icon

Náboženství. Je tu prosím někdo věřící?

keksik002
30. bře 2021

Je tu prosím někdo věřící?
Dnes mě zaskočila kamarádka, je silně věřící.. bavily jsme se o této situaci, kdy je vše zavřené a tak.. a její názor byl, že nás Bůh trestá za naše hříchy.. já to beru, to že nejsem věřící, neznamená že se budu těmto lidem vysmívat nebo je přesvědčovat o opaku.. Ale moc by mě zajímalo, jak se na to dívají i ostatní..
Prosím bez hádek a výsměchu..

Strana
z2
veroniqess
30. bře 2021

Diskuzi jsem nepročítala, ale jsem věřící a názor kamarádky nesdílím 🙂.

klokanka31
30. bře 2021

@keksik002 Svým způsobem věřím že existuje něco víc než jsme my, ale otázkou je, zda je to přímo Bůh, nebo např.andělé... Mám spoustu příhod kdy se někdy někdo rouhal (i přímo já) a tvrdě na to dojel. A i když jsem vychovaná jako ateista, tak ráda chodím do kostela, a vlastně chci věřit.

klokanka31
30. bře 2021

A k té koroně, myslím že je to nejen něčí "trest" abychom si začali více všeho vážit, ale podle mě v tom má zásluhu i příroda. Díky koroně se vše zpomalilo, a jak najednou v létě nebyla krutá sucha ale i zapršelo, v zimě byl sníh... Vše tak jak má být...

dixi86
30. bře 2021

Ono i když jeden je věřící, druhý věřící to bude mít jinak. Na někom je to poznat už z dálky, někde to nepoznáte ani z domova. Někdo tím žije a nevidí, neslyší, někdo si udělá úsudek sám.

emillyhk
31. bře 2021

Nevěřím, že nás pandemií bůh trestá. Věřící jsem, ale nechodím do kostela, apod. Vyrůstala jsem obklopená vírou, že bůh je milující, ale přísný rodič, který nám nenaloží víc než zvládneme unést. Takže asi tak...

keksik002
autor
31. bře 2021

@odula tak to je snad kazdeho vec ne v co veri a jak se s danou situaci vyporadava. Rozhodne ji nic podobneho rikat nehodlam. Je to jeji vira

lennus
31. bře 2021

@keksik002 Jsem věřící a když jsme přišli ve 23. týdnu o miminko, byl za mnou, na moje přání, nemocniční kaplan. Říkal mi, že Bůh nás netrestá, ale miluje. Někdo tvrdí, že války jsou trest boží, ale mně přijde jasné, že za tohle si můžou lidi sami.

cilkat
31. bře 2021

Jsem katolik a opravdu nesnáším tvrzení "Bůh nás trestá"... prostě se to neshoduje s mou vírou v milujícího Otce.
Věřím, že jsme na světě proto, abychom se učili. K učení potřebujeme podněty. A občas se vyskytnou lekce, které furt nejsme a nejsme schopni pochopit, takže ty podněty jsou čím dál tím ostřejší. A když to furt nechápeme, holt dorazí podnět, který chápeme jako katastrofu. Není to trest - je to lekce k učení.

elvira
31. bře 2021

@keksik002 - věřím, že co vyslu, to se mi vrátí... Nepotřebuju to pojmenovávat, nepotřebuju k tomu stavět domy ani to vzivat. Jednu dobu jsem četla paměti lidí, co prošli koncentrakem a dost často se objevovala myšlenka, že kdyby Bůh byl, nedopustil by to. Kamarádka je věřící hodně a vždycky mi to " vysvětlí" , že je to zkouška atd. Neberu jí to, ale mám to nastavené jinak.

sarkoc
31. bře 2021

Doporučuji film Chatrč...zejména pro ty co si myslí, že by Bůh mohl někoho trestat...je tam vše moc pěkně vysvětleno, ale zároveň zasazeno do úžasného příběhu a ještě navíc s moc sympatickým hercem :D Jinak já se nehlásím k žádné církvi nebo náboženské skupině, ale určitě v něco víc věřím a at si tomu říká každý jak chce...myslím si, že lidstvo nějakou takovou ťafku potřebovalo, jen to asi nebylo úplně správně uchopeno od těch nahoře

prostenika85
31. bře 2021

Nic lidstvo nerozděluje tak, jako víra a politika 🙂 Nijak mne nepobuřuje kamarádčin názor, ani se s ním neztotožňuji. Vadí mi jedině to, pokud je dotyčný přesvědčen, že ten jeho názor je jediný správný a přesvědčit mne o tom za každou cenu. Někdo holt věří v boží trest, někdo v práškovací letadla s covidem. Já se snažím přijmout fakt, že tady pandemie je a doufám v dobu, kdy děti budou moct chodit do školy bez testů a roušek jako kdysi my a být prostě dětmi.

odula
31. bře 2021

@keksik002 ano, přesně to jsem psala - že každý ať si to interpretuje jak chce do svojí situace. podle svojí víry. Jestli je to podle její víry "Boží trest" pro ní, ok. Je to sice drsný, ale jak to vidí, tak to vidí.ale dost těžko může říct, že je to Boží trest obecně, že jo. Teda může, ale je to prostě pitomost, protože i jako věřící poznává Boha a jeho vůli velmi částečně. nemluvě o tom, jaký tím dává signál o Bohu lidem, kteří třeba konkrétně o křesťanství moc neví (a neví nic o milujícím a odpouštějícím Otci). A proto jako věřící zase říkám já, že je potřeba bejt extra, ale extra opatrnej, než začnu o něčem prohlašovat, že je obecně "Boží vůle" nebo "Boží trest". to může platit , možná, pro můj život, ale to je asi tak celkem všechno.

odula
31. bře 2021

@cilkat hele, ja uz si ani nemyslim, ze je to lekce. Kdo to chce vzit jako lekci to vezme, kdo ne, tak ne. pro nekoho neni lekce rakovina, pro nekoho je lekce uzasnej vychod slunce. Moje momentalni mentalni nastaveni se vzpira pojemnovavani cehokoliv, jedina moje snaha je prozit den pokud mozno tak, abych mohla v klidu usnout (a ani to se nekdy nepodari)... tim absolutne nerozporuju tvuj nazor, (protoze pochopitelne je stejne validni a mozna jeste validnejsi nez muj agnostickej nihil ) , mozna to je lekce, mozna ne a mozna za to vsechno můze ve verka... :D hlavne at to vsichni prezijem a jsme u toho lidi.
a to byla myslenka dne... taaaa tadaaaa daaaadaaaa da da daaaaa

cilkat
31. bře 2021

@odula hm... Využít to k naučení hry na trubku zní jako dobrý filozofický přístup 😉

odula
31. bře 2021

@cilkat jestli jsi to naaahodou nepoznala, tak to byla znelka pevnosti Boyard... 🙄 (😀)

cilkat
31. bře 2021

@odula tak tu jsem neviděla hooodne dlouho. Takže... Myslím, že sousedé mě budou mít raději, když se budu věnovat sledování Pevnosti, než hře na trubku, že? :D.

odula
31. bře 2021

@cilkat hele ja nevim, jestli jses talent... trubka je pekne tezka, btw. ale nehraje prave trubka v ty znelce? pak by to mohlo bejt 2in1 😉

odula
31. bře 2021

@cilkat

https://www.youtube.com/watch?v=nKnhj1pXBaE

😉
taaaa tadaaaa daaaadaaaa da da daaaaa
doufam, ze uz to tam slysis ...

cilkat
31. bře 2021

@odula naprosto 🙂

odula
31. bře 2021