Má 6 let a ještě ho kojím. Co mám dělat?
Ach jo holky mám 6 letého syna a ještě pořád ho musím kojit poprvé jsem ho zkusila odstavit ve 3 letech a prostě hrůza malej pořád brečel že chce prso. Tak jsem ho ještě pořád kojila no a teď ma 6let a pořád ho musím kojit vyškozela jsem úplně pořád ale níc nezabírá nejhorší je že pokaždé když ho zkouším odstavit odmítá všechno jídlo. Ve škole se mu za to i vysmívají a on je potom smutný ale stejně chce abych ho kojila. Prosím pomoc
Ps píšu anonymně protože že se zato celkem stydím
P
Co na to říká pediatr prosím? Nemám radu ale opravdu by mě zajímalo co na to dr.? Možná zkusit dětského psychologa? Pokud je tohle pravda zaslo to už hodně daleko.
Další věci je 5 létě dítě týden bez jídla dobrovolně na protest? Tomu se mi nechce věřit a kdyby to pravd abyla už bych byla s dítětem u lékaře.. A jak to vědí děti ve škole?
Já ti ho klidně na týden pohlídám 😉😘
Kdo sleduje Kvietkovci na YT, tam se taky koji slecna 6,5roku
Jak jako tyden nic nejedl?to jako vubec? To asi ne, ne?
A jinak neji nic jen je kojenej? Ze pises ze nic nejedl.
Ja radim odjezd a at si ho nekdo vezme ..tatka/babicka/kdokoliv
@hanka_12345 Diskuze je přes čtyři roky stará 😉
Ten problém sis ale vyrobila úplně sama, teď už je to ve stádiu masakr, takže bude masakr s tím přestat, proč jsi kojila do tří let???? Kdyby jsi ho odstavila zavčas a naučila normálně jíst, byl by v pořádku on i Ty, myslím duševně, žádné dítě neumře dobrovolně hlady, jíst by se naučil, ale jak teď, když už z toho má rozum a tou hladovkou si to vynutí???? Navštívila bych prostě dětského psychologa ať poradí nebo ho po týdnu nejedení nechala regulérně v nemocnici připojit na výživu v kapačce, on by si to brzo rozmyslel. Taková ostuda, když to vědí i ve škole🤦🏼♀️ dyť se to s ním už potáhne, tady hodíš anonym, že se stydíš, ale nikdo tě tady nezná a ve škole, kde vás asi znají už všichni, tak tam to neva, že nejste anonym???🤦🏼♀️
Já kojila syna do 5 let, i když od 4 do 5 to už bylo jen jednou denně, ráno při pomazlení, když přišel ke mně do postýlky. Nikdo o tom nevěděl, nikdo se mu nesmál, nevadilo mi to a on byl taky rád. Pak mi už jednou ráno sám řekl, že už se kojit nechce a bylo to. Proč by mělo být kojení 6 letého dítěte na psychologa???? Nechápu. V mnoha zemích na světě by se nad tím nikdo nepozastavoval. Jestli ho chceš kojit, tak ho koj dál, jestli ne, tak to nedělej. Hlady neumře.
Tvl... Tak to jsou ty matky co kojí a podporují kojení do 50 let dítěte 😂 v klidu najdeš tu matky které kojí do 10 let tak 6 let je ještě dobrý. Však to je to nejlepší pro dítě a nejlepší by bylo kdyby jsi ho měla 24 hodin na prsů. 😂.
Ale vtip povedený a teď ten o té karkurce. Ale jestli to je pravda, tak bys měla navštívit psychiatra, pochybuji, že je nějaká matka takto .... No nebudu psát, ale přirovnala bych tě k té Králové z hry o trůny, ta byla taky dobře švihlá, když kojila 11 letého syna.
A jestli ho nenakojila, tak je hlady dodnes🙈. Proč to zase ožilo???
Neni treba ukoncovat, dite v 6 letech je uz prakticky na hranici samoodstavu, odstavi se velmi brzy sam..mam zkusenost, duverujte - dite vi nejlepe (vsechny deti by se kojily takto dlouho, kdyby jim to matky dovolily..s tim vsak souvisi i dostup ost matky a neomezene kojeni kdykoliv a jakkoliv dlouho - jinak to samozrejme funguje jinak)
@anniesfibis Už je mu deset, tak snad už se odstavil...
@journals proč by nemohl? Moje kolegyně syna kojila taky do první třídy
@hojda z nějakého důvodu to admini vypíchli na hlavní stránce.
@journals já měla kamarádku co taky tak kojila dceru, ti jen že to reálné fakt být může...ikdyz pro nás fakt nepochopitelne
a co má na svačinu ve škole ?🤔😂
tak ja bych zacla odjinud. 6 lete dite neni primarne ziveno jen kojenim, tim bych zacla. Ze tyden neji, ze by cely tyden nestrcilo nic jineho do pusy krome prsa urcite ne, pac to by jsi ho musela kojit nonstop..Dite je dost stare na to aby pochopilo, ze uz mliko proste od mamy nebude, proste to musis nastavit ty, boli me prsa, uz nemam mliko, jsi uz skolak, takze od mamy uz mlicko nebude. Klidne bych dala mliko do hrnecku, dobre mas hlad tady mas mliko. (normalni, UM to je jedno, my nahradili kefirovym jahodovym-umely nechtela zadny). Vzekani k tomu patri, ale prevest rec jinak, pokd podivame se co mame tady zajimavyho, dobryho atd. V zaklade musis na sobe zapracovat ty, pac ty trpis tim, ze chudak diky, mu nedoprejes a jeste nema tatu... najdi si nejakou pomoc pro sebe, at to muzes v sobe vsechno zpracovat.. a pak budete v pohode vsichni..
Holky ta diskuze je 4 roky stará, tipuju, že paní už to vyřešila 😁

Mě ten dotaz taky připadá vymyšlený.. Ne kvůli tomu, že se kojí 6lete dítě, to bych i věřila, že je možné, ale jak je to napsané.. Dítě v tomto věku by se kojilo jen jako rituál, třeba večer, rozhodně by o tom nevypravelo ve škole a normálně by jedlo.. Sama jsem kojila do samoodstavu, coz u nás bylo 3,5r,znam děti kojene do 4- 4,5let,ale už to pro ně nebyl vyloženě zdroj potravy, jen jakási občasná příjemná zalezitost. Především dlouhokojici matky ví proč dlouho kojí a po 6letech to nebudou řešit jako problém, protože pokud by jim kojení vadilo, skončí dávno..