Maminky "nestandardních" dětí. Poruchy komunikace
ahoj holky 🙂 ráda bych založila pokec mamin, které mají jakýmkoliv způsobem "nestandartní" děti 😉 at už jde o opožděný vývoj, fyzické postižení či psychické 😉 ty denní starosti a radosti jsou přece jenom trošku jiné, než mají ostatní maminky "klasických" dětí a je dobré vědět, že v tom člověk není sám 🙂
syn má pravděpodobně vývojovou dysfázii s poruchou receptivní složky řeči, tudíž se u něj řeč nevyvíjí přirozeně jako u běžných dětí, zatím velmi málo rozumí, co mu kdo říká..jen odhaduje, nemluví vůbec... 😉 více zde https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea... jinak je v podstatě jako běžné dvouleté dítě, co se týče projevů, sebeobsluhy atd. Ale stejně je to dost náročné...
takže maminky dětí s jakýmkoliv problémem šup sem 🙂
JA MAM SYNA TED UZ V PRVNI TRIDE - 7 LET, MA TEZKOU VYVOJOVOU DYSFAZII, DO 4 LET NEMLUVIL, PROBLEMY V CHOVANI A V POROZUMENI, JINAK NORMALNI. PROBLEM V RECI A V POROZUMENI JE PORAD
Jdu se zeptat. Jak to mají děti s VD s porozuměním? Synovi je 28 měsíců. Základním věcem rozumí, ale dneska jsem poslouchala, jak s ním mluví manžel a celkem mě to donutilo k zamyšlení. Dal synovi jiný pokyn než na který je syn zvyklý a syn se naprosto nechytal. Nakonec mu musel říct pokyn obvyklým způsobem.
No a další problém je v zapomínání. Když něco chvíli neopakujeme, tak to zapomene. Teď byl dlouho nemocný, tak jsem ho neposílala pro bundu a boty a když jsem to po něm chtěla dneska, tak nevěděl, která bije.
Může to s VD souviset?
@cacenka_d to máš pravdu ty termíny jsou opravdu hrozný. Táta mi říká : no kdyby jsi byla slavná tak tam pro tvoje dítě volný termín najdou 😀 . Řekl mi že si mám stěžovat že musím tak dlouho čekat. Tak jsem mu vysvětlovala že oni za to nemůžou když už tam maj objednaný lidi a ty sami taky čekají dlouho už. No ale on to nechápe a pořád mi říká že za něj to nebylo 😀 .
@strociatka
Dobrý en chcela by som sa spýtať ako sa to vyvíja s vaším dieťaťom. My mame pravdepodobne podobný problém. Ďakujem za info
Ahoj holky,po dnesnim sezeni u psycholozky mame diagnozu zmenenou na smisenou vyvojovou disfazii.Ve vsech slozkach,ktere se netykaji reci je v norme,zadna velka odchylka,coz jsem fakt rada.Prognoza dobra,do nastupu do skolky by to mel dohnat.Je sikovnej a snazi se.
Mame trenovat kresbu,ktera je spatna.Ja bohuzel neumim kreslit vubec(treba postava je v mem podani fakt katastrofa)Nemate nektera radu,jak zacit trenovat a postupovat? Predem moc dekuju za rady
@girafka
http://centrumucebnic.cz/cs/detail/2133-mezi-na...
Máme tohle a budu dokupovat další. Něco jsem objednala i ze stránek, co jsi doporučovalo, ale zatím to nedorazilo. Já právě syna přestala rozčilovat tím, že mu opravuju držení tužky a zatím se soustředím jen na to, aby ho to alespoň trochu bavilo.
JInak Tygr vcera kreslil doma, tak si rikam, co se deje :D jdu se podivat a na papire krychle, kvadry a jehlany :D
@aaa Tyhle knížky jsou super, doporučuju. Kluk taky moc nekreslil, ale tohle ho bavilo. Na ten správný úchop nám logopedka poradila super pomůcku:
http://www.centrumucebnic.cz/cs/detail/5405-nas...
Pokud by měl nědko zájem, tak mám na prodej knížku Rozvoj Grafomotoriky od Bednářové. Je to přiřučka, jak s dětmi pracovat. Nepíše se přímo do ní.
