icon

Může hrozit vězení po ukradení peněženky bez dřívějšího trestu?

strakaroman18
27. srp 2026

Muze hrozit vezeni kdyz nekdo vezme penezenku a nebyl trestan?

Strana
z2
petaov
5. zář 2026
@strakaroman18

Kdybych našel penezenku tak si ji asi nechám protoze by se jednalo o najití

@strakaroman18 Ty asi vůbec neznáš zákony.
Pokud si nálezce peněženku ponechá, dopouští se přestupku proti majetku, konkrétně úmyslného přisvojení si cizí věc nálezem. O přisvojení věci jde i tehdy, kdy nálezce sice nepoužije žádné finance z peněženky, ale třeba jen odmítá peněženku vydat majiteli. Za tento přestupek lze uložit pokutu až 50 tisíc korun. To je ještě lepší varianta. Pokud hodnota peněženky a obsahu přesáhne deset tisíc korun, nejde už o přestupek, ale dokonce o trestný čin, za který hrozí trest až rok odnětí svobody. Ztracenou věc byste neměli mít déle než tři dny.

strakaroman18
autor
5. zář 2026
@petaov

@strakaroman18 Ty asi vůbec neznáš zákony.
Pokud si nálezce peněženku ponechá, dopouští se přestupku proti majetku, konkrétně úmyslného přisvojení si cizí věc nálezem. O přisvojení věci jde i tehdy, kdy nálezce sice nepoužije žádné finance z peněženky, ale třeba jen odmítá peněženku vydat majiteli. Za tento přestupek lze uložit pokutu až 50 tisíc korun. To je ještě lepší varianta. Pokud hodnota peněženky a obsahu přesáhne deset tisíc korun, nejde už o přestupek, ale dokonce o trestný čin, za který hrozí trest až rok odnětí svobody. Ztracenou věc byste neměli mít déle než tři dny.

@petaov aha tak to je skoda jestli to takhle je sakra

strakaroman18
autor
5. zář 2026

Přitom kdyz neco nekdo najde tak by si to mel nechat protoze to nasel a mela by to byt jeho dobra vůle

strakaroman18
autor
6. zář 2026

Prej i 2 roky za to hrozi

strakaroman18
autor
6. zář 2026
@duvera

@strakaroman18 jo, a kdyby Tobe vzal kazdy jen stovku tak bys dopadl jak a jak by se Ti to libilo?

@duvera taky by se mi to nelíbilo

strakaroman18
autor
6. zář 2026
@anonym_bf270e

@strakaroman18 jestli to nebude kleptomanie

@anonym_bf270e mozna driv jo

strakaroman18
autor
6. zář 2026

Kradl jsem a byl jsem chycen a záleží na na majitely uz

strakaroman18