Nejtrapnější hlášky vašich rodičů
Něco pro pobavení, nebo útěchu, že v tom nejsme sami ☺ Jaké hlášky vašich rodičů případně tchánovců vás dokážou maximálně zvednout ze židle?
@klokanka31 🤣🤣🤣🤣🤣🤣👌👌👌👌no super super 😂🤣😂🤣😂
@klokanka31 Otec je vždy nejistý no. 🤣🤣🤣 To takhle když jsem měla na návštěvě kamosku s jejím synkem o 10 měsíců starším. Manžel s malým byl na chatě. Sousedka přišla něco oznámit a povídá jak je malej celej tatínek. A takhle jsem se dozvěděla, ze manžel plodi děti po sídlišti. 😂😂😂
@95newmommy2020 treba jo? :D
@zelenaesmolda To nic neni. Syn je celý můj, doslova a do písmeneme moje kopie a já jsem kopie mého táty. Stačilo jednou jedinkrát jít vozit kočárek s kamarádem, co přijel asi 80km za mnou na návštěvu a jelikož jsem byla po císaři, všechno mě bolelo a on chtěl trénovat na svoje mimčo, tak kočárek držel on a hned se o mě začalo po vsi vykládat, že dítě není mého muže ale toho chlápka co se mnou tlačil kočár.
@lachipie
To nic neni,ja jsem sla jednou se svagrem na obed do restaurace u nich na vesnici a hned neteri volal jeji kamarad,ktery tam dela cisnika,ze tam je jeji tata s nejakou zenskou a ditetem :D
Asi si myslel,ze svagr segru podvadi a bude si milenku tahat do hospody ve ktere ho vsichni znaji :D
@95newmommy2020 🤣🤣🤣🤣
Tchánovci - no syn se takhle nikdy nevztekal (má výbušnou povahu doteď), jednou jsme mu to vysvětlili a bylo to (haha), uměl si v 3r zavazovat tkaničky (není moc na jemnou motoriku doteď), uměl tohle a tohle (jo, to vidím)... zkrátka byl asi geniální dítě. No, pak se dozvím, že má tchýně nervy v háji a že to bylo meganáročné (taky měli jen 1 dítě) a že nešlo tohle a tohle a že nemohli dělat tohle (to my jsme docela akční se 2 dětmi)... Ale do výchovy nám zase nekecají, jen občas něco poznamenají a respektují nás.
Moje máma naopak říká, jak jsem byla hrozně hodná a já si přitom pamatuji na nějaké své výbuchy vzteku a rozmazlenost (mám vzpomínky od svých 3 let). Ale celkem hodná jsem byla, to jo.
Jo, ještě je vtipné, že tchýně říká, že dcera (tehdá 2r) jí jen chipsy a čokoládu a ne normální (její) jídlo. Dcera vždy jedla hodně zeleniny (ale tu, na kterou měla chuť), přílohy, polévky, maso, vajíčka, některé ovoce apod. Nejí knedlíky (ty tchýně dělá v 50%). Párkrát se před rokem stalo, že dcera tedy moc nejedla a jednou u nich měla 2 cm2 čokolády. A od té doby tchýně vrčí "no zase nebudeš jíst polévku" (vždy ji jedla, kromě kulajdy-kyselá) a po každém jídle zhodnotí, že zase nic nesnědla a přitom snědla třeba svou porci a do toho většinu mých brambor apod., zkrátka hodně, ale ona to prostě nevidí.
@zelenaesmolda No prave. U těch chlapů nikdy nevíš. 😄
U nás by toho bylo asi víc, ale asi posledně mě nastvalo od tchyně “dám ti kalhoty, ať není ostuda, že mas plenku” 🤦♀️ Syn neměl ani rok a půl …
@meganx To mi řekni kde ty báby mají mozek, že dovedou vypustit takový hnusný řeči 🤔
@meganx to je to jejich "naše od roka nemeli plenky(půl dne na nocniku, nebo 4 x kalhoty za den (samozřejmě, že jsou děti co to zvládnou v roce, roce a půl ,ale taky ve trech letech)
Nebo oblíbená hláška mých rodičů - "Tohle bysme si nikdy rodičům říct nedovolili". Naposled to použili včera když jsem řekla že jsme si měli svatbu udělat podle svýho.
