icon

Nejblbější hlášky matek. Jaké máte? Které jste nesnášely?

odula
3. říj 2020

Zdravím všechny. Zkusím jedno téma na odlehčení. Doufám ;) Dneska jsem ze sebe málem dostala infarkt, když jsem zahlasila "kolikrát vám to musím opakovat? Už jsem z toho unavená" :D protože to je přesně hláška kterou užívala moje drahá máti a která mi, když jsem byla malá, příšerně lezla krkem. A je jich samozřejmě víc, že jo. "Když to neuděláš hned, neuděláš to nikdy". Klasika. Nebo "já bych nejradši tu televizi vyhodila z okna". :D Máte taky hlášky který jste nesnášely a u kterých jste se "přistihly"?

Strana
z3
zizkmi
3. říj 2020

@heligona to nahoru nepoleti... si musim zapamatovat. Neustale slycham : drz ho, at nespadne, davej na nej pozor kam leze. A ja jedna nezodpovedna matka ho v tom lezeni jeste podporuju 😁🤷‍♀️

mamio
3. říj 2020

@odula asi máme švédskej model doma 😃ale jinak to nejde...

odula
autor
3. říj 2020

@mamio 😄😄

jannym
3. říj 2020

tata pouziva pro pokyn o kterem se nediskutuje a pritom o nem nekdo remca: milacku to je demokracie v praxi, zvykej si...

nazka
3. říj 2020

@odula politici 😁😁😁

aronek
3. říj 2020

Moje čtyřletá oblíkala dvouleté tepláky. Vypadalo to jako hromadná bitka. A potom ke mně pronesla. Můžeš jí laskavě ty nohy korigovat, nebo počkáš až jí u toho zamorduju.
Jsem se úplně slyšela. Ještě mám oblíbenou na kluky, když něco nechtějí dělat. Dobře, tak to nedělej, ale jdi se učit. Blbej a línej najednou fakt nebudeš. Vyber si jedno.

heligona
3. říj 2020

@zizkmi máme v rodině případ, kdy všichni pořád duli - nelez tam, spadnes, nebehej, spadnes. Dítě si to nakonec vzalo za svý, tak teď v 6 letech pro změnu poslouchá - ty nic neumíš, všeho se bojíš 😩
Ještě mě napadl u nás častý dotaz - jsme u hluchých nebo u blbých ? 🙄 😂😂

odula
autor
3. říj 2020

@aronek hej, tak tohle "Dobře, tak to nedělej, ale jdi se učit. Blbej a línej najednou fakt nebudeš. Vyber si jedno." si taky píšu 😀😀

odula
autor
3. říj 2020

@nazka ještě jsem viděla verzi updatovanou o rodiče "zenoví mistři": "okamžitě se uklidni" 🤦😁

listopadka1
3. říj 2020

ježiši, já toho říkám... po mámě nejvíc "tak aspoň zabuč" - když neodpovídaj na desetkrát opakovanou otázku, "já ti do hlavy nevidim" - stejná situace
už toho mám dost, já se z vás zblázním říkám taky furt, starší už to po mě opakuje - "Amélko, neber mi ty hračky, už toho mám dost! já se z tebe asi zblázním." 😀
počítám do tří, vydírám - dokud to neuklidíte, nebude večeře atd.
"no tak to nedělej, mě to je jedno" to taky říkám často, když kibicujou, že něco nechtěj

95newmommy2020
3. říj 2020

Já jsem je teda nepouzila a doufám ze nikdy nepouziju, jsou fakt otřesné. 🤣
1) Co by za to daly děti v Africe
2) Tu bundu koupíme větší ať ti alespoň 5 let vydrží
3) To je tskové moderní. (Něco prisernyho)
4) Pán bůh ti to vrátí na dětech. (Nejsme věřící :D)
5) Co by tomu řekli lidi ?
6) Podivej se na (někoho) jak je hodna, sikovna, chytrá a další variace a ty ne.
7) Vždy šlo o nějaký turisticky pohorky nebo styl do hor. “To si vem na besídku, to je sportovně elegantní”

karolinasvetla111
3. říj 2020

Moje poslední dobou oblíbená : já se tě neptam, já ti to oznamuji 😁 a proč? Protože jsem to řekla 😁

berenika39
3. říj 2020

Já někdy zahlásím a upřímně si to o puberťákovi myslím: seš normální???????? A to si myslím, že je, jen jeho konání teď někdy odporuje zdravému rozumu. Asi bych to neměla říkat, ok, ale udrž se, že jo......pořád něco zapomíná, ztrácí, fšechno má na salámu, stále s úsměvem a dobrou náladou se řítí do 13.roku.......

berenika39
3. říj 2020

@odula jinak pecka téma, bavím se čtením🙂

odula
autor
3. říj 2020

@berenika39 já taky . A taky si dělám poznámky. Některý jsou fakt výborný 😀

fififjonka
3. říj 2020

Já vyhrožuju: “když si to neuklidíš, tak to vyhodím/vyluxuju/dám jiným dětem” 🙈 to jsem fakt nesnášela v dětství.. a taky: “jsi hluchá???!!!”

