Nemám žádné kamarádky. Jak si hledáte kamarády?

makovice88
15. únor 2021

Ahoj, tisickrat omilane tema, ale dnes na me padla nejaka deprese ☹️
Mam partu kamaradek..no kamaradek. Asi spis znamych. Pred casem jsme byly jedna parta, ale ja si pak vsimla, ze nejak mezi ne nezapadam. Podnikaly vse spolu a nebo po dvojicich, mne nikdy neprizvaly. Na narozeniny a tak mi popreji, jinak ale nic. Jinak krome manzela a ditete nikoho nemam a je mi silene smutno. Jeden cas jsem to mela i tak, ze jsem si rekla, ze na to pecu a budu mit proste jen svou rodinu, ale kdyz pak venku vidim nejake kamaradky s kocarky, tak me zase prepadne smutek. Podotykam ze tato parta je smisena - tj. s detmi i bez, takze to neni tim, ze by bezdetne nechtely byt s temi, co deti maji.
Prijdu si, ze jsem asi nejaka divna, mozna nejsem lidem sympaticka. Mam takovy tvrdy vyraz ve tvari, vecne vypadam, ze jsem nas***, pritom ale nejsem 😁
Jak si hledate kamaradky po tricitce? Jde to vubec?

koordinatorka_odboje
15. únor 2021

po té 30 se kamarádi většinou hledají přes zájmy. Přidáš se k nějaké zájmové skupině, chodíš tam, uspořádáte nějakou akci, pokecáte.
Jinak tady platí reciprocita - jsi na lidi milá, zajímáš se o ně, jsi k nim laskavá a citlivá, a oni by ti to měli oplácet. Jestli neoplácejí, jsou to paraziti, ne kamarádi.

ondul
15. únor 2021

@koordinatorka_odboje Souhlas. Poprejes jim k narozeninam tay? Pozves je nekam ty? Zajimas se o ne? Nemuzes v kamaradstvi cekat, ze se o tebe budou jen tak zajimat, kdyz ty ne.

95newmommy2020
15. únor 2021

Já si našla hrozne moc kamosek díky skupinám s narozením dítěte. Takže jsme všechny měly stejně staré dítě a tak to bylo super. Dělaly se srazy, byla jsem i na nosicim srazu. Byla jsem všude kde se dalo potkat s lidma. Z toho mi zbyly 4 aktivní kamosky, se kteryma se buď hromadne potkáváme a nebo jednotlive. Píšeme si každý den v hromadným chatu. A takhle to udržujeme, názorové jsme na tom naštěstí stejně co se tyče kovidu. Takže jsme teď 5 holek Cl se toho nebojej a scházejí se. Což bylo jednodušší než hromadná skupina, kdy každý měl jony názor na tohle. Takže já bych ti doporučila nějaký skupinky, případně napsat tady jestli nechce někdo ven ?

makovice88
autor
15. únor 2021

@ondul Asi to tak vyznelo, ze se o ne nezajimam, ale neni to pravda. Ja byla vzdy ten iniciator, psala jin, jak se maji, prala k svatkum i narozeninam. Kdyz jsem se snazila o nejakou konverzaci, odpovedi byly strohe a nakonec to utichlo. Prijdu si jak prašivka prašivá 😂 Takze po case uz jsem to taky nejak vzdala, porad se nekomu vnucovat me taky nebavi. Rada bych nasla nekoho, kdo mi bude oplacet stejnou minci 😉

makovice88
autor
15. únor 2021

@koordinatorka_odboje Tak to mam u sebe spis ty parazity 😞

zelenaesmolda
15. únor 2021

@makovice88
Tak zapadnes jinam,nemuzes zapadnout vsude,to nejde.