Teda když to tady čtu, tak děkuju za svoji mámu, která je úplně v klidu a tchýni, co má tolik vnoučat, že se to rozloží. Od ní jsem si jednou vyslechla (ale neřekla to přímo mně, bylo to v hovoru se sousedkou), jak ty ženský dneska vymýšlejí, dělají kariéru, pak mají děti ve třiceti a ani je nezvládnou porodit samy a musí na císaře, to za nich teda nebylo. Polovina jejich vnoučat, včetně obou mých dětí, se narodila císařem 🤦
Jinak si myslím, že z nich možná mluví závist nebo jak to říct kvůli tomu, že ony tenkrát opravdu neměly moc na výběr... věci se dělaly určitým způsobem a nepřipouštěla se diskuse. Zatímco my máme jednak spoustu možností, jak skloubit péči o děti, práci a celkově si můžeme vybírat, jakým směrem chceme jít ve výchově i v životě. A to většina našich rodičů prostě neměla, tak jestli v tom není spíš tohle než snaha z nás dělat neschopný blbky...
To je fakt vtipny ale. Myslim ze hlaska moji babicky "cukr je zdravej!" To tu nebylo😀 sakozrejme basledovalo oslad u to a osladm mu tamtk,dyt to neni vono! 😅😅😅😅
Babi, cukr je jed!
Ale ne, cukr je zdravej!!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@hanka_12345 Presne! Jako kdyz nase dite chroupalo salatovou okurku a moje babicka mi rika: Vem ji to okurku a dej ji radsi cokoladu. 😂
O mesic pozdeji mi rika: Ja ti tak premyslim nad tim, jak te holce nedavavate cukr...to mas z toho internetu nebo ti to rekla detska doktorka?
Ja vycitila, ze by doslo minimalne k hadce, tak jsem rekla, ze to mame nakazane od doktorky. A je klid. 😁
Na zacatek uvedu, ze na kone jiz chodim par let, ale az tahle diskuze me prinutila se zaregistrovat😀 vycitila jsem totiz prilezitost jak udat ty nejvetsi perly moji maminky, co si poctive zapisuji a jednou z toho bude kniha...
Takze od zacatku- to ze se nam dcera povedla na poprve je ciste jeji zasluha, nebot me cilene strasila, ze oni se snazili o prvni dite nekolik let, tak my na to (jen diky ni) vlitli radsi hned a hned se zadarilo. A samozrejme to takhle rozhlasuje vsude
Pokracujeme nutnou pripravou na porod- pomineme fakt, ze jeji porody byly katastrofalni, takze ja u sveho minimalne umru, ne-li neco horsiho (potrebuje slyset kazda tehule). Ale cituji: "nelekej se, kdyz bude mimco po porodu zluty, to je zloutenka, ale to vis, jak to dite prochazi tema cestama, tak obcas neco chyti" Samozrejme nasledovano- ale za nas se to takhle rikalo.
Par tydnu po porodu, kdy vlastne cely duben proprselo me proste potrebovala dostat s kocarem ven, ona totiz byla bezne venku s detskama 5hodin denne venku, takze mych 2x 20 minut s novorozencem v psim pocasi nestaci. Zkousela to pres vitamin D. Zatazeno, diteti kouka jen nos, to by me zajimalo, kolik toho Decka dite prijme. "Ale vitamin D se vstrebava i pres obleceni"
Pak tu mame klasiku- tvuj bracha byl bez plen od 8m
Ja: "takze si v 8m sam dosel na nocnik?"
M: no to ne, dyt jeste neumel chodit
Ja: aha, a pockat, to uz v 8m sedel?
M: ne, to se driv dal nocnik do rohu postylky a dite obskladalo polstarema, aby nespadlo
Ja: aha, a to si aspon nejak rikal, ze chce curat?
M: to ne, to se driv vysazovalo co 30minut
Ja: aha, a tak bylo to aspon bez nehod?
M: ale to vis ze ne, ale tak to uz je jedno, jestli vecer peres 10 latkovych plen, nebo teplacku.
Realne jsem se nedobrala, odkdy muj bracha chodi na nocnik, nebot mamka to ma proste zafixovany, ze od 8m. Nicmene to ze ma dite plenku v jakemkoliv veku je lenost matky, samozrejme!
A jeste dalsi dva hlody pridam
Jsem zjistila, ze mi mamka davala do 2 let flasku mlika pred spanim, tu jsem vypila a usnula. Pred rokem me perovala, jak nesmim v noci kojit, ze bude mit dcera zkazene zoubky. Tak se ptam- a jak jsi mi teda vypucovala zuby? "No nepucovala". Aha a to ses nebala ze se mi po mliku zkazi? "O tom se driv nemluvilo, driv se zuby v noci nekazily"
Taky mi mamka musela do detailu vylicit, jak hrozny porod mela ted jeji kolegyne, ze ditko melo necelych 5,5 kg, ze to ja jsem oproti ni mela porod jako prochazku ruzovou zahradou (jako by u nej byla, ze). Nasleduje rozhovor
Ja: ty jo, tak velky dite, nemela cukrovku?
