každou chvíli narážím na spoustu lidí, kteří neví, co říkají a ano, především jde o pánské pohlaví. Sice nevím, kde berou takové nesmysly, ale někdy je to dokonce zábavné, co vše koluje za mýty mezi lidmi. Vypíšu vám zde pár příkladů..
1) Každý ženě přeci v těhotenství narostou prsa.
( To je jako kdyby se začalo říkat, že každému muži, který se stane otcem, naroste penis..)
2) Každá žena přece kojí a když ne, tak se musí rozkojit.
( Skutečně nevím, kde berou ty informace.
3) Vždyť měsíčky nejde mít dýl než je měsíc, neexistuje nepravidelnost a když jo, měla by k doktorovi, že není normální.
( Občas člověku zůstane rozum stát nad tím, co někteří vypustí z úst. Asi by si měl zajít na psychiatrii si zjistit lepší informace)
4) To břicho tě přece nemůže den po porodu už bolet.
(Já sice nejsem těhotná, ale znám to od známých)
5) Co to říkáš za nesmysly? Holkám dokážou bolet prsa?
( To už radši zůstane bez komentáře)
Dál vypisovat nebudu. Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Můžete se pochlubit. Bylo by skvělé vědět, že na takové otázky nejsem sama či mám špatné informace já?
@krystalka @verunkanatalka sice už to mám za sebou, ale též se přikláním k návrhu na změnu termínu "mateřská dovolená". Hlasuji pro "nucené práce v pekle" nebo tak něco 😎 😀
Hele, tchyně mi tvrdila, že její syn (můj manžel) si v roce četl knížku. co na to říct no. Bezdětná švagrová se mě ptala, jestli kojim. Nepochopim tyhle dotazy. A co jestli jo? A co jestli ne? Ona tomu stejně nerozumí, k čemu jí ta informace bude? Hele, dycky někdo bude mít hloupý názory nebo dotazy. Dotazy na nočník to máme furt. Že dítě recituje a zpívá je jedno, důležitý je ho_no v nočníku. Jé a dlouhý vlasy u kluka, no tak to z něj děláme holčičku. Nejlépe se snažit ignorovat ,ale chápu, že někdy má člověk pocit, že i pěst by byla málo 😀
V těhotenství jsem milovala: Musíš jíst za dva! (Jako bych nebyla schopná sama poznat, kolik toho mám sníst 😃)
A teď: Jakto že má ještě plínu? Vždyť je mu rok a třičtvrtě!! (namítám, že ho nehodlám trápit v zimě a že to nechávám na jaro) a odpověď: Ale naše děti se to všechny naučily v zimě!
Tak treba tehotenstvi neni nemoc, je to jiny stav. Nektere to snaseji lepe jine hur. Materska dovolena, je dle meho dovolena. Predstava, ze za dva roky zvladam co ted + 9 hodin v praci, tak je mi z toho na nic. Na druhou stranu si myslim, ze kojeni je taky o pristupu, takze vetsina, zen muze kojit, ale nektere ktere nekoji a znam je osobne, i pres reci jak se snazili a bla bla. Jsou vlastne rady. Dite jim muze kdokoli kdykoli pohlidat a oni se nemusi omezovat, coz matka ktera koji nemuze jen tak vypadnout na vikend pryc. Ne ze by nemohlo dote.dostat sunar, ale praskly by ji prsa
Ja jsem tedy obrovský zastánce kojení, také mi řekli, ze to nepůjde, ja to dala spolu se skvělou LP a kojim dcerku ještě ve 28 měsících a ráda bych došla k samoodstavu, nikdy neměla ani lok UM, ale to ,ze může kojit každá, to je teda neuvěřitelný blud 😕 Mohlo by kojit víc žen, to ano, ale určitě ne všechny...
Musis malou malou prikrmovat na noc UM. Musis ji koupit sunar, tvoje mliko je hladovy a uz ji nestaci, je uz velka.......Vrrrrrrrrrrr (jestli to potrebuje 7 mesicni dite kojene s prikrmy s vahou 8665g? Asi ji opravdu tyram hlady !)
@packaf to ja uz podle nekterych svou sestimesicni mela rvat cesnekovou pomazanku s majolkou a na noc pribinaka a hlavne na noc sunar, ten musi byt, jinak nebude celou noc dite spat ☹
@sarkoc Tak tak, mě to strašně mrzí že se pořád ženy jako jsem já dočkávají místo pochopení jen odsouzení. Že jsem líná, nechce se mi, nesnažila jsem se, případně jsem se nesnažila dost, kecy že si raději dám pivo než abych se namáhala kojit... jo, pivo si dám, ale PROTO že nekojím, ne naopak! Jinak teda mě tvrdili že to určitě půjde a nešlo, dceru jsem nenakojila ani jednou, protože nebylo čím. A cítím se ošizená, ne spokojená. Takže mě tyhle hloupé řeči vždycky tnou do živého.
