Má 6 let a ještě ho kojím. Co mám dělat?
Ach jo holky mám 6 letého syna a ještě pořád ho musím kojit poprvé jsem ho zkusila odstavit ve 3 letech a prostě hrůza malej pořád brečel že chce prso. Tak jsem ho ještě pořád kojila no a teď ma 6let a pořád ho musím kojit vyškozela jsem úplně pořád ale níc nezabírá nejhorší je že pokaždé když ho zkouším odstavit odmítá všechno jídlo. Ve škole se mu za to i vysmívají a on je potom smutný ale stejně chce abych ho kojila. Prosím pomoc
Ps píšu anonymně protože že se zato celkem stydím
P
Homeopatika ktera zastavi laktaci
Resila bych to s detskym psychologem, znaji ruzne figle a pomuzou, prece ho nebudes kojit do puberty. Nebo treba rict, ze kvuli onemocneni prsu nemuzes dal kojit, ze to neni vazne onemocneni, ale neprijemne, bolestive a pomuze prestat.
@krtcice ahoj. Poprosim te take o pozvanku. Dekuji
@marketa11112 pozvánka odeslána
Za me trolling
@zuzkasim pravdu dis, taky si za tim stpjim, ze je troling. Priste to vysponuje do zavratnych vysin, ala kojim maturanta. Podle tech chyb mam taky podezreni.
Holky troll to fakt není. Píšu si se zakladatelkou IP. Je to normální uživatelka Koně, má profil už několik let.
A do skolky chodí nebo snad ne prostě být nekompromisní nedat a hotovo jako v 6 letech se nechat kojit tak promiň ale snad ji i něco jiného ne
hlavne bys mela prestat trollit
@biedronka10 ježiš, tohle se normálně říká na blbé otázky typu : Jak dlouho chceš kojit 😀
Já odpovídám stylem : No, u maturity si ještě půjde asi cucnout 😀
@texetka
ty jo,to bych nedelala.si predstav ten sok kdyz mu po maturite uz nedas cucnout,bude z toho mit chudak trauma :D
Si ale opravdu delaj nektery zensky uz prdel 🙂)))))
nejsi trochu schizofrenní? Bolí tě vidět dítě brečet, protože mu nedáš prso, a nebolí tě dělat z něj terč posměchu. Aha...
@biedronka10 se obávám, že ne a že není jediná...
@zelenaesmolda to neresim... Je to daleko :D
@kristyn.g taky bych misto kojeni se mazlila.Myslim,ze potrebuje nehu a vedet,ze maminka ho miluje.Kojeni uz v tomhle veku je mimo a kdo jiny to muze utnout nez máma
@krtcice můžu poprosit take o pozvanku? Kojim dvouleté a uz nam nevyšli 4 pokusy o odstav.. zakladatelko, ja te chapu. Taky nevydrzim rev a prso dam.. jinak, chodila jsem do klubu kojicich maminek a uplne normalme si tam davaly čtyř, pěti leté děti " ňámo" mne uz to taky prislo pres čáru a ani jsem nemrkla a ne me odstavit dvouletala.
@sinicka
tak dvou letak a sesti letak je rozdil 🙂
@zelenaesmolda no tak to nepochybně, jen si dovedu predstavit ty sceny a odmitani jidla, protože přesně ten samej průběh to ma i u nas a ja nesnesu řev. A taky chápu, ze to nechala zajít tak daleko. Ono se proste člověk upina na určitý body. Odstavim ho: az mu bude 1 rok, az bude mit zuby, az bude mit za sebou ockovani, az mu budou 2 roky, az nastoupí do skolky, az o prázdninách..
A pak člověk ani nemrkne a koji predskolaka... proto se to snazim utnout. Uz ted mi to prijde jako moc.. ale mam pochopení.
no jednoduše, prostě přestaň kojit... to snad není jen o tom, co chce tvůj syn... protestovat asi bude, to asi protestuje kdekterý dítě, a i tak není kojený do puberty...a neboj, hlad ho donutí normálně jíst;) hlady se fakt umořit nenechá
Jen tak se zeptám zkušenějších maminek, kdy ste odstavovaly a přestaly kojit? to se pak mlíko netvoří nebo jak to je?
@sinicka promin, ale 4 roky je obrovské období i na nejslabší povahy. Když už teď mu ustupuje ve věci, o které primárně rozhoduje jen a jen ona (protože tady už opravdu žádný výživový ani psychologický argument není), to ho v pubertě nechá dělat co?? 🙄
Jednou jsem cetla nejaky clanek, ze kdyby lidi neresili co je nebo neni divny a společensky pripustny, a v porovnani s delkou kojeni mladat jinych savcu, tak by bylo prirozene kojit dite az do sedmi let...
Jinak sestilete dite snad uz dokaze davno pochopit, ze kojeni neni🤦♀️ Pochopi to mnohem mensi deti.. Triko ke krku, neni a basta. Jednou pobrekne a bude klid.
@zuzineckah to nemusis psát mně. Ja to neobhajuju, jen mam pochopení a vim, jak to chodí. Ja vim, ze jediný, kdo nastavuje pravidla hry je máma. At uz se jedná o hracky, sladkosti,penize,oblečení nebo kojení. Ale taky je jeste nezvladam nastavit 😁
@jituli84 kdyz dite necuca, tak se mleko netvoří. Pokud prestanes kojit z hodiny na hodinu, tak se prsa nalejou a mas zatvrdliny. Pokud odstavis postupne, mleko se časem ztratí samo. Moje teta mela mleko jeste 1,5 roku po odstavení, ale prsa se uz samozrejme nenalevaly.. nejhorsi je asi první týden, 2 týdny. Pak uz to je v poho.

Tady je spoustu mudralek co ví všechno nejlépe
Co mu to nějak vynahrazovat? Mazlit se a tak? Zalepit náplasti bradavky že už není mléko a mazlit se místo toho