M: jo, na nejakejch testech byla no, prej nedopadly moc dobre
Ja: a drzela dietu?
M: ale prosimte, kdo by drzel nejakou silenou dietu zrovna v tehotenstvi?
Ja: ehm, treba ja, kdyz jsem mela taky cukrovku?
M: ale ona to ma jiny, ona rada kazdej den neco pece, doma dalsi maly ditko, jak by to jako mela zvladnout bez cukru?
Ja: vis, ze cukrovka je realna nemoc, s realnymi nasledky?
M: ale prosimte, co z toho muze byt, par mesicu to mas, pak ses cajk ne?
Ja: ehm, kdyz uz nic vaznyho, tak treba "jen" velke dite?
M: ale prosimte, vy nadelate, toto za nas nebylo, to je choroba moderni doby.
@lennystro me babi rikala ze se nocnik dal do rohu postylky a pres prsa zavazalo ditko satkem ke spruslim.. aby nespadlo 🤦♀️ :D
Jinak mi taky mamka porad tvrdi, jak ona byla na svoji dobu pokrokova, co se tyce davkovani cukru, nesladila cajiky, kokina nedavala, maximalne jsme meli jednou za cas domaci buchtu, ale to az tak od 3 let. Ale o 5 minut pozdeji uz cpe do dcery lotusku, zmrzlinu a "to je hroznej chudak, ze jeste ve 2 letech nezna cokoladu"😀 a pak to zavrsi zarucenou pravdou ala jedna pani povidala- deti se musi od malicka zvykat na cukr, aby nemely cukrovku😀
@klokanka31 Fakt si pamatuješ z takhle malého věku? Já vůbec, až tak od cca 5 let.
@jeyre Taky mě už napadlo jestli to není závist. Když jsem měla s rodiči debatu, jestli jim není líto že neměli možnosti svobodné volby života, že bylo vlastně nadiktované: hned po škole svatba s prvním klukem, dítě. Tak prý jim to líto není, bylo to naprosto normální, a to jen my jsme sobecký a myslíme jen na sebe. Takže dle mého názoru je štve že byli utlačováni v rozhodnutích o svém životě, a teď kopou jen kolem sebe.
@lennystro Obložený dítě polštářema, to znám ☺ mamka mi furt říkala proč nenechávám malou v postýlce přes den, aby si tam hrála. To bylo v době, kdy ještě neuměla pořádně sedět. Tak jsem říkala že by se mi tam akorát bouchala o tyčky, a ona že ať kolem ní dám polštáře, že to taky tak dělala ☺
No a strašení s porodem, klasika. Jí při prvním porodu dávali vyvolávačku, takže prý trpěla že myslela že bude po ní. Druhý porod že se roztrhla, krve jak z prasete. Do toho historky jak z hororu, pobyt na hekárně, povinný klistýr a holení,omdlévání po porodu a blablabla.No ale ať jsem v klidu, že porodilo tolik ženských, že to musím vydržet taky. Plus ještě ať si neplánuju ambulantní porod, protože bude mít mimčo jistě silnou žloutenku.
@triskova_v To je šílený, nechápu že lidstvo ještě žije po jejich praktikách 🤣
@markyxx Opravdu 🙂 jen mi to nikdo nechce věřit, ale když řeknu podrobnosti, tak zírají.
Je divný že ještě nikdo nepřišel na to tyhle hlášky sepsat do knihy. Myslím že by z toho byl bestseller ☺
@klokanka31 Něco jako závist v tom asi bude. I když i tohle je o přístupu... třeba moje babička má podobný názor jako tvoji rodiče, jakože tenkrát to bylo nalajnovaný a tak to bylo v pořádku. Ale třeba moje máma tu nesvobodu strašně nenáviděla, kolikrát říká, že bude radši chudá a svobodná než bohatá a žít v nesvobodě, tak z toho i plyne to, že nemá potřebu mi mluvit do mojí výchovy.
Když ten cukr - máma mi říkala, že na Sunaru pro novorozence byla uvedena polévková lžíce cukru. Dalších informací, které by říkaly něco jiného ,nebylo, a tak pěkně lžicu krystalu několikrát denně... a může se jeden divit,že má od 2mesicu ekzém...

@melek5 Tohle zkoušela přítelkyně mého bráchy, hrozná slepice, která má sama život rozprasený, ale furt chtěla radit a do všeho se montovat. Hned po narození mojí dcery začala jak je malá celá po tatínkovi. Přitom mého manžela nikdy neviděla 😏 no jednou už jsem jí odpověděla s ledovým klidem, jak si může být jistá, že je moje dcera manžela. Škoda že jsem ten její výraz nenahrála, od té doby byl klid ☺