icon

Můžu navštívit mamku?

lidax
28. únor 2021

Děvčata, prosím, jak jsou teď ta nová opatření. Moje mamka bydlí v jiném okrese, 60km, táta zemřel před půl rokem. Mamka je soběstačná, ale nedovedu si představit, že ji tři týdny neuvidíme? Auto nemám, jezdím vlakem. Co myslíte, můžu to risknout?

Strana
z5
jjasmina
28. únor 2021

@ilonne tak to je přesný a už vidim neockujici matky, jak nechají naockovat covid, když neockuji nic

nita1984
28. únor 2021

@sanny553 necháš si zakázat návštěvu u umírajícího?

sanny553
28. únor 2021

@nita1984 napsala jsem aspoň jednou, protože to nikdy nikdo nevydržel ani jednou a je to díky tomu horší 😉

sanny553
28. únor 2021

@nita1984 myslím, že to je něco jiného, než jako frajeři na truc jezdit k přátelům a příbuzným

nita1984
28. únor 2021

@sanny553 když myslíš 🤷 každý má právo na svůj názor. A ne, neodpustim si návštěvu dědečka, kterého už nemusím nikdy vidět, protože jeho šance jsou cca 10%. Pojedu tam, i když je to 150km daleko.

zelenaesmolda
28. únor 2021

@lidax
proc si ji nevezmes k sobe na ty tri tydny?

krtcice
28. únor 2021

@sanny553 na tohle fakt kašlu, nálup a léky je péče a pustit mě musí. Ty si na tý prdeli klidně seď ale mě to necpi. Já budu dělat, co uznám za vhodné, stejně jako každý.

sanny553
28. únor 2021

@krtcice když tohle řekne každej blbeček, tak jsme zase na začátku 😂 nojo. Lidská blbost nemá hranic. Ono je totiž strašnej problém chvíli na tý prdeli sedět a dodržet jednou opatření.. jen díky takovým jsme tam, kde jsme. S tímto končím. 😂😂😂

krtcice
28. únor 2021

@sanny553 ano je a taky končím. Rozhodně mi nemáš co kecat do rodiny a života 😂😂😂

monika3456
28. únor 2021

@lidax klidně bych jela, já se s maninkou uvidím taky, alespoň 2x týdně

sanny553
28. únor 2021

@krtcice nevím, kdy jsme si začaly tykat. Krávy jsme spolu nepásly pokud vímx

makovice88
28. únor 2021

@sanny553 Pry jednou 😂😂 My sedeli na zadku skoro pul roku a co z toho? Nerikam, ze narizeni porusuji, i s tim psem chodim vecer kolem baraku. Ale nevidet se s rodinou po tom vsem, to opravdu ne.

zelenaesmolda
28. únor 2021

@krtcice
ona ne,vlada ano kdyz je nouzovy stav 🙂

krtcice
28. únor 2021

@sanny553 prečti si pravidla MK. Všichni si tykáme. A jen pro tvé info, příští víkend přijede moje mamka a ségra, každá jiný kraj, ale bydliště tady a potvrzeni z práce též mají takže je pustěj. A teď se vztekni.

krtcice
28. únor 2021

@zelenaesmolda i vláda dala vyjímky u návštěv rodiny 😉

sanny553
28. únor 2021

@krtcice bohužel pro tvou informaci nedala.

krtcice
28. únor 2021

@sanny553 dala, zajištění péče a tak. A když půjdu k otci na stejném sídlišti, tak fakt mysliš, že u každýho vchodu bude hlídač? Ok, povíme si za 3 týdny, jak to bylo.

sanny553
28. únor 2021

@krtcice milá zlatá, napřed si zjistit opatření jaká fungují, ale to je očividně problém.

krtcice
28. únor 2021

@sanny553 no a? Ty si zas zjisti vyjímky.

krtcice
28. únor 2021

@sanny553 nesu jidlo, to je nezbytná potřeba. A dál se nepotřebuji dohadovat. Mě nepřekecáš. Hezký den.

krtcice
28. únor 2021

@krtcice to samé příbuzní z vesnice jedou do našeho města na nákup, což mohou. A kdo jim pak dokáže že jeli i k nám domů? Pojede za jejich autem hlidka? 😂😂

malanoha
28. únor 2021

Až zavřou Skodovku, kde jsou stovky nakazenych a babisovy fabriky, tak se budu s nekym bavit o tom, jestli videt vlastni rodice nebo ne.. Moje babicka, 87 roku, umre na driv na neco jineho nebo na deprese z osamění. Zakladatelko jed, ale mela bys mit s sebou na papiru cestne prohlaseni, ze jedes pecovat o osameleho rodice.

krtcice
28. únor 2021

@malanoha holka, kdyby jen Škodovka... Vím alespoň o 3 firmách, kde je zákaz jít na testy a pokud vyloženě, s prominutím, nechcípeš, tak i s kovidem a horečce jdeš makat. Plus pokud už na ten test jdeš ptž je ti fakt zle, tak ti zpětně vypíší dovolenou a nesmíš hlásit žes byla v práci.

malanoha
28. únor 2021

@sanny553 Chvili? Do ktereho roku ta,chvile' bude jeste trvat? Nebo si vazne jeste nekdo mysli, ze to budou tri tydny? Haha, vtip dne. Za tri tydny vymysli neco dalsiho, proc nas jeste drzet v kleci. Aby treba nekoho nenapadlo chodit na Velikonoce po pomlazce, jako loni.. Rok zivota v prdeli, vic ani omylem.

felixfelicis
28. únor 2021

Nebavime se tu ale o umírající ani o babicce, která neovládá telefon, ne? Kdybyste odjely na dva tydny pryc na dovolenou, tak budete mít taky obavy o psychické zdraví rodiny?
Bohužel si taky myslím, ze 3 tydny to nebudou, to teprve zacnou kulminovat hospitalizace a úmrtí těch aktuálně nakažených a jak to teď vidím tady, tak ani lockdown nebude mít žádný efekt a pojedeme vesele dal.

sanny553
28. únor 2021

@krtcice to, že si výjimku, uděláš jen jako vymluvu 😂😂😂

treasurka
28. únor 2021

@lidax Jste dva dospělí lidé, pokud se jinak izolujete, necítíte se nemocné a cítíte, že je to potřeba, tak jeď. Rodina je nejdůležitější. Konec konců můžete se zajít i preventivně otestovat.Co se týče kontroly, tak si připrav čestné prohlášení, kontakt na mamku, kdyžtak jim jí dáš k telefonu a ona jim vysvětlí, že potřebuje tvojí pomoc.

malanoha
28. únor 2021

@krtcice moje kamarádka taky pracuje ve vetsi firme, kde je jeden nakazeny za druhym a testování je sproste slovo..

ilonne
28. únor 2021

@nita1984 na jednu stranu máš pravdu, na druhou stranu tato paní určitě na žádné sociální sítě nechodí.

krtcice
28. únor 2021

@sanny553 a co ti je po tom?

Strana
z5