Nejsem oporou, partner o nás pochybuje

yocheved
28. črc 2017

Dobrý den. Vím že žádat o radu ve virtuálním prostoru je poněkud zoufalé, ale so své současné situace jsem se zamotala nstolik, že nevím, jak dál. Před půl rokem začal můj nynější vztah, mně je 22, příteli 28, přičemž já jsem přítelova první partnerka. Vztah byl poměrně idylický, nicméně se začala stupňovat má žárlivost (střízlivým pohledem uznávám, že neopodstatněná, ale v tu chvíli se zkrátka nemohu udržet). To celé se vystupňovalo do extrémů a každodenních hádek. Problém jsem si připustila a rozhodla ho řešit s pomocí odborníka. Další komplikací našeho vztahu je však fakt, že přítel zažívá velice komplikovanou rodinnou situaci, kdy pečuje o nemocného otce (a to jak péčí jako takovou, tak finanční), do toho mění zaměstnání. Je tedy zkrátka vyčerpaný, neví, co bude dál a já mu žádnou oporu neposkytuji. Po slovech o společné budoucnosti nyní přišel s tím, že potřebuje čas na rozmyšlenou, že je zoufalý, neví jak to bude dál doma, v nové práci (já navíc odcházím studovat do vzdáleného města, což nám na vztahové pohodě také nepřidalo) a naše spory a problémy ho znejistily a nyní neví, zda si dokáže představit naší společnou budoucnost. Za pár dní se prý sejdeme a povíme si, co dál. Myslím však, že to bude naší lásky konec. Vím, že si za to mohu z velké části sama. Pokud by se však nechtěl rozejít, neumím si představit, jak to bude dál, když on sám o onu vidinu budoucnosti přišel (je zo začarovaný kruh, on si nedokáže představit prožití společného života, když mu nejsem oporou, což je pochopitelne a já zas nejsem přesvědčena, že má smyslel v tom vztahu bez té vize pokračovat). Partner je krom civilního zaměstnání muzikant a při dnešním rozhovoru mi řekl, že neví jak skloubí hudbu, péči o domácnost, novou práci a nás, že hudba je jeho koníček, který za studií hodně zanedbal a nyní o to nechce přijít (což na mě zapůsobilo tak, že krom všedních povinností je pro něj zásadnější mít čas na hudbu, než trávit společný čas, pokud by došlo na lámání chleba). Dál mi také řekl, že ho děsí pojem vážný vztah, to však beru jako pouhé nedorozumění, protože ho definoval, jako bydlet spolu a to on mi v současné situaci nabídnout nemůže (takže jsem mu vysvetlila, že pojem vážný vztah nemusi v tomto věku a situaci nutně znamenat společný byt, svatbu a děti). Jsem z toho celá zmatená a nevím co dál. Nežádám ani tak o radu, jako o objektivní názor nezúčastněných.
Zdravím a děkuji

journals
28. črc 2017

Jste spolu půl roku a ani jeden z vás neví, jestli vás to spolu baví? V tomhle případě to ukončete, to nemá žádnou logiku... Přítel očividně s tebou do budoucna být dál nechce, podle toho co píšeš a ty asi hledáš něco jiného. To se prostě občas stává 😉

terezapetrova
28. črc 2017

@yocheved asi bych nedokázala byt s nekym, kdo se v 28 letech boji "vážného" vztahu a hlavne dosti zarazejici je, ze jsi jeho prvni partnerka? Jako vazne, kdyz se zeptám přímo on byl pred tebou panic? V 28 letech nikdy ti to nepřišlo zvláštní? Pokud už chceš s někým budovat vztah prémyslej o tom zatím mas čas vybírat.

lv
28. črc 2017

Napadlo mě, že 28letý kluk a 1.vztah - nemyslím, že to má budoucnost.

msimankova
29. črc 2017

Myslim, ze ma co delat sam se sebou a nekolikrat ctu, ze mu nejsi oporou - jak to mysli? A ve 28 ho desi vazny vztah? 😅 Najdes lepsiho, jsi mlada.

malenka3
30. črc 2017

Čtu to už podruhé a nemůžu se zbavit dojmu, že on řeší složité životní období a ty ho v tom necháváš vykoupat. Sama píšeš o své žárlivosti, že mu nejsi oporou, on musí řešit životní starosti, nemám z tebe pocit, že jste pár, který spolu sdílí radosti i starosti, ale že jsi ty a pak on s jeho problémy. A nemám dojem z tvého povídání, že o ten vztah stojíš a chceš bojovat. Takže podle toho, jak to píšeš, bych se na to vykašlala a šla dál.
Co se týče toho, že jsi první partnerka, no a co. Nevím, proč si tak dlouho nikoho nenašel, ale to, že to dnes není typické, neznamená, že je nějak vadnej. Já sama jsem vdaná za prvního partnera, poznala jsem ho celkem pozdě a nemám pocit, že bych byla divná. Někdo prostě třeba nemá potřebu lovit spousty partnerů a vybírá jen toho jednoho pravého a někdy to může trvat. Nebo za tím jsou jiné prozaičtější důvody.

galatea_a
30. črc 2017

Nechce vážný vztah, nevidí s tebou budoucnost, chce mít klid = najdi si někoho lepšího, tento za to nestojí. Ve 28 letech je zvyklý na své pohodlí a na to být sám a zřejmě to nechce měnit.

naomi6
31. črc 2017

@yocheved Z toho, co jsi napsala, mi přijde, že to chce ukončit a neví, jak na to. Myslím, že tento vztah nemá budoucnost. Jsi mladá, najdeš určitě lepšího. Přeji hodně štěstí 😉

terezapetrova
6. srp 2017

@malenka3 samo, ze za tim muze byt mnoho duvodu, napr i skryta homosexualita atd /vazne nemozne to není/ jinak bych se jen opakovala 🙂