Tak u nas koluji hlášky typu...Moje tchyne -ja jsem klukum hovinka nekontrolovala a zijou..Kdyz jsem si postezovala ,ze i mladsi dcerka ma ABKM..a musim ji hlidat stolici.Nebo..ja jsem kluky posazovala v pul roce..hm..mozna proto ma manzel skoliozu patere.Nebo nejlepsi..za nas tohle nebylo ,opravdu jim musis kupovat ty zbytecnosti v lekarne?Mysleno probiotika a Gastrotuss..A od moji babicky...Mas nezdrave tlusté mininko..Dcerka 7 mesicu a 9250g:-😀
@laskonka85 rady od tchýní stojí za to 😁 kojit měsíční miminko mám 10 minut, ať si zvyká, ve dvou měsících by mu dudlika nejraději namáčela do medu, aby se na dudlík naučil (nechce ho a mě to nevadí)... a dáváš ho spát na bříško? A když ji napomínám, ať mi ho nenosí vertikálně, že na to ještě nemá posílené dostatečně svaly, odpoví mi: “ale prosím tě, vždyť já jsem se nachovala dětí, vždyť jsem pracovala v kojeňáku.”
@tynka9 jako moje tchyne je suprova,ale nekdy ty hlasky stoji za to...Uz jsem si asi 100x vyslechla ,ze dcerku moc nabaluju..Mala s ni jela na vikend ..Oblikla jsem ji mela ted v zime triko rolak a svetr..no a dostala salu...A tchyne na to..prosim te tu ji nedavej..jedeme autobusem a venku je teplo😀 5stupnu.
@laskonka85 Tak to si teda myslím taky. Tři vrstvy pod bundou či kombinézou mají mé děti až tak při -10.
@kajalka Nemyslim si ,ze by dve vrstvy pod bundou byly moc.🙂
@laskonka85 Vždyť píšeš triko, rolák, svetr, to jsou 3 vrstvy.
@kajalka Jsem se asi spatne vyjádřila..proste slaby rolak a svetr.
Já nesnáším hlášku: těhotenství je nejhezčím obdobím v životě ženy. Ne, ne a ještě jednou ne! Pro mě bylo těhotenství horor.
@gracinka7 A pro mě zas bylo těhotenství krásné období. Konečně mi nepadaly vlasy, hezká pleť, žádná menstruace, jedla jsem na co jsem měla chuť aniž bych sledovala váhu, většina lidí se ke mně chovala víc ohleduplně, pohoda.
@kassandra1 Závidím. 🙂
A ještě klasické věty typu:
A vy se musíte brát? - Ne, my se bereme, protože chceme. - Aha, no dneska je to divný.
Tak to budete hned po svatbě mít miminko, ne? - Ne, hned ne. - A proč jste se teda brali?
No ale je už ti přes 30, aby to pak šlo? Měla bys už mít dítě teď. - To je naše věc. - To je, ale víš, tamta a tamta holka musela na umělý a je mladší než ty.
A taky poznámky, když nepiju alkohol (nemůžu ze zdr. důvodů), tak jsem hned těhotná a spiklenecky na mě pomrkávaj.
Syn 9m....a to jeste kojis? A on ti jeste nepapa kousky? Proc mu davas jen vodu a ne sladkej caj? A to jako opravdu nesmi jogurt (ma ABKM)...veselo 😀
@viki999 Já jsem ke kojení přišla jak slepý k houslím. Kojila jsem do samoodstavu krásných 2,5 roku a těším se, že až se letos narodí další, bude to minimálně stejně dlouho. Přesto bych si nikdy nedovolila tvrdit, že je každá žena schopná kojit. Kamarádka je lesana až za hrob, stejně se to mlíko nespustilo a chuděra to fakt obrečela. Tak já jí řeknu, že je zdechlá a určitě nechtěla kojit. 😉 Neobhajuji UM, ale někdy se prostě laktace nenastartuje. Můj dědeček vyrostl na kozím mlíku. Není to problém jen dnešní doby.
@brokovich moje tchyně o svých synech taky povídá fajn pohádky 😂 Nedávno jsem viděla jeho deníček a jako každé dítě postupoval svým tempem, ale nic “extra”.. no, podle tchyně byl ale geniální dítě! 😂 Moc se těším, jak mi do všeho bude kafrat.. mám ji ráda, ale tech 150km mezi námi taky 😂
- rok a pul a mate plinu? To moje deti byly v roce bez plin (...uprimne to bych chtela teda videt)
- co si delala cely den? Ja kdyz byla na materske tak bylo navareno, uklizeno a to jsem jeste prala pliny (...asi existuji I nadzeny ale ja to se dvema miminama, nejak nestiham)
- moje dite uz po sestinedeli prospi celou noc...(to je snad bez komentare a nejvetsi lez ze vsech)
- kojis? Jakto ze nemas velky prsa?
- tobe zustalo po porodu takovy bricho a kila navic? Ja byla po porodu hned na sve velikosti...(no nezbyva nez, zavidet)

@hankaros přesně!