Ahoj holky jsem uz na prasky opravdu ☹( byla jsem s chlapeckem u 3 psychologu a vsichni mi vyvratili PAS ze spise VD ale z Apla mi rekli ze nejspis PAS .. Ja uz jsem opravdu na prasky . To chovani je opravdu divne ale je pritulny usmevavy ale neposlechne vubec nic nechce delat ☹ porad beha skace , neumi rici Ano spatne porozumeni ale vse opakuje co slysi. echolalie . ☹ ma nejakyritualy ale nesileny , vzteka se uplne pri vsem , ale vse co vidi. Hce delT sam a opakuje to , po setech opakuje cinnost , nestrani se uplne detem . Jsem opravdu na prasky . Jak se chovaji Vase deti s receptivni D ? Meli jste take strach z autismu a co VAm nejvice pomohlo ?
@girafka Snad bude, u nás je to jedna z mála věcí, která syna v rámci kreslení zaujala. A pak ještě takové ty omalovánky, co se vybarvují jen vodou a po uschnutí znovu vyblednou, takže se dají používat pořád dokola 🙂
My máme za sebou foniatrii, koncem měsíce jdeme k nové logopedce a na konzultaci do Tyršovky a pak už budu jen čekat a doufat, že ho brzo přijmou do stacionáře 🙂
@aaa syn strasne rad neco vyrabi,lepi,striha a pri tom i vybarvuje (vetsi plochy,obtiskava ruce,hrozne rad je obkresluje),ale aby sam neco nakreslil,to prave moc nechce.Hned zitra to vyzkousim😉
V pondeli prijde do skolky psycholozka-logopedka,aby ucitelkam poradila,jak s Matou zachazet a kominikovat..I kdyz musim rict,ze tenhle tyden ve skolce v pohode z cehoz mam fakt radost obrovskou 😉
Ahoj holky teď asi poněkud zvláštní dotaz pro ty co pobíráte příspěvek na péči.
Prosím
Mohu až budu na malého brát příspěvek na péči, chodit pracovat? Nemyslím na celý den, ale třeba na ranní směnu, nebo zkrácený úvazek. Jinak si to totiž nedokážu finančně představit jak by jsme vyšli . Co jsem koukala tak většinou maminky s dětmi s autismem v takovém měřítku jako to má můj malý, dostávají ten nejnižší příspěvek což je 3300 kč.
Doufám že mi někdo odpoví a budu zase o něco moudřejší 🙂
Předem děkuji 🙂
@zuzihonzi nam nejdriv diagnostikovali receptivni vyvojovou disfazii,kterou teda zmenili na smisenou..a nikoho zatim nenapadlo,ze by mohl mit PAS.Nema zadny ritualy,ocni kontakt je u cizich lidi slabsi,ale cim vic se snazi mluvit,tim se zlepsuje i v tomhle..Rad neco vyrabi,posloucha asi jako normalni dite..nekdy jo a nekdy dela,ze neslysi,aby nemusel poslechnout..A vzteka se taky,ale to se casem taky zlepsuje.Nema rad moc lidi kolem sebe,jak poradne nerozumi,je to pro nej tezky..To plati teda jen uvnitr v mistnosti,jakmile je venku,radi se vsema.
Zacali jsme fakt hodne trenovat. Ted uz vim,ze jsem mu pokladala spatny otazky..Furt jsem se ptala jen co to je,jakou to ma barvu..
Asi jsem ti moc nepomohla 😕Je zvlastni,ze jste navstivili tolik psychologu a neshodli se..Nekdo si Aplu chvali,nekdo ne..Kolik je tvemu synovi? Mymu budou na konci ledna 4 a kolikrat jsem byla fakt zoufala a mela o nej strach,protoze casto plakal az ted je videt obrovska zmena..Drzim palce

@sisstin to moc rada slyším pročitala jsem si vaše skoro všechny příspěvky uz několik dni a pořad jsem přemyslela jak na tom jste aktuálně a mam velkou radost,ze VAse velké odhodláni a hlavne dřina ma výsledky a gratuluji k holčičce .pokud jsem spavne pochopila.driv jste psala,ze druhé dite nepřipadá v úvahu a nakonec člověk mění i své názory.Mam syna skoro 4 roky a prave mu diagnostikovali expresní vývojovou dysfazii a ja jsem v 9.mesici těhotenství ,do toho mi v létě zemřela náhle maminka a jeste řešíme jestli je lepší ponechat syna ve stávající školce s asistentem nebo ho vozit denně skoro 35min vzdálené logopedicke školky.jake jsou vaše zkušenosti?