nazka
3. říj 2020

Moje sestra často 4lete někteří rikala: "chovas se jako dítě!".. Tak jsem ji vždycky říkala a schválně, aby to slyšela ta malá :"vždyť to dítě je".. Hrozně mě to rozcilovalo

heligona
3. říj 2020

Můj muž strašně rád používal - nestarej se, to je dospělácká věc. Až jednou si holky něco špitaly vzadu v autě a on hned, co vymýšlí. A pětiletá mu řekla - nestarej se, to je dětská věc 😂😂😂 Od té doby to neřek 🤣

loylii
3. říj 2020

@odula mám dvojcata, který jsou teda vsechno, jen né klidný a malomluvný.. Často říkám hlásku a pak bych si nafackovala: do p.dele, n.eserte me😆 ale to už musím byt na hranici..😀.. Často též pouzivam a je to myšleno i na tatínka - jdete už všichni ven, nebo mi hrabne. Ale často vzpomínám na hlášky mých rodičů a i já je pouzivam.. Co koukas, jak když nadloube volovi, nechod tu jak bludná ovce, nejdřív prace - pak zábava, čistota - půl zdraví, dokud si neumyjes ruce - nejís, jsi tak blbej, nebo to jen děláš?, bože, po kom to dítě je?, tady to je jak u blbečků na dvorečku, netvař se tak, nebo ti to zůstane, co bude k veceri - hrnicek od peří, tady něco smrdí jako bolavá noha, neklepej to nohou, dej si ty vlasy z čela, od čela atd..😇 obzvlášť jsem nesnášela hlášku: v 20h musíte byt v posteli a můžete se učit, nebo číst, TV žádná!

sarkoc
3. říj 2020

Já se snažím nevychovně, držím se držím, ale pak když se to nakupk a ujede to, tak je mi holek až líto...a úplně slyším mamku, automaticky mi naskakuje to, co jsem slýchala já...takže:
tady je to dneska jak u blbejch fakt...
potřebuješ to říct japonsky? ...
koukej se na mě, když ti něco říkám...
já ti to připomenu až budeš něco chtít ty po mně...
(Napr. Ten talíř ze stolu na linku sám nedojde) a já tady služku nikomu dělat nebudu...poslední dobou veeelmi časté

Holkám je pět a rok a třičtvrtě, zatím je většina cílená na tu starší (nebo manžela 😁)...horší je, že malá má pěkné prorizlou pusinku a už začíná odpovídat 🤦🙈 nedávno mi na to s tou služkou řekla, že asi budu muset...v tu chvíli jsem v duchu počítala do deseti a rukou, která měla tendenci vylitnout jsem se urputně drbala po hlavě 😁 Na to s tím u blbejch nám jednou řekla: a to jsme teda blbí všichni, i vy?

berenika39
3. říj 2020

@sarkoc jop. viděl jsi, že by talíř měl nožičky? že by se samo nádobí z myčky vydalo na cestu do skřínky? Vidíš tu jednu ponožku? Není jí smutno? Kde je druhá?

sarkoc
3. říj 2020

Jo a jednou jsem říkala neco jako "to není možný tohle, to se mi snad jen zdá"...a dcerka na to: "nezdá mami, to bys pšece musela spinkat"...to jí bylo asi tři a půl...a zlobte se pak na ně, že 😁

prejeta_zaba
3. říj 2020

Normálně sprostě vůbec nemluvím, ale ve stavu nejvyšší nouze mi to ujede a pak slyším asi tříletého syna "mami, co je to dopedel?" 🤣🤦

loylii
3. říj 2020

@odula moje babička - jde mu to jak když sere a u toho maluje🤣 (blbě), je toho jak když prdne do Stromovky (málo) atd.. jdem s holkama ven (průměrný věk cca 70) Ale ovšem nejlepší hlášky byly co se tyče sexu - voni to dělali jak kráva s býkem! Obráceně! 🤩🤩🤩... chybí mi babička..

vrabcak0007
3. říj 2020

Rikam par tech, co uz tu byly zmineny...hlavne v tom hromadnym soupisu...a navic dost casto jeste: Kdyz te nikdo neslysi, tak je to jak kdyz si to nerekl a neplati to...mladej ma totiz desny problemy s tim zretelne pozdravit, podekovat, rozloucit se..vzdycky jen neco zamumla sobe pod vousy a deela, ze tam vlastne neni..

prejeta_zaba
3. říj 2020

Jinak teda hlášky, které mě vytáčely a samozřejmě ze mě teď lezou automaticky - "mě bolí nožičky, dál už nejdu - aha, tak si tady sedni a počkej až tě vyzvedneme", "a myslíš si, že se to nádobí umyje samo?", "převleč se do domácího", "nehleď na mě a dělej co máš". No a co mě zaráží, když slyším kolem sebe - dospělý sedí jak pecka a jen houká po dítěti - nespadni, nelítej, dej mu to - nebuď lakomej...A hlášky o čarodějnici, pekle, čertech jakožto zastrašování, to se mi totálně příčí.

kachna_b
3. říj 2020

😂😂 inšpiratívne hlášky 😂 Ja často používam "ty si hluchý alebo nepočuješ?!" keď ma malý úspešne ignoruje a "zasr.ná karma" páč to mám všetko za to čom som robila ako decko ja 😂

sarunatko
3. říj 2020

Když mají nepořádek v pokoji (což mají pořád) - "Kdybych tady uprostřed bylo ho*no, tak vy je snad překročíte"...

madamas
6. říj 2020

Prosimtě pospěš si s těma botama. No, kdybys to zavazoval pomalu tak by ti to šlo 🤔 Občas si dost protiřečím🙈

nnnadja
6. říj 2020

Vždycky když řeknu-Protože jsem to řekla - si dám imaginární facku.. Jak já to nesnášela😁

Strana
z3