Máme s mámou jiný vkus. Jak jí to říct?
Nějak bych potřebovala poradit. Jestli se vám to líbí či nikoliv. Takový věci mi kupuje furt máma pro malou a já už hold nevim , jak jí říct, že máme asi každá jinej vkus.. Anebo to bude tím, že v dětství to nebylo máma uplně příkladova a ikdyby nevim co, furt mi bude něco vadit.

To je šílený 😂 a přitom se dají i z té vlny uplést tak krásné věci. Ale viděla jsem, že do toho maminy soukaly mimina i v dnešní době, pěkně knoflíček po knoflíčku a ještě pletené bačkůrky. 🤦Já bych to asi vyhodila z okna. Co máš z toho, mně matka nosí výstřelky módy tak o deset let starší - manšestráky do zvonu a šusťáky (to musí asi dát práci vyhrabat v sekáčích), do charity se to dá hodit vždycky. 🤷
Teda, moje děti měly každý upletené svetýrky od babiček a prababiček a dávali jsme to rádi. Pletenou čepičku jsem dávala v zimě pod ,,normální" čepici. Co jsem třeba nikdy moc nepoužila, byly dupačky, děti nesnáší oblékání, tak nosily overaly. Jako, že v obchodecj je plno krásného oblečení? Nedávno jsem byla v obchodním centru pro nějakou maličkost a koukala dětem na oblečení...všechno takové na omak nepříjemné, ne moc kvalitně ušité, jedno jako druhé. Pletený svetr nebo ponožky nosím taky.
@jjasmina Je to hruza. Moje mamka presne takove veci plete a taky me zasobovala. Nemela jsem srdce ji rict, ze malou do toho nikdy neoblecu..
Vlastne jo, parkrat jsem ji do toho navlekla a vyfotila, aby mela radost. 😁
@makovice88 No mám v plánu to udělat stejně 😅
@magdalenax co to je za otázku? Asi to bude řešit úplně stejně jako teď. Někdo na to holt je a někdo ne. Moje děti jsou taky vždy upravený a budou tak dlouho, dokud jim do toho budu kecat. A to bude dlouho.
Moje mamka je to samé, strká mi ještě dneska věci co upletla na mě 😁. Musím ale uznat, že něco se mi i líbí a oblekam a co ne prostě šoupnu do skříně. Ono to pletené dělá podle mě miminko miminkem. Já zase nemám ráda dneska ten trend, že novorozenec odchází z porodnice v riflich. To na miminka podle mě vůbec nepatří, ale každý podle svého 🙂
Mě tohle přijde v pohodě.Pletený svetříky jsem dětem dávala.I pletený ponožky,botičky.Co nedávám jsou čepice,ty nemám ráda.Zato hrozně nesnáším,když mi někdo přitáhne domů mikiny s kapucí,umělotiny,chlupatý overaly,různý zateplený extra teplý mikiny/trika/tepláky/overaly.Pro mě strašně nepraktický,protože děti vrstvím jako cibule a tyhle věci mi akorát zabírají místo ve skříni.
@bonavoxa Já zas overaly nesnáším.Než to zapnu,dítě se mi z toho stokrát vysvlíkne.Radši body a tepláčky.To je šup šup.No tady je opravdu vidět,jak každá maminka preferuje úplně něco jiného.
Mě se to sice taky nelíbi, ale pár takových světříků jsem na doma využila. Holky mi třeba i často zvracely takže to kolikrát bylo opravdu jen na chvilku. Nám třeba tchyně na kluka pořád posílala kanyrky. Nebo jako první boty nám vyfotila nějaké kozačky s třásněmi. Tak ji to partner jednou razně vysvětlil a už posílá jen peníze. Taky nechápu jestli je pro ně problém vlézt do všude přítomného PEPCA a koupit tak za pár korun tři trička. Tim nemůžou nic zkazit ☺
Ten overal nebo co to je, je vážně hrozny a ještě za takový peníze 🤦..dají se sehnat krásný věci i nošený to uznávám, ale tohle je přez čáru. Proti pleteným věcem nic nemám, líbí se mi ale dítěti bych to neoblékla😁
@janickaaa23 Já vím, navíc máma mi dnes psala , že mi brzy dorazí balíček, no už ted mám strach 😅 a ještě k tomu a dodala, že ji mám hned napsat jak se mi to líbí . K tomu ružovému mi zase řekla, že je to tak hezký a že se jí to líbí, že bych si to mohla vzít na cestu z porodnice 😅
@jjasmina myslí to dobře, stačí v tom dítě jednou blejsknout aby měla dušička klid a někomu to darovat.😁 Určitě to udělá radost těm, kterým se to stále na dětech líbí..kdyby jste sháněla overal na cestu z porodnkce mám nádherný pandí z F&F a pokud jste z daleka nechám ho za cenu pošty.🤣
@janickaaa23 Děkuji, ale já už tak nějak všechno mám 🙂
Já mám teda od mamky taky podobnou bílou soupravu.Ta vaše se mi taky docela libi,ale ty níže růžové upřímně ne.Řekla bych mamče,že je sice hodná,ale že máš jiný vkus a kdyby chtěla malé něco koupit,ať jde s tebou a ukážeš ji co by se ti pro malou líbilo🙂
@miselka2000 jooo tak to jsem jí říkala už x krát a stejně vždycky to koupí podle sebe.
@jjasmina tak to je pak prekérka....
Jeee a já mam modrou soupravu pletenou kdyby někdo chtěl 😁a krásný pletený fusak
Doputovala mi taška plná podobných modelů ještě po manželovi, většina zažloutlá, děravá, z příšerného umělého materiálu, letělo to všechno do popelnice. Ale třeba na garnstudio jsou zdarma super návody na krásné nositelné pletené věci, už jsem pletla šálu a tenkou čepičku pod kapuci. Když se vybere dobrý materiál a nějaký normální vzor, může to být hezký kousek. Tyto mi připadají už poněkud demodé.
Řekněte ji to. Ať zbytečně neplytva penězi a energií. Já to musela své mámě říct taky. Od tě doby je spokojenost na obou stranách. Nebo můžete jít nakupovat společně. 🙂
@jjasmina Tak ono to spis vypada, ze kupuje, co se nosilo prave driv. Normalne ji to rekni, co je na tom. Proc davat diteti old school, kdyz k tomu nemas vztah. Ja mam pletene oblecky schovane jeste po me - ale delala je s laskou moje babicka a proste to ma hodnotu - i dcerka si nektere kousky oblibila. A bily pleteny svetrik k modernim satickam vypada bajecne, opravdu.

A teď si vem, že mi tchýně dala plnou tašku oblecku po manželovi (ročník 1984). Nedokázala pochopit, že mám plno oblečení a tohle opravdu nepotrebuji. Abych měla klid tak jsem si tu tašku musela vzít. Samozřejmě jsem synovi nic z toho neoblekla. Pak jsem tašku vrátila zpátky 😀