Možnosti hlídání dětí, když nemáte nikoho na pomoc
Ahojte, chtěla bych se zeptat a poradit, jak to děláte maminky, které nemáte hlídání pro děti? Jsou situace, kdy není možné abych dceru vzala s sebou, to samozřejmě plánujeme tak, ze je s ni manžel. Ale už nám parkrat nastala situace, kdy bych potřebovala hlídání na par hodin a manžel nemůže. Zůstane např. v nemocnici a abych mohla za nim nebo něco vyridit, kam s dcerou? Babičky máme daleko a nemají vztah k dceři, někoho na koho by byla zvykla taky nemáme (kamarádku,sousedky), vpodstatě je navyklá jen na mě a manžela. Existují třeba nějaké hlídací koutky nebo jesle,školky kde proste dceru mužů na par hodin dat a rychle vyřídit co potřebuji? Mockrat děkuji.
Docela tuto situaci chápu. Jsem v docela podobné situaci. Naštěstí jsme se vždycky s manželem nějak domluvili a když ne, chodí děti se mnou (krom zubaře a gynekologie, kde si nepřejí aby byly přítomné děti se dá víceméně všechno s nimi zvládnout, ano je to náročnější, ale není to nic co by se nedalo). Pokud ti test na cukrovku vychází zrovna do termínu, když bude manžel v nemocnici a nemáš ten test např. tento týden, asi bych se poohlédla po nějaké té hlídačce, dnes je dělají i zkušené mámy, babičky, ženy s certifikátem chůvy apod.. Můžeš se s ní sejít předem, seznámit ji i s prckem a tím pádem uvidíš jestli si sednou, nebo máš hledat někoho jiného. A když to vyjde, budeš mít třeba zálohu i do budoucna, když budeš potřebovat. 🙂 Pokud jste s prckem ještě v dětském koutku nikdy nebyli tak se klidně může stát, že se tam nebude líbit a ty budeš potřebovat na test a místo toho budeš řešit, že tam malé pláče. Navíc, nevím jak jinde, ale já na test na cukrovku chodila vždycky na lačno hned brzy z rána a tam si nejsem jistá, jestli takové dětské koutky už v tento čas mají otevřeno. To jen tak k zamyšlení.
Rozumím ti 😉 Pokud jde o nějaké rychlé zařizování (třeba nákup) brala a beru malého sebou. Pokud musím po úřadech, dr atd. tak si to plánuji tak, aby už byl doma v tu dobu muž - buď tedy vyrážím brzy ráno, nebo déle odpoledne. Teď už tedy chodí syn na 2 dny do soukromé školky, takže si vše vyřizuji v tyto dny. Nedávno mi vyšel náběr krve a utz v CARu, kam tedy rozhodně malého brát nemohu, na dny, kdy nechodí. Domluvila jsem se s ředitelkou a prohodila mu docházku, takže i tak mohl být ve školce. Ne vždy je prostě reálné a také žádoucí, aby dítě bylo všude s matkou.
U nás jsou ty zmíněné herny, kde dítko pohlídají. Ale v nižším věku bych to pořešila hlídačkou. Dala bych jí dítě třeba do kočárku na procházku, nebo na nějaké menší hřiště, ať ho měla neustále na očích 🙂
Taky nemáme hlídání a chlap věčně v práci. Syna prostě beru všude sebou. Nákupy, úřady, doktoři, občas je to o nervy,ale nedá se nic dělat. Většinou sebou beru nějaké dobroty,aby měl plnou pusu a když jde jó do tuhého, pustím mu pohádku v telefonu 🙄🙈😂
My jsme 6. rokem bez hlídání (2,5 a 5,5 roku), opravdu nám za celou dobu nehlidal nikdo. Proste jen ja a manžel, ale už toho máme dost, 6 roku jsme spolu nikde nebyli sami. Co se tyče různých věci- všude jdou děti s nama. Je to ale náročné
Děkuji za rady a typy, divala jsem po hlidacich chuvach což mi přijde jako nejlepší řešení kdy opravdu jdu na vyšetření nebo kontroly kde mi proste dítě se mnou nevezmou. Na nákupy samozřejmě malou beru sebou, dam do košíku a jedeme. Vzhledem k mě zdravotní a léčebně stránce to hlídání plánují pravé kvůli doktorum a nemocnicím,vyšetření kde ji mít opravdu nemůžu za normálních okolnosti ne ještě teď v teto době kde se řeší kovid, zákazy a příkazy,rousky a nerousky… Moc děkuji 🙏
Hraci umatlane koutky me uz od pohledu desi (a ty unudene brigadnice zrovna tak, pokud vubec tam nekdo hlida). Ale... Moje segra nema deti, ale bez problemu kratkodobe pohlida (hlidala i syna, kdyz jsem rodila, byl mu 1,5). Bud chuvu, hlidaci babicku (taky se da sehnat) nebo kamosku.
Kdyz jsem otehotnela bylo malemu 10 mesicu a vsechna vysetreni absolvoval se mnou (na ogtt testu nam aspon kratil nudu, je to ale komediant uz od mimca). Zvladl vzdycky i MHD a skoro hodinu cestu busem. Lidi to pochopi, prcek si uzije dobrodruzstvi a jeste je s mamou.
Hlidani nemame ani ted (6 let a 4 roky).

Na test cukrovky bych dceru klidne vzala sebou, k tomu hracky, knizky... Dcera se mnou byla i na "operaci" sedela v kocarku a divala se na lokalni odstranovani znamenka, pak treba na ultrazvuku atd.