Nedostala jsem vycházky, můžu jít s malou i tak ven?
Ahoj holky mám problém jsem na úřadě prace a dnes jsem byla u lékaře ze mi nebylo dobře včera a tak jsem nesla.Mela jsem od neděle průjem,zdrejmne z nervu,ale už je to ted lepší.Bohužel vycházky jsem nedostala a mela bych mít az do 28.3.nemocenskou.Mám doma malou tři letou holčičku a ta určité bude chtít chodit ven,bohužel s ni nikdo jiný nemůže.Myslíte ze i když jsem nedostala vycházky,tak bych s ni na hodinku mohla jít třeba už zítra ven?A když už mi pak bude dobře mohla bych jít k lékaře třeba už toho 26.3. at mi zruší nemocenskou.
Děvčata, hovorim z praxe.. U nás to takhle chodí. Prostě vycházky ne.. Člověk, který má vycházky je schopen dojít i na schůzku na UP. Z toho se vychází..
@drakenn No, to rozhodně je, takže bych mu to jako omluvenku neuznala (i když třeba chodit na nějaký celodenní rekvalifikační kurz už schopen být nemusí), to souhlasím, ale to nic nemění na tom, že lékaři z pozice UP nezakážeš je tam napsat, to si musí dohodnout ten dotyčný, že je nechce/nepotřebuje.

@jolysek lékaři platí příslušná zdravotní pojišťovna a platí mu za tu prohlídku dotyčného... a nepsala jsem nic o nesprávném vyplnění, ze zákona může lékař stanovovat vycházky a tedy mu UP nemůže nařizovat, že je stanovit nesmí, to nemá se správným či nesprávným vyplněním tiskopisu nic společného. A když už jsme tedy u toho, tak pokud tiskopis vyplní blbě, tak s tím zásadní problém bude mít ten člověk registrovaný na UP, doktor to tak maximálně bude muset opravit.