amazonkajanik
15. únor 2021

@makovice88 nemám a jsme na vesnici. Když se s někým potkám na hřišti,tak pokecáme,se sousedkou před domem taky,ještě když byla otevřená obecní hospůdka,tak se hodila řeč s chlapama,nebo hospodskou a jinak jsem lítala s kočárkem po lese a na procházce strávila klidně 5h v kuse (když bylo teplo,šlo to,páč jsem mohla prebalit venku) a pak,mě je nejlepším partakem můj chlap a co nemohu řešit s ním,od toho mám mamku a konika 😁a "kamarádky" mě nijak nechybí, budu řešit spíš kamarády pro syna,aby si zvykal na dětskou společnost,než půjde do školky

terinka86
15. únor 2021

@makovice88 Jak máš staré dítě? Já se nejvíc seznámila ve školce a pak na kroužcích. Já se moc seznamovat neumím, ale u syna se sešly takové družné maminky 😎 S jednou kamarádkou jsme se daly do řeči, protože její dcera vyrazila našemu synovi zub, s druhou jsme se potkávaly na kroužku, pak jsme došly k tomu, že se vlastně známe i ze školky, a bylo. A to už jsem si myslela, že si kamarádku nikdy nenajdu (přestěhovala jsem se do jiného města, než kde jsem vyrostla a studovala, takže má tehdejší přátelství se prostě rozplynula). Třetí jsem potkala v práci, nastoupily jsme spolu.

makovice88
autor
15. únor 2021

@terinka86 Mam skoro dvouletacku. Dost jsem prave spolehala, ze budeme chodit do ruznych hernicek, na cviceni pro prtata a tak. Ale clovek mini, covid meni. Takze bych prave rada nekoho nejen pro sebe, ale i pro malou.
Takze do skolky nejdriv pristi rok..

terinka86
15. únor 2021

@makovice88 Jasně, chápu. Bohužel je to teď celé mnohem komplikovanější, no. Tak snad se situace brzy zlepší a zase to nějak půjde.

kristousenecek
15. únor 2021

@makovice88 škoda ,že si tak daleko

lennus
15. únor 2021

@makovice88 Mám pár opravdu dobrých kamarádek a spoustu známých, ale když jsem nastupovala na první mateřskou, byly moje kamarádky ještě bezdětné. Dala jsem si inzerát na místní FB skupinu, že hledám parťačku na bruslení a poznala dvě fajn holky touto cestou, doteď jsme v kontaktu, už i jako rodiny, bude to už sedm let a jsou mi obě moc blízké. Co touhle cestou? Žijeme v online době, tak bych se toho chytla, případně přes koníčky, zájmy své i dětí?

lennus
15. únor 2021

@makovice88 Ještě mě napadá, že je fajn snažit se být iniciativní aktivní, oslovit i bývalé spolužáky, kolegy, lidi z rodné vsi. Ráda udržuju kontakty a ráda seznamuju lidi. Odkud jsi?

kridav
16. únor 2021

Mně třeba pomohlo, přestat lpět na těchto lidech, kteří se pořádně neumí ozvat, i když před tím byly kámošky a znali jsme se víc jak 10 let. Stačilo abych se odstěhovala, sice ne moc daleko, ale už pak neměly moc čas. No a když jsem na tom přestala lpět a fňukat, že jsem na mateřský sama, tak mi do života přišly nové 2 kámošky. A hlavně časem jsem zjistila, že stejně nejvíc je pro mě rodina. Teď jsem už v práci, tak tam mám fajn kolegyně, tak když potřebuju něco probrat, tak mám je.

lennus
16. únor 2021

@kridav Naprosto souhlasím a uvědomila jsem si, že čím víc člověk tlačí na pilu, tím hůř a když pak některé věci pustím, tak mě i překvapí, že se někteří ozvou a třeba neměli jen dobré období. Taky jsem se odnaučila vyčítat stylem mě mrzí, že se neozveš atd., prostě to nechám na ostatních, nechám je dýchat, stejně bych nechtěla, aby se mi někdo ozýval jen z nějaké lítosti.

Ano, rodina je nejvíc, našla jsem si kamarádky na první mateřské a říkala jsem si, že teď na druhé si budu muset najít nové, podařilo se, aniž bych plánovala, ale vlastně mi ten čas více utíká, je méně času na vztahy, ale i tak se je snažím udržovat a ozývat se i sama, protože mít dobré přátele je důležité, vídáme se teď už více jako rodiny, jezdíme na výlety do přírody a je to fajn.

tinaprofi
16. únor 2021

Myslím, že v nasem věku už mivame buď přátelství uzavřena z dospívání, ze škol a čím jsme starší, tím více máme spíš známých, se kterýma vedem povrchní konverzace typu počasí a co bude k obědu. A když ne, často mají lidi jen svou rodinu. Pokud toužíš po přátelství můžeš počkat až děcka povyrostou a kamarády poznáš nejlepe u toho, co tě baví a naplňuje, u